ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Χάντερ, η Ρεάλ και το πρωτάθλημα

Ο Χάντερ, η Ρεάλ και το πρωτάθλημα
Χάντερ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για τους τελικούς των playoffs της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, αναμένοντας τον αντίπαλό του από το ζευγάρι ΠΑΟ - Αρης, ο Οθέλο Χάντερ παραμένει ψηλά στη λίστα της Ρεάλ Μαδρίτης για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Πρώτο μέλημα για τον Ολυμπιακό αυτή την στιγμή δεν είναι τίποτα άλλο παρά η κατάκτηση του πρωταθλήματος για δεύτερη σερί σεζόν, κάτι που έχει να συμβεί από το μακρινό 1997 και στον Πειραιά έχουν δώσει τεράστια σημασία στην επίτευξη αυτού του στόχου. Οι "ερυθρόλευκοι" αναμένουν τον αντίπαλό τους για τους τελικούς των playoffs που θα ξεκινήσουν την επόμενη Πέμπτη (19/5). Κι όσο για τον Οθέλο Χάντερ που βρίσκεται στους βασικούς στόχους της Ρεάλ Μαδρίτης (ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι), η ομάδα θα ασχοληθεί μαζί του με την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων για φέτος.

Προ μηνός ο Ολυμπιακός ολοκλήρωνε ουσιαστικά την παρουσία του στη φετινή Euroleague με την ολοκλήρωση των παιχνιδιών του στον όμιλο του ΤΟΡ 16 με το εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στη ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Σε ένα παιχνίδι όπου στις κερκίδες του ΣΕΦ είχε βρεθεί και ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς. Ο γνωστός ατζέντης, ο οποίος εκπροσωπεί μεταξύ άλλων τόσο τον Βασίλη Σπανούλη, όσο και τον Οθέλο Χάντερ.

Λίγες μέρες αργότερα, δημοσιεύματα στην Ισπανία έκαναν λόγο πως ο Αμερικανός σέντερ βρισκόταν στη μεταγραφική λίστα της Ρεάλ Μαδρίτης . Σχεδόν με τον αποκλεισμό της "Βασίλισσας" με "σκούπα", δηλαδή με 3-0, στα playoffs της Euroleague από τη τουρκική Φενερμπαχτσέ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Οθέλο Χάντερ είχε τετ-α-τετ με τον Μίσκο Ραζνάτοβιτς και ενημερώθηκε για τις προτάσεις που έχει για την επόμενη αγωνιστικό περίοδο.

Μεταξύ εξ αυτών (έδειξε ενδιαφέρον και η Νταρουσάφακα από την Τουρκία) είναι της Ρεάλ Μαδρίτης και μάλιστα συγκεκριμένη. Για κλειστό διετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές που φτάνουν το 1.100.000 δολάρια (2.2 εκ. δολ. συνολικά έως και το 2018), θέλοντας με την απόκτησή του να καλύψει το κενό που θα δημιουργηθεί από τη διαφαινόμενη αποχώρηση του διεθνή Μεξικανού σέντερ, Γκουστάβο Αγιόν, ο οποίος αναμένεται να συνεχίζει την καριέρα του στο ΝΒΑ. Σε αυτές ωστόσο είναι σίγουρο ότι δεν υπήρχε του Ολυμπιακού, καθώς όπως αναφέρει το ρεπορτάζ θα προχωρήσει με όποιον θέλει να διατηρήσει στο νέο του ρόστερ μετά το πέρας των μεγάλων τελικών των playoffs της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Κάτι που σημαίνει ότι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, του μοναδικού στόχου προς επίτευξη που έχει απομείνει, και η εικόνα του κάθε παίκτη θα αποτελέσει κριτήριο παραμονής.

Το σίγουρο πάντως είναι πως στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει περίπτωση να προσφέρουν στον παίκτη πρόταση ανανέωσης που να φτάνει το 1.000.000 δολάρια ετησίως. Κι αυτό γιατί δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να διαταράξουν τις υπάρχουσες ισορροπίες στο ρόστερ. Και δη με το συμβόλαιο που έχει για παράδειγμα ο Γιώργος Πρίντεζης (παίρνει περίπου 1.000.000 ευρώ ετησίως) και συνάμα ότι κάτι τέτοιο θα ισοδυναμεί με αύξηση κατά το 1/3 των νυν απολαβών του. Ο Οθέλο Χάντερ για την τρέχουσα σεζόν έχει συμβόλαιο ύψους 650.000 δολαρίων.

Ο βασικός σέντερ του Ολυμπιακού για την επόμενη αγωνιστική περίοδο είναι ο Πάτρικ Γιανγκ, πάνω στον οποίο πιστεύουν και έχουν επενδύσει οι Πειραιώτες. Ο μεγάλος άτυχος της φετινής χρονιάς, του οποίου η παραμονή είναι δεδομένη, καθώς έχει συμβόλαιο και για την νέα σεζόν. Ακόμη όμως και αν οι Πειραιώτες αποφασίσουν να ανανεώσουν το συμβόλαιο του Οθέλο Χάντερ, η πρόταση τους, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα διέφερε ιδιαίτερα από τις φετινές απολαβές του παίκτη. Και λέμε για το αν θα αποφάσιζαν να επεκτείνουν την συνεργασία μαζί του, γιατί στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο έχουν κάνει και σκέψεις να κινηθούν για έναν διαφορετικού τύπου "ψηλό" πίσω από τον Πάτρικ Γιανγκ, που να διαθέτει παιχνίδι με πλάτη, αλλά και για άλλα "5άρια" με αθλητικά προσόντα (τύπου Χάινς, Ντάνστον, Χάντερ), τα οποία είναι νεαρότερα σε ηλικία.

Επί του παρόντος, ο Οθέλο Χάντερ, αυτή την περίοδο, μία εβδομάδα πριν από το τζάμπολ του πρώτου μεγάλου των playoffs της Basket League ΣΚΡΑΤΣ στο ΣΕΦ, έχει στα χέρια του την πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης αλλά ως εκεί. Που σημαίνει ότι την γνωρίζει ωστόσο ακόμη δεν την έχει υπογράψει, ούτε και έχει συμφωνήσει. Κι όσο για τον Ολυμπιακό και πολύ περισσότερο ο προπονητής του, Γιάννης Σφαιρόπουλος, περιμένουν από τον Αμερικανό σέντερ να κλείσει τα αυτιά του στις ισπανικές "σειρήνες" της "Βασίλισσας" και να είναι αυτός που πρέπει στο φινάλε της αγωνιστικής περιόδου, δείχνοντας τον απαραίτητο επαγγελματισμό, στο δρόμο προς την κατάκτηση και διατήρηση του πρωταθλήματος.

Οπότε το κεφάλαιο της παραμονής του 30χρονου Αμερικανού σέντερ, Οθέλο Χάντερ, θα απασχολήσει τη διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός στις αρχές του Ιούνη. Σε ένα χρονικό σημείο που θα έχει τελειώσει η σειρά των μεγάλων τελικών των playoffs της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ