ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Oι δύο Αμερικανοί γκαρντ και ο Μενσά-Μπονσού

Oι δύο Αμερικανοί γκαρντ και ο Μενσά-Μπονσού

Οι Πειραιώτες επιβεβαιώνουν βρίσκονται πολύ κοντά στην απόκτηση του Λαφαγιέτ και τονίζουν πως θα πάνε και για δεύτερο γκαρντ, έχοντας ως διακαή πόθο τον Ντιλέινι. Όλα τα σενάρια είναι πιθανά με Μάντζαρη. Στα υπόψιν ο Άγγλος σέντερ Μενσά-Μπονσού.

Ο 30χρονος (6/5/1984) Αμερικανός γκαρντ (1.88 ύψος), Όλιβερ Λαφαγιέτ, ο οποίος την περασμένη χρονιά κατέκτησε το EuroCup με την Βαλένθια πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις (την σεζόν 2012-13 ανήκε στην Ζαλγκίρις), αναμένεται να γίνει η πρώτη φετινή μεταγραφή για την ομάδα του Ολυμπιακού.

Πολύ κοντά σε Λαφαγιέτ

Από το ερυθρόλευκο στρατόπεδο παραδέχονται πως βρίσκονται πολύ κοντά στην απόκτηση του Όλιβερ Λαφαγιέτ , ο παίκτης έχει απαντήσει θετικά στην πρόταση του Ολυμπιακού και μέσα στις επόμενες μέρες (ίσως και ώρες) αναμένεται και να επισημοποιηθεί η έναρξη της συνεργασίας των Πειραιωτών με τον Αμερικανό πλέι-μέικερ.

Στην αναμονή για το οριστικό "ΟΚ" του Ντιλέινι

Το γεγονός, όμως, πως ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει (όπως όλα δείχνουν) τον Όλιβερ Λαφαγιέτ, αυτό δεν σημαίνει πως η ομάδα δεν κοιτάζει και για άλλον γκαρντ. Από το ερυθρόλευκο στρατόπεδο τονίζουν πως παραμένει το (ζεστό) ενδιαφέρον τους για τον Μάλκολμ Ντιλέινι, ο οποίος και είναι ο διακαής πόθος του Γιώργου Μπαρτζώκα. Οι Πειραιώτες έχουν καταθέσει επίσημη πρόταση στον παίκτη (1.400.000 δολάρια για δύο σεζόν) και αναμένουν την οριστική απάντηση του.

Ο 25χρονος γκαρντ, βέβαια, ο ο οποίος πραγματοποίησε εκπληκτική σεζόν με την Μπάγερν Μονάχου σε Ευρωλίγκα και γερμανικό πρωτάθλημα (Πρωταθλητής για τρίτη σερί χρονιά σε διαφορετική ευρωπαϊκή λίγκα), έχει ως προτεραιότητα του το ΝΒΑ και σύντομα θα ξεκαθαρίσει τις διαθέσεις του, δηλαδή το αν θα επιλέξει να συνεχίσει την καριέρα του στις ΗΠΑ ή στην Ευρώπη. Στην "γηραιά" ήπειρο, πάντως, ο Ολυμπιακός είναι η πρώτη του επιλογή, κάτι που το έχει γνωστοποιήσει στους ανθρώπους των ερυθρολεύκων, αν και ο Μάλκολμ Ντιλέινι έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και άλλων ευρωπαϊκών ομάδων.

Μια πρωτοκλασάτη πεντάδα γκαρντ

Το γεγονός πως ο Ολυμπιακός κινείται για την απόκτηση δύο γκαρντ, βάζει σε σκέψεις πως ίσως αποχωρήσει κάποιος από τους υπάρχοντες στον Ολυμπιακό. Καθώς και να αποκτηθούν και οι δύο (Λαφαγιέτ-Ντιλέινι), το ερυθρόλευκο ρόστερ θα αποκτήσει πέντε γκαρντ, αφού στο ρόστερ βρίσκονται ήδη οι Σπανούλης, Σλούκας και Μάντζαρης, ενώ ο Κατσίβελης δεν υπολογίζεται για τη νέα σεζόν. Οι Πειραιώτες, πάντως, ξεκαθαρίζουν πως το γεγονός πως κινούνται για δύο γκαρντ (Λαφαγιέτ και Ντιλέινι), αυτό δεν σημαίνει πως τίθεται θέμα αποχώρησης κάποιου από αυτούς, καθώς το ιδανικό σενάριο για εκείνους είναι να διαθέτουν ενόψει της νέας χρονιάς μία πρωτοκλασάτη πεντάδα γκαρντ (για παράδειγμα με Σπανούλη, Σλούκα, Μάντζαρη, Ντιλέινι, Λαφαγιέτ), συν τον νεαρό Ανδρέα Χριστοδούλου.

Όλα τα σενάρια ανοιχτά με Μάντζαρη

Όσον αφορά το θέμα με την πρόωρη ανανέωση στο συμβόλαιο του Βαγγέλη Μάντζαρη, όλα τα σενάρια είναι πιθανά. Από το να επεκτείνει τη συνεργασία του με την ομάδα για την επόμενη τριετία ( υπάρχει η κοινή διάθεση, αλλά ταυτόχρονα και απόσταση στο οικονομικό ) έως το να παραχωρηθεί με μεταγραφή σε άλλον σύλλογο του εξωτερικού, εφόσον έρθει επίσημη πρόταση στον Ολυμπιακό για την μεταγραφή του παίκτη.

Διότι οι Πειραιώτες τονίζουν πως στα χέρια τους δεν έχει έρθει ακόμη καμία προσφορά από κάποιο ευρωπαϊκό κλαμπ, με την Γαλατασαράι, πάντως, να έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της στην πλευρά του αθλητή. Επίσης, ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο να παραμείνει στους ερυθρόλευκους και στην επόμενη σεζόν, χωρίς να του γίνει ανανέωση, αφού έτσι και αλλιώς ο 24χρονος πλέι-μέικερ δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2015 με τον Ολυμπιακό.

Στην λίστα των σέντερ και ο Μενσά-Μπονσού

Στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο εξετάζουν διάφορες λύσεις ψηλών και στην λίστα με τους σέντερ βρίσκεται ψηλά και το όνομα του Άγγλου διεθνή (με κοινοτικό διαβατήριο) με καταγωγή από την Γκάνα, Ποπ Μενσά Μπονσού. Ο παίκτης έμεινε ελεύθερος από την Γαλατασαράι, ενώ υπενθυμίζουμε πως είχε εμπλακεί στο επεισόδιο με τους Μπέγκιτς-Πρίντεζη, στο ΣΕΦ, στον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό στην πρώτη φάση της Euroleague.

Ο 31χρονος (7/9/1983) σέντερ (2.06 ύψος) διαθέτει αθλητικά προσόντα, όντας γρήγορος, αλτικός και δυνατός, χαρακτηριστικά που ψάχνει ο Γιώργος Μπαρτζώκας για την θέση του σέντερ. Αξιόπιστος ριμπάουντερ και ικανός αμυντικός, ενώ την σεζόν που ολοκληρώθηκε στην Euroleague πραγματοποίησε καλή χρονιά (8.4π-58.3%δ, 58.5%β, 6.5ρ).

Πρόκειται για έναν παίκτη... γυρολόγο, καθώς έχει αλλάξει αρκετές ομάδες στην καριέρα του. Την σεζόν 2010-11 αγωνίστηκε στο ΝΒΑ με τους Νιου Ορλίνς Χόρνετς (πέρασε και από Ντάλας, Σαν Αντόνιο, Τορόντο, Χιούστον) και από την στιγμή που επέστρεψε στην Ευρώπη έχει παίξει με τις Ασβέλ, Μπεσίκτας, Σεβίλλη, Αρμάνι Μιλάνο και Γαλατασαράι. Στο παρελθόν έχει υπάρξει μέλος και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ είναι και διεθνής με την Αγγλία.

Ο Μενσά-Μπονσού είναι ένας παίκτης που αρέσει στον Γιώργο Μπαρτζώκα, καθώς για όσους θυμούνται ο Βρετανός σέντερ είχε απασχολήσει τον Ολυμπιακό και στο παρελθόν, αλλά η περίπτωση του δεν προχώρησε. Όπως σας έχουμε αναφέρει, ο Ολυμπιακός ψάχνει για ένα αθλητικό "5άρι". Οι Πειραιώτες ήθελαν την επιστροφή του Κάιλ Χάινς, αλλά εκείνος τελικά θα παραμείνει στην ΤΣΣΚΑ, ενώ το ενδεχόμενο απόκτησης του Γάλλου διεθνή σέντερ, Αλέξις Αζινσά χαρακτηρίζεται εξαιρετικά δύσκολο, καθώς δείχνει να έχει την διάθεση να παραμείνει στο ΝΒΑ (Νιου Ορλίνς Πέλικανς). Ο Μενσά-Μπονσού είναι σαφώς μία περισσότερο προσιτή λύση.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ