ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πιάνει Λιμάνι ο Ντι Τζέι Μπενγκά

Πιάνει Λιμάνι ο Ντι Τζέι Μπενγκά

Ο Ντι Τζέι Μπένγκα (31, 2.13) είναι ο βασικός υποψήφιος για να ενισχύσει τη φροντ-λάιν του Ολυμπιακού. Ο Κογκολέζος (με βελγικό διαβατήριο) σέντερ, που έχει εμπειρία από το ΝΒΑ, σύμφωνα με δημοσιεύματα βρίσκεται κοντά "ερυθρολεύκους", ενώ όπως αναφέρεται για την οριστική συμφωνία απομένουν μόνο τα τυπικά.

Ο Μπένγκα, κάτοχος δύο δαχτυλιδιών ΝΒΑ (με τους Λέικερς), πέρσι αγωνίστηκε στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας κάνοντας όμως ένα... αποκαρδιωτικό τουρνουά. Το περίεργο, μάλιστα, ήταν ότι "κόπηκε" λίγο πριν το επίσημο τζάμπολ, αλλά επέστρεψε λόγω του τραυματισμού του Αξέλ Ερβέλ. Συνολικά είχε 5.7 πόντους και 2.4 ριμπάουντ σε 17 λεπτά συμμετοχής αγωνιζόμενος στη χειρότερη ομάδα της διοργάνωσης.

Ο Μπένγκα έπαιξε επαγγελματικά στο Βέλγιο και στην Ιταλία (Βαρέζε), πριν "μετακομίσει" στο ΝΒΑ τη σεζόν 2004-2005. Αγωνίστηκε στους Μάβερικς (2004-2007), στους Ουόριορς (2007-2008), στους Λέικερς (2007-2010) και πέρσι στους Χόρνετς. Η καλύτερη σεζόν της καριέρας του ήταν το 2008-2009 όταν είχε 2.7 πόντους και 1.3 ριμπάουντ στο Λος Άντζελες. Με τους Καλιφορνέζους κατέκτησε μάλιστα δύο πρωταθλήματα και παρότι αγωνιζόταν λίγο αποτελούσε τον αγαπημένο του κοινού!

Έχει αγωνιστεί 234 παιχνίδια (τα 4 ως βασικός) με 1.8 πόντους και 1.5 ριμπάουντ σε 6.7 λεπτά συμμετοχής. Το ρεκόρ καριέρας είναι οι 11 πόντοι απέναντι στους Τίμπεργουλβς (9 Απριλίου 2010).

Το γεγονός ότι είναι κάτοχος κοινοτικού διαβατηρίου (διατηρεί διπλή υπηκοότητα) προκαλεί ερωτηματικά σχετικά με τον ποιον παίκτη θα αντικαταστήσει. Θεωρείται δεδομένο ότι θα πάρει τη θέση κάποιου ξένου ή κοινοτικού. Οι βασικοί υποψήφιοι είναι ο Ματ Χάουαρντ κι ο Μάρκο Κέσελι, καθώς οι Άντιτς-Χάινς αποτελούν βασικές και αναντικατάστατες -βάσει συνθηκών- επιλογές, ενώ οι Λούκας-Γκετσεβίτσιους αγωνίζονται στην περιφέρεια.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ