ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Σπανούλης, οι άλλοι και ο Χάινς

Ο Σπανούλης, οι άλλοι και ο Χάινς
INTIME SPORTS

Ηγέτη του φετινού Ολυμπιακού είναι ο Βασίλης Σπανούλης, όπως αποδεικνύεται και βάση αριθμών. Ο Βασίλης Φραγκιάς αναλύει στο Sport24.gr την τελευταία φάση του ματς κόντρα στην Καντού (video).

Ο Ολυμπιακός σε τέσσερα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα μετράει τρεις ήττες και έχει ρεκόρ 1-3, κάτι που είχε συμβεί και τη σεζόν 2005-06, με την διαφορά ότι οι "ερυθρόλευκοι" βρισκόντουσαν σε όμιλο οκτώ ομάδων.

Φέτος οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς έχουν και πάλι το ίδιο ρεκόρ, αλλά βρίσκονται σε γκρουπ με πέντε ομάδες. Κάτι που στενεύει τα περιθώρια πρόκρισης για τους Πειραιώτες, οι οποίοι θα πρέπει να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα.

Ο Ολυμπιακός έχει παίξει τρία εκτός έδρας παιχνίδια στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας, χωρίς να έχει καταφέρει να φτάσει στη νίκη σε κανένα από αυτά. Απέναντι στην Μπιλμπάο ηττήθηκε με 76-61, ακολούθησε η νίκη στο ΣΕΦ κόντρα στη Φενέρμπαχτσε (81-74) και δύο ήττες στην εκπνοή από Κάχα Λαμποράλ (81-79) και Καντού (64-63), αμφότερες εκτός έδρας.

Στα θετικά η μικρή διαφορά, με την οποία ηττήθηκαν σε Βιτόρια και Καντού που τους επιτρέπει στο ΣΕΦ, με την στήριξη του κόσμου τους να την καλύψουν. Μοναδικό κοινό στοιχείο του Ολυμπιακού στα φετινά ματς του στην Ευρωλίγκα, η εξαιρετικά ώριμη παρουσία του Βασίλη Σπανούλη που προσπαθεί να διατηρήσει σε κάθε αναμέτρηση σε τροχιά νίκη τους "ερυθρόλευκους".

Ο Λαρισαίος γκαρντ έχει σε τέσσερα παιχνίδια 30:27 λεπτά χρόνου συμμετοχής, ενώ σημειώνει ανά ματς 18,3 πόντους, μαζεύει 2,3 ριμπάουντ, μοιράζει 4,5 ασίστ, έχει 1 κλέψιμο και 2,3 λάθη. Τα στατιστικά του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είναι εξαιρετικά: 92,6% στις βολές, 53,6% στα δίποντα και 40% στα τρίποντα.

Συγκεκριμένα κόντρα στην Μπιλμπάο στο πρώτο ματς στην Ευρωλίγκα είχε 9 πόντους, 1 ασίστ, 3 κλεψίματα, απέναντι στη Φνέρ σταμάτησε στους 22 με 7 ασίστ, στην Βιτόρια είχε 19 και επίσης 7 ασίστ και στην Ιταλία με την Καντού σταμάτησε στους 23 πόντους, μοιράζοντας και 3 ασίστ.

Αναλυτικά οι υπόλοιποι...

Από πλευράς σκοραρίσματος τον ακολουθούν οι Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους (10,8π.) και Κάιλ Χάινς (10,5π.), ενώ στα ριμπάουντ ο Πέρο Άντιτς μαζεύει 6 ανά παιχνίδι. Ο νεαρός Δημήτρης Κατσίβελης σε κάθε αγώνα παρουσιάζεται και καλύτερος και μετράει σε 19:55 λεπτά χρόνο συμμετοχής 2.3 πόντους, 1.3 ριμπάουντ, 1,5 λάθη, 1κλ. και 1 λάθος.

Ο Γιώργος Πρίντεζης απέναντι στην Φενέρμπαχτσε πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση από την επανεμφάνιση του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, καθώς πέτυχε 21 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας. Στη διοργάνωση σε 15:26 λεπτά έχει 7.3 πόντους, 2.5 ριμπάουντ, 0.3 ασίστ, 0,3 λάθη και 0.5 κλεψίματα. Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος σε 20:09 λεπτά έχει 4,3 πόντους και 2,8 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Ο Μάρκο Κέσελ σε τρία ματς έχει 7,7 πόντους και 1,7 ριμπάουντ, με 41.7% σε σουτ τριών πόντων (5/12). Ο Ματ Χάουαρντ σε δύο ματς δεν έχει βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς (1π. σε 7:52 λεπτά ανά παιχνίδι), όπως και ο Κέιλιν Λούκας, ο οποίος σε τρία παιχνίδια και 9:01 λεπτά χρόνου συμμετοχής έχει 3, 7 πόντους και 0,7 ριμπάουντ.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης σε τρεις αγώνες έχει πετύχει δύο πόντους, με 10:14 λεπτά ανά παιχνίδι, ο Κώστας Παπανικολάου έχει 5 πόντους σε 4 ματς, ο Μιχάλης Πελεκάνος αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος στην Ευρωλίγκα απέναντι στην Καντού (3:49λ., 1ριμπ.) και οι Κώστας Σλούκας, Ανδρέας Γλυνιαδάκης δεν έχουν αγωνιστεί σε κάποιο από τα τέσσερα ματς.

Φραγκιάς: "Ανεβαίνει η αδρεναλίνη"

Ο τεχνικός του Κολοσσού Ρόδου, Βασίλης Φραγκιάς ανέλυσε στο Sport24.gr την τελευταία φάση της αναμέτρησης της Καντού με τον Ολυμπιακό, όπου οι "ερυθρόλευκοι" ηττήθηκαν με 64-63 από τους δευτεραθλητές Ιταλίας. " Φάνηκε ότι ο Ολυμπιακός είχε ζητήσει τάιμ άουτ, αλλά ο Σερμαντίνι έχασε την δεύτερη βολή", ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε:

" Αυτά συμβαίνουν σε ένα παιχνίδι, ο Χάινς πήρε τη μπάλα είναι ένας παίκτης που τις τελειώνει αυτές τις φάσεις, δεν το έβαλε, όπως θα μπορούσε να συμβεί στον οποιονδήποτε. Σε τέτοιες στιγμές η αδρεναλίνη ανεβαίνει και δεν είναι εύκολο εκείνη την ώρα να δεις τι άλλο θα μπορούσες να κάνει.

Και σε εμένα ως προπονητής πολλές φορές έχει τύχει να βλέπω βίντεο μετά το παιχνίδι και να λέω ότι θα μπορούσα να το είχα κάνει διαφορετικά, πόσο μάλλον ένας παίκτης που είναι στο παρκέ. Είναι η ένταση της στιγμής".

Οι καλύτερες στιγμές από το Καντού - Ολυμπιακός...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ