ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πρίντεζης: "Ήμασταν όλοι πιο ήρεμοι"

Πρίντεζης: "Ήμασταν όλοι πιο ήρεμοι"
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας στην Κωνσταντινούπολη, ενώ τόνισε πώς όλοι στον Ολυμπιακό θέλουν να επικεντρωθούν στο "Top-16".

Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στο ΑΡΤ για την πορεία του Ολυμπιακού τη φετινή χρονιά στην Ελλάδα και στην Ευρωλίγκα, ενώ έδωσε και τις ευχές του για τη φετινή χρονιά.

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα δήλωσε:

Για την εξέλιξη της σεζόν: " Θα έλεγα ότι καλώς έγιναν κάποιες απρόσμενες ήττες στην αρχή της χρονιάς γιατί προσγειωθήκαμε όλοι και εμείς και οι οπαδοί μας και όλος ο κόσμος και έτσι εκτιμήσαμε ότι περάσαμε στο Top-16 με έναν καλύτερο τρόπο γιατί όλοι το θεωρούσανε, όπως και εμείς, πως θα πηγαίναμε… τρένο ή ότι θα περνάγαμε εύκολα. Αυτό το πράγμα μας έκανε καλό. Ξεκινήσαμε την χρονιά φέτος με διαφορετικές προδιαγραφές σε σχέση με άλλες χρονιές, ήμασταν όλοι πιο ήρεμοι.

Πέρασε μια χρονιά που ήταν πάρα πολύ όμορφη για όλους μας, χαρήκαμε όλοι περισσότερο και για τους φιλάθλους μας, για τους δικούς μας ανθρώπους αλλά και για εμάς που μετά από τόσα χρόνια καταφέραμε και φέραμε αυτή την ομάδα στην κορυφή και όλοι δουλεύουμε και ευελπιστούμε να συνεχιστεί αυτό το πράγμα και την επόμενη χρονιά".

Για το αν ο Ολυμπιακός μπορεί να τελειώσει το πρωτάθλημα αήττητος: " Δεν πιστεύω πως παίζει κανένα ρόλο άμα τελειώσουμε αήττητοι. Παίζουν ρόλο ουσιαστικά τα τελευταία παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό στα play offs. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Από κει και πέρα, καλό είναι να έρθουν και οι ήττες, μαθαίνεις από τις ήττες, άμα μάθεις να είσαι δημιουργικός από αυτό παίρνεις αρκετά πράγματα. Το θέμα όμως είναι να ξέρεις να το διαχειριστείς".

Για το αν μπορεί να "σπάσει" το ζευγάρι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: " Κακά τα ψέματα, πιστεύω πως αργεί ακόμα αν και θα ήταν πάρα πολύ όμορφο να γίνει αποκέντρωση. Εμένα είναι κάτι το οποίο μου αρέσει. Ήδη βλέπω πως αρχίζει και γίνεται, ομάδες της επαρχίας δείχνουν πως αγαπάνε το μπάσκετ και μακάρι να συνεχιστεί αυτό αλλά, από την στιγμή που δεν υπάρχουν λεφτά σε όλη την χώρα, κακά τα ψέματα, το μπάσκετ δεν μπορεί να μείνει απ’ έξω από αυτή την κρίση και χρειάζεται χρόνο".

Για το επίπεδο της Basket League ΟΠΑΠ: " Υπάρχουν πολλές ομάδες που είναι σεβαστές, παίζουν πολύ ωραίο μπάσκετ και κάθε μία δίνει τον αγώνα της. Έχουν γίνει πολύ καλά παιχνίδια. Το Περιστέρι που έχει κερδίσει κάποια παιχνίδια στον πόντο. Το Ρέθυμνο μου άρεσε πάρα πολύ , είναι πολύ δυνατή ομάδα, μας δυσκόλεψε και χαίρομαι και για τον κόσμο που έχει κιόλας.

Γενικότερα, μου αρέσουν οι ομάδες της επαρχίας που έχουν ακόμα αυτή την δίψα για το μπάσκετ και οι φίλαθλοι και οι παράγοντες και όλοι και είναι κάτι πάρα μα πάρα πολύ όμορφο. Και ο Πανιώνιος κάνει πολύ καλή προσπάθεια φέτος. Πιστεύω πως αν εξαιρέσουμε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, σε όλες τις άλλες θέσεις γίνεται ένα άλλο πρωτάθλημα εξίσου πολύ δυνατό".

Για την προσπάθεια του Ολυμπιακού στο "Top-16": " Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Αυτό το ξέρουμε όλοι μας. Όλα τα παιχνίδια, είτε εντός είτε εκτός είναι πάρα πολύ δύσκολα και έτσι όπως είναι διαμορφωμένοι και οι δύο όμιλοι, πιστεύω πώς ευνοεί τις καλές ομάδες. Δηλαδή, σε βάθος χρόνου, ακόμα και αν βρεθείς σε μία ή δύο κακές μέρες, μπορείς να ανακάμψεις και να φτάσεις ακόμα και στην πρώτη θέση. Μέχρι και πέρυσι, με δύο ήττες, ουσιαστικά έμενες εκτός από τα play offs".

Για τα προγνωστικά του για τον όμιλο: " Η Μακάμπι πιστεύω θα περάσει. Η Σιένα που φέτος δεν εντυπωσιάζει, νιώθω ότι έχει την εμπειρία σαν ομάδα να αντιδράσει στο Top-16 και επειδή τα τελευταία χρόνια βρίσκεται συνέχεια στα play offs. Και η Μπαρτσελόνα θα περάσει παρά το γεγονός πως ούτε αυτή εντυπωσιάζει".

Για το πόσες φορές έχει δει το νικητήριο καλάθι του στον τελικό της Ευρωλίγκας: " 1420... Πραγματικά δεν το έχω δει πάρα πολλές φορές. Το είδα μερικές φορές με το που έγινε μεταξύ Μαΐου και πριν τελειώσει το πρωτάθλημα αλλά από κει και πέρα δεν χρειάζεται να το... λιβανίζουμε κιόλας. Το είδαμε, χαρήκαμε, ήταν πολύ ωραία στιγμή, αν και εκείνη την στιγμή δυσκολευτήκαμε λίγο να την καταλάβουμε λόγω της έντασης, αλλά φτάνει!".

Για τις ευχές του για το 2013: " Θα είμαι λίγο γραφικός αν πω πάλι τα ίδια αλλά άμα τα χάνουμε τα εκτιμάμε, οπότε, μακάρι ο κόσμος από την στιγμή που περνάει δύσκολες εποχές, από την στιγμή που του λείπουν άλλα πράγματα, να μην του λείψει ποτέ η υγεία και να είναι τουλάχιστον ευτυχισμένος και αγαπημένος με τους ανθρώπους που αγαπάει. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πιστεύω και από κει πέρα, ό,τι καλύτερο και ό,τι επιθυμεί ο καθένας, άμα το θέλει πάρα πολύ, πιστεύω ότι θα γίνει".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ