ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Παπανικολάου ξαναγίνεται "Air Pap"!

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - DARUSSAFAKA (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - DARUSSAFAKA (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Με αφορμή το τρομερό κάρφωμα του Κώστα Παπανικολάου στον αγώνα με τη Νταρουσάφακα το Sport24.gr θυμάται τις παλαιότερες υψηλές πτήσεις του διεθνή φόργουορντ, επισημαίνοντας ότι ο "Air Pap" έχει επιστρέψει για τα καλά.

Ήταν τα μέσα της τρίτης περιόδου του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Νταρουσάφακα για την 25η αγωνιστική της EuroLeague όταν ο Κώστας Παπανικολάου έφυγε στον αιφνιδιασμό και έκανε... αυτό:

Είναι η στιγμή που το γήπεδο "εξερράγη"! Και ο λόγος δεν είναι μόνο επειδή η φάση ήταν θεαματική. Έχει σημασία και ποιος παίκτης το έκανε και με ποιον τρόπο. Κοινώς, σε απλά ελληνικά, το γεγονός ότι το έκανε ο Κώστας Παπανικολάου έχει από μόνο του έναν συμβολισμό ακόμα και για τους ίδιους τους φίλους του Ολυμπιακού, που ποτέ δεν έκρυψαν την συμπάθειά τους στο πρόσωπό του.

Ο διεθνής φόργουορντ είναι εδώ και (πάρα) πολύ καιρό ανεβασμένος. Έπειτα από ένα ήσυχο ξεκίνημα στην σεζόν βρήκε σιγά-σιγά πατήματα, έχτισε την αυτοπεποίθησή του και πλέον μπορεί πάλι να βγάλει φάσες σαν αυτή όπου κάρφωσε στο πρόσωπο του Κλάιμπερν. Αρχίζει δηλαδή να θυμίζει τον παίκτη που πριν μερικά χρόνια έκανε κάρφωμα βγαλμένο από διαγωνισμό καρφωμάτων κόντρα στην Σιένα. Για όποιον δεν θυμάται, ήταν αυτό το κάρφωμα:

Αν υπάρχει ένα πράγμα που είναι ξεκάθαρο στην περίπτωση του Παπανικολάου είναι ότι πλέον έχει βρει για τα καλά τα πατήματά του. Δεν είναι ο διστακτικός, λίγο "βαρύς" σωματικά παίκτης, κάτι που οφειλόταν στον τραυματισμό του στην δεξιά γάμπα που τον ακολουθούσε από την εποχή που αγωνιζόταν στο ΝΒΑ και τους Nuggets και του είχε στερήσει εκρηκτικότητα.

Είναι ξανά ο παίκτης που μπορεί να βγάλει τόνους ενέργειας και στις δύο πλευρές του παρκέ, επηρεάζοντας το παιχνίδι και αλλάζοντας κατοχές με την ικανότητά του να παίζει πάνω από την στεφάνη, αλλά και να "ανοίγει" τις αντίπαλες άμυνες με το καλό του σουτ, έχοντας στους τελευταίους 10 αγώνες 9.7 πόντους, 4.7 ριμπάουντ, 1.5 ασίστ και 1.3 κλεψίματα μέσο όρο με το εξαιρετικό 43.8% στα τρίποντα!

Ο Παπανικολάου έχει καταφέρει να γίνει εκ νέου πολύτιμος για τον Ολυμπιακό, δικαιώνοντας τους αδελφούς Αγγελόπουλους που τον έφεραν πίσω, αλλά και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο για την επιμονή του να τον χρησιμοποιεί μέχρι να μπορέσει ο διεθνής φόργουορντ να βρει αγωνιστικό ρυθμό, ξέροντας ότι ο καλός Παπανικολάου μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες σε αυτό το επίπεδο.

Με την σεζόν να μπαίνει στην τελική ευθεία, ο άλλοτε ΝΒΑερ δείχνει να βρίσκεται στην καλύτερη κατάστασή του από τότε που επέστρεψε στο Λιμάνι. Και η λογική λέει ότι όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται ακόμα καλύτερος, κάτι που κάνει τον Ολυμπιακό ακόμα πιο επικίνδυνο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ