ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πέινερς στο Sport24.gr: "Ο Τίμα στις προπονήσεις... δέρνει ακόμα και τους φίλους του"

Πέινερς στο Sport24.gr: "Ο Τίμα στις προπονήσεις... δέρνει ακόμα και τους φίλους του"
AP PHOTO/LEFTERIS PITARAKIS

O Ζάνις Πέινερς μίλησε στο Sport24.gr για τον Γιάνις Τίμα και στάθηκε στη μαχητικότητα και στο πνεύμα νικητή του νέου φόργουορντ του Ολυμπιακού, ενώ θυμήθηκε και τις... μάχες που έχει δώσει μαζί του.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το παζλ του για τη νέα αγωνιστική περίοδο, καθώς με την απόκτηση του Γιάνις Τίμα έβαλε την τελευταία πινελιά στο κάδρο του για την σεζόν 2018-19. To Sport24.gr επικοινώνησε με τον γνώριμό μας από την θητεία (2016-17) του στον ΠΑΟΚ, Ζάνις Πέινερς, ο οποίος μας μίλησε για τον συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα της Λετονίας.

Ο νυν γκαρντ - φόργουορντ της Νταρουσάφακα έδωσε συνέχεια στο scouting report του Sport24.gr για τον Γιάνις Τίμα, σημείωσε τη μαχητικότητα και την εργατικότητά του και θυμήθηκε και κάποιες από τις... μάχες που έχει δώσει απέναντί του κατά την διάρκεια της συνύπαρξής τους στην εθνική ομάδα της Λετονίας.

Πιστεύεις πως ο Γιάνις Τίμα είναι έτοιμος για να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του;

"Είναι ένας πολύ καλός παίκτης που έχει δουλέψει πολύ για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Πιστεύω πως πως είναι έτοιμος για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Ολυμπιακού. Η πρώτη του σεζόν στην EuroLeague με την Μπασκόνια ίσως να μην εξελίχθηκε, όπως θα περίμενε. Δεν είχε μεγάλο ρόλο στην επίθεση, αλλά στο Eurobasket έδειξε πως είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην θέση του. Σίγουρα, όμως, η EuroLeague είναι μία από τις πιο δύσκολες διοργανώσεις. Ο Ολυμπιακός είναι από τις καλύτερες ομάδες. Το ροτέισον σε ομάδες, όπως τον Ολυμπιακό, είναι μεγάλο. Θα πρέπει να κερδίσει τον χρόνο συμμετοχής του. Ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης, ό,τι και αν γίνει είναι οι ηγέτες του Ολυμπιακού, ενώ και ο Στρέλνιεκς την προηγούμενη χρονιά δυσκολεύτηκε. Δεν θα είναι εύκολο για εκείνον, αλλά είμαι σίγουρος πως είναι έτοιμος να ανταποκριθεί σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση".

Ποιο είναι το πιο δυνατό "όπλο" που έχει στο παιχνίδι του;

"Είναι ένας έξυπνος παίκτης. Γνωρίζει τις δυνατότητες και τις αδυναμίες του. Ξέρει τι πρέπει να κάνει μέσα στο παιχνίδι και τι πρέπει να αποφύγει. Είναι πολύ έξυπνος, παίζει πολύ καλή άμυνα, έχει έμφαση στα ριμπάουντ και μπορεί να κλέψει μπάλες. Είναι πολύ καλός σουτέρ για την θέση του, πασάρει καλά, αλλά πιστεύω πως το μεγαλύτερο... όπλο του είναι το μυαλό του, γιατί αντιλαμβάνεται πολύ καλά το παιχνίδι και τα όριά του".

Πέινερς στο Sport24.gr: "Ο Τίμα στις προπονήσεις... δέρνει ακόμα και τους φίλους του"
AP PHOTO/THANASSIS STAVRAKIS

Μπορεί να βοηθήσει και στη θέση "4";

"Σίγουρα μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις των φόργουορντ. Μπορώ να θυμηθώ πολλούς αγώνες που έπαιξε καλύτερα στο "4" από ό,τι στο "3". Θα είναι πολύ καλό για εκείνον να καταφέρει να βρει λεπτά συμμετοχής και στις δύο θέσεις των φόργουορντ, διότι έτσι θα περνάει περισσότερη ώρα στο γήπεδο και θα βοηθάει περισσότερο την ομάδα του".

Η πίεση στον Ολυμπιακό θα είναι αρκετά μεγάλη. Πώς πιστεύει πως θα την διαχειριστεί, καθώς εσύ γνωρίζεις την ελληνική πραγματικότητα;

"Στον ΠΑΟΚ δεν αντιμετωπίζαμε την πίεση που πρέπει αντιμετωπίζει ομάδες όπως είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Πολλά μέλη της διοίκησης ήταν πρώην παίκτες και καταλάβαιναν πως δεν χρειαζόταν να μας φορτώσουν με περισσότερη πίεση. Σίγουρα στον Ολυμπιακό, στον Παναθηναϊκό και ίσως και σε κάποιες άλλες ομάδες γίνονται τρελά πράγματα στο γήπεδο. Oι φίλαθλοι δεν θα περιμένουν πως ο Τίμα θα είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας τους, οπότε η πίεση για εκείνον θα είναι λιγότερη. Κάνει πολύ καλή την δουλειά του και πιστεύω πως δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα στο να διαχειριστεί την πίεση. Στον Ολυμπιακό πλέον παίζουν δύο συμπατριώτες μου, οπότε εύχομαι να έχουν μία καλή σεζόν και να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα".

Πέινερς στο Sport24.gr: "Ο Τίμα στις προπονήσεις... δέρνει ακόμα και τους φίλους του"
AP PHOTO/LEFTERIS PITARAKIS

Θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας κάποια ιστορία που αφορά εσένα και τον Γιάνις Τίμα;

"Έχουμε παίξει μαζί στην Εθνική ομάδα. Οι προπονήσεις στις εθνικές ομάδες είναι διαφορετικές, καθώς ο χρόνος προετοιμασίας είναι λιγότερος. Αυτό που γνωρίζω είναι πως είναι ένας σωστός επαγγελματίας και θέλει πάντα να νικάει. Θυμάμαι πως πριν από το Eurobasket μαχόμασταν στις προπονήσεις! Εκτός του γηπέδου είμαστε πολύ καλοί φίλοι, αλλά μέσα σε αυτό θέλουμε και οι δύο να νικάμε. Υπήρχαν μάχες στις προπονήσεις. Παλεύαμε, παίζαμε σκληρά και σχεδόν... βρώμικα. Δεν επηρεαζόμασταν από το γεγονός ότι είμαστε φίλοι, δίναμε τον καλύτερό μας εαυτό, παίζαμε δυνατά και παλεύαμε. Αυτό άρεσε στον κόουτς Μπαγκάτσκις. Θέλαμε και οι δύο να κερδίσουμε περισσότερα λεπτά συμμετοχής. Σέβομαι αυτό που έκανε. Υπάρχουν παίκτες που θα προπονηθούν απλά για να προπονηθούν. Ο Τίμα δεν είναι τέτοιος παίκτης. Πάντα προσπαθεί για το καλύτερο και για αυτό τον σέβομαι πάρα πολύ. Έχει το πνεύμα του νικητή και θέλει συνεχώς να βελτιώνεται για να βοηθάει την ομάδα του".

Τέλος, τι να περιμένουμε από την Νταρουσάφακα τη νέα σεζόν;

"Είναι δύσκολο να πω. Η στελέχωση του ρόστερ ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ έφυγαν σημαντικοί παίκτες, όπως είναι οι Ουίλμπεκιν και Τζόνσον. Μου αρέσει πάρα πολύ ο ΜακΚάλουμ ως παίκτης. Πρέπει να δούμε, όμως, πώς θα είναι η ομάδα. Το μπάτζετ θα είναι μικρότερο από πέρσι, ενώ αποχώρησε και ο Ντέιβιντ Μπλατ. Η φιλοσοφία θα είναι διαφορετική. Υπάρχουν πολλά νέα πράγματα και είμαι ενθουσιασμένος για αυτή τη νέα πρόκληση. Έχουν αλλάξει πολλά στην ομάδα, αλλά πιστεύω πως θα ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις".

Credits: AP Photos/Lefteris Pitarakis/Thanassis Stavrakis

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ