ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Μάντζαρης, ο Ντιλέινι και το "αντίο" του Περπέρογλου

Ο Μάντζαρης, ο Ντιλέινι και το "αντίο" του Περπέρογλου
INTIME SPORTS

Με διάθεση να τα "βρουν" θα συναντηθούν Μάντζαρης-διοίκηση, επιβεβαίωση του Sport24 για την πρόταση σε Ντιλέινι, είπε "αντίο" ο Στράτος, παίρνουν σειρά Πρίντεζης-Σλούκας.

Το μεσημέρι της Τρίτης (17/6) θα πραγματοποιηθεί το ραντεβού για το ενδεχόμενο της πρόωρης ανανέωσης του συμβολαίου του Βαγγέλη Μάντζαρη με τον Ολυμπιακό. Το "παρών" στη συνάντηση θα δώσουν τόσο ο 24χρονος γκαρντ με τον ατζέντη του, Ισίδωρο Κούνουπα, όσο και ο αντιπρόεδρος της πειραϊκής ΚΑΕ, Γιώργος Σκινδήλιας. Αν και δεν επιβεβαιώνεται, το "παρών" στη συνάντηση (η οποία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Arcadia) ενδέχεται να δώσουν και οι Πρόεδροι, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος.

Πως έχουν τα δεδομένα; Τόσο ο Βαγγέλης Μάντζαρης, όσο και ο Ολυμπιακός, επιθυμούν να ανανεώσουν την μεταξύ τους συνεργασία. Προτεραιότητα του παίκτη είναι να συνεχίσει την καριέρα του στους Πειραιώτες. Και οι λόγοι του είναι αρκετοί.

Έχει "δεθεί" με την ομάδα και τους συμπαίκτες του, έχοντας ζήσει μαζί τους ονειρικές στιγμές, κατακτώντας Πρωταθλήματα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δεν ξεχνά και σέβεται το γεγονός πως οι ερυθρόλευκοι του έδωσαν την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει στο υψηλότερο επίπεδο (αποκτώντας τον από το Περιστέρι) και έχει σε τεράστια εκτίμηση την διοίκηση και τους Προέδρους.

Από εκεί και πέρα ο Βαγγέλης Μάντζαρης αναμένει και μία ικανοποιητική πρόταση από την ΚΑΕ Ολυμπιακός για την πρόωρη ανανέωση της συνεργασίας τους (το συμβόλαιο του λήγει το 2015), η οποία θα επιβραβεύει και θα αναγνωρίζει την σημαντική συνεισφορά του στην ομάδα, όντας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της την τελευταία τριετία. Αυτή είναι και η πρόθεση της διοίκησης. Οι δύο πλευρές θα συναντηθούν με σκοπό να τα "βρουν", συνεχίζοντας την κοινή πορεία τους. Περισσότερα στην πράξη.

Επιβεβαίωση του Sport24 για την πρόταση σε Ντιλέινι

Το Sport24 (μαζί με το RedPlanet.gr) σας αποκάλυψε πρώτο για την επίσημη πρόταση του Ολυμπιακού στον Μάλκολμ Ντιλέινι . Το γεγονός επιβεβαιώθηκε, με το ρεπορτάζ μας να αναπαράγεται μέχρι και στο εξωτερικό. Όπως σας αναφέραμε έγκυρα και έγκαιρα, οι Πειραιώτες προσέφεραν διετές συμβόλαιο στον παίκτη με ετήσιες αποδοχές που φτάνουν τα 700.000 δολάρια.

Ο 25χρονος Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί με άνεση τόσο στον "άσο", όσο και στο "2", όντας εξαιρετικός σε σκορ και δημιουργία, είναι ο πρώτος μεταγραφικός στόχος των ερυθρολεύκων για την θέση του πλέι-μέικερ (ώστε να αποτελέσει τον αντι-Λο, καθώς αναμένεται να αποδεσμευτεί). Ο παίκτης αποτελεί επιλογή του Γιώργου Μπαρτζώκα, έχοντας σχηματίσει εξαιρετική άποψη για τις δυνατότητες του παίκτη.

Ο Μάλκολμ Ντιλέινι, ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από την Μπάγερν Μονάχου (δεν πρόκειται να ανανεώσει με τον σύλλογο), είναι ενήμερος για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, τον ικανοποιεί η προοπτική να συνεχίσει την καριέρα του στον Πειραιά, αλλά την οριστική του απόφαση για το μέλλον της καριέρας του θα την γνωστοποιήσει μόλις ολοκληρωθούν οι τελικοί του γερμανικού πρωταθλήματος. Η σειρά αυτή την στιγμή είναι στο 2-1 υπέρ των Βαυαρών (αντίπαλος η Άλμπα) και ο τίτλος κρίνεται στις τρεις νίκες.

"Δεν έχω υπογράψει ούτε συμφωνήσει ώστε να παίξω με κάποια άλλη ομάδα. Η μόνη σκέψη μου είναι να στο πάρουμε το Πρωτάθλημα", έγραψε με μήνυμα του στο twitter ο Μάλκολμ Ντιλέινι, θέλοντας να ρίξει τους τόνους. Στα υπόψιν βρίσκεται πάντα και η λύση με τον 29χρονο γκαρντ που έμεινε ελεύθερος από την Μακάμπι, Ρίκι Χίκμαν, αλλά η περίπτωση του χαρακτηρίζεται δύσκολη.

Νέα πρόταση και τέλος ο Περπέρογλου που φεύγει για την Εφές

Η Αναντολού Εφές (του Ντούσαν Ίβκοβιτς) έχει καταθέσει μία εξαιρετική πρόταση στον Στράτο Περπέρογλου, την οποία δεν πρόκειται να ματσάρουν οι Πειραιώτες. Οι ερυθρόλευκοι, σε πρώτη φάση, του έκαναν μία ικανοποιητική προσφορά (1.150.000 ευρώ έως το 2016) για την ανανέωση της συνεργασίας τους, αλλά ο παίκτης δεν απάντησε θετικά.

Ο Ολυμπιακός όμως επανήλθε, κάνοντας νέα προσπάθεια προσέγγισης στον 30χρονο φόργουορντ, καταθέτοντας του μία προσφορά με +50% αύξηση των αποδοχών του σε βάθος δύο ετών (1.350.000 ευρώ, 650 χιλιάρικα τον πρώτο χρόνο και 700 χιλιάρικα τον δεύτερο), σε σχέση με το προηγούμενο του συμβόλαιο με τους ερυθρόλευκους (400.000 ευρώ τον πρώτο χρόνο και 500.000 ευρώ τον δεύτερο), αλλά και πάλι ο παίκτης δεν πείστηκε. Αυτή ήταν και η τελευταία προσπάθεια των ερυθρολεύκων ώστε να τον κρατήσουν στην ομάδα.

Η αποχώρηση του Στράτου Περπέρογλου από τον Ολυμπιακό θεωρείται δεδομένη, καθώς έχει πάρει απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στην Κωνσταντινούπολη. Κυρίως για οικονομικούς λόγους, αφού η πρόταση της Εφές είναι περισσότερο συμφέρουσα για εκείνον (1.800.000 ευρώ για δύο χρόνια μαζί με τα μπόνους, ενώ καθαρά είναι 1.500.000 ευρώ), αλλά και επειδή επιθυμεί να δοκιμάσει τις δυνατότητες του στο εξωτερικό. Κάτι που θα το δοκιμάσει για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ύστερα, λοιπόν, από δύο χρόνια παρουσίας του στο μεγάλο λιμάνι, κατακτώντας την Ευρωλίγκα με τους Πειραιώτες στο Final-Four του Λονδίνου, ο Στράτος Περπέρογλου αποτελεί παρελθόν για τον Ολυμπιακό. Φεύγει σαν φίλος. Οι ερυθρόλευκοι, πλέον, εξετάζουν άλλες περιπτώσεις παικτών στην αγορά ώστε να τον αντικαταστήσουν, καθώς δεν έχουν την διάθεση να συνεχίσουν τη νέα σεζόν έχοντας στο "3" μοναχά τους Ματ Λοτζέσκι και Ιωάννη Παπαπέτρου.

Παίρνουν σειρά Πρίντεζης και Σλούκας

Δεν θα υπάρξει συνάντηση εντός της εβδομάδας με τον Γιώργο Πρίντεζη για την ανανέωση της συνεργασίας τους. Αυτό αναμένεται να συμβεί την επόμενη. Και εδώ υπάρχει κοινή διάθεση και καλό κλίμα ώστε οι δύο πλευρές να συνεχίσουν την κοινή πορεία τους στον Ολυμπιακό.

Ξεκάθαρη προτεραιότητα του 29χρονου πάουερ-φόργουορντ (ο οποίος αυτή την περίοδο κάνε διακοπές σε νησιά των Κυκλάδων) είναι να ανανεώσει το συμβόλαιο του με τους ερυθρόλευκους. Ο ατζέντης του έχει προτάσεις στα χέρια του από το εξωτερικό (υπάρχει "ζεστό" ενδιαφέρον από Γαλατασαράι, Εφές και Φενέρμπαχτσε), αλλά όπως έχουμε τονίσει οι ερυθρόλευκοι έχουν "δεμένο" τον αθλητή, αφού έχουν εκείνοι το δικαίωμα για οψιόν για την επόμενη σεζόν, την οποία και θα ενεργοποιήσουν.

Πρόθεση τους, όμως, είναι να κρατήσουν τον Γιώργο Πρίντεζη στην ομάδα για αρκετά χρόνια ακόμη, επεκτείνοντας από φέτος την μεταξύ τους συνεργασία, καταθέτοντας του μία ικανοποιητική πρόταση, η οποία θα αναγνωρίζει την σημαντική συνεισφορά του στον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια.

Μέσα στις επόμενες βδομάδες αναμένεται να υπάρξει συνάντηση και με τον εκπρόσωπο του Κώστα Σλούκα, συζητώντας το ενδεχόμενο της πρόωρης ανανέωσης της συνεργασίας τους (ολοκληρώνεται το συμβόλαιο και εκείνου το 2015), ενώ στα υπόψιν είναι να συμβεί κάτι ανάλογο και με τον Μπράιαντ Ντάνστον.

Ο Χάινς ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό, εφόσον πάρει την ελευθερία του από την ΤΣΣΚΑ

Σας έχουμε αναφέρει εδώ και αρκετό καιρό στο Sport24.gr πως ο Κάιλ Χάινς θέλει να επιστρέψει στον Πειραιά. Δεν του αρέσει η ζωή στην "παγωμένη" Μόσχα, όπως και στην σύντροφο του η οποία τον "σπρώχνει" ώστε να γυρίσουν στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό, και την πρόθεση του αυτή ο Αμερικανός σέντερ την έχει κάνει γνωστή στους ανθρώπους των ερυθρολεύκων. Όπως σας έχουμε πει, ο παίκτης μπορεί να διεκδικήσει την ελευθερία του από την ΤΣΣΚΑ, εφόσον ενεργοποιήσει έναν όρο στο συμβόλαιο του. Αυτό, βέβαια, μένει να το δούμε αν θα το κάνει στην πράξη.

Η αλήθεια είναι πως είχε απογοητευτεί και από τον ρόλο που είχε στην ΤΣΣΚΑ. Ένιωσε πως δεν "κόλλησε" στην ομάδα, όπως συνέβη στον Ολυμπιακό. Ο κόουτς Μεσίνα όμως έφυγε. Και πολλά θα εξαρτηθούν και από το πως θα του συμπεριφερθεί ο επόμενος προπονητής των Ρώσων. Οι εγγυήσεις που θα του δώσει. Αν νιώσει πως δεν έχει μέλλον στην Μόσχα, θα του είναι ακόμη πιο εύκολο το να πει "φεύγω". Προς το παρόν περιμένει. Περισσότερα θα φανούν μέσα στις επόμενες μέρες.

Γιια να επιστρέψει ο Κάιλ Χάινς στον Ολυμπιακό θα πρέπει να ρίξει και τις απολαβές του. Στον Ολυμπιακό δεν πρόκειται (σε καμία περίπτωση) να βρει το 1.100.000 δολάρια με το οποίο αμείβεται ετησίως από τους Μοσχοβίτες, αλλά ο ίδιος αναφέρει πως έχει την διάθεση να μειώσει (αρκετά) το κασέ του ώστε να φορέσει ξανά την ερυθρόλευκη φανέλα, με την οποία αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης επί δύο συναπτά έτη. Οι Πειραιώτες θέλουν τον Χάινς, αλλά η υπόθεση του δεν μπορεί να προχωρήσει εφόσον ακόμη δεν έχει πάρει την ελευθερία του από τους Ρώσους. Ακόμη παραμένει παίκτης της ΤΣΣΚΑ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ