ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ντόρσεϊ και η εβδομάδα για τον σέντερ

Ο Ντόρσεϊ και η εβδομάδα για τον σέντερ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μία εβδομάδα περιθώριο έχει ο Ολυμπιακός ώστε να κινηθεί για σέντερ. Ο Ολυμπιακός θέλει τον Ντόρσεϊ, ο Αμερικανός επιθυμεί σαν "τρελός" να επιστρέψει στο λιμάνι και οι Πειραιώτες περιμένουν και από τον παίκτη να πάρει την υπόθεση πάνω του όσον αφορά το οικονομικό σκέλος με την Γαλατασαράι.

Ο Τζόι Ντόρσεϊ είναι ο "εκλεκτός" για τον Ολυμπιακό ώστε να καλύψει το κενό του τραυματία Πάτρικ Γιανγκ στο ερυθρόλευκο ρόστερ, για να αποτελέσει το δεύτερο αθλητικό "5άρι" της ομάδας μαζί με τον Οθέλο Χάντερ. Οι Πειραιώτες, άλλωστε, είναι ξεκάθαρο πως αγωνιστικά "διψούν" για έναν ακόμη σέντερ με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά: γρήγορο, με έφεση στην άμυνα, με ικανότητα στο παιχνίδι πάνω από την στεφάνη, που να μπορεί να κινηθεί σωστά στα χετζ-άουτ, αλλά και που θα είναι λειτουργικός στα πικ-εν-ρολ.

Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν έρθει σε προφορική συμφωνία με τον Τζόι Ντόρσεϊ , ο οποίος επιθυμεί σαν... τρελός να επιστρέψει στο μεγάλο λιμάνι, αλλά η υπόθεση δεν είναι εύκολη καθώς θα πρέπει να υπάρξει "deal" και με την Γαλατασαράι στην οποία και ανήκει ο παίκτης. Ο Ολυμπιακός είναι πρόθυμος να εμπιστευτεί και πάλι τον Αμερικανό σέντερ, με την λογική πως ο παίκτης γνωρίζει τόσο την λειτουργία της ομάδας, όσο και αρκετούς από τους παίκτες των Πειραιωτών, επιστρέφοντας σε γνώριμο περιβάλλον, πλεονεκτήματα που θα τον κάνουν να χρειαστεί μικρό χρονικό διάστημα ώστε να προσαρμοστεί άμεσα στις ανάγκες του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Την συγκεκριμένη περίοδο, οι περιπτώσεις "ψηλών" που μπορούν να έρθουν στον Πειραιά είναι ελάχιστες. Η υπόθεση του Τζόι Ντόρσεί είναι προσιτή, αλλά έχει και συγκεκριμένες δυσκολίες. Ο Αμερικανός σέντερ, ο οποίος συνέβαλλε τα μέγιστα ώστε ο Ολυμπιακός να κατακτήσει το Πρωτάθλημα σε Ελλάδα και Ευρώπη το 2012, δεν υπολογίζεται από τον προπονητή του τουρκικού συλλόγου, Εργκίν Αταμάν. Η Γαλατασαράι είναι ενήμερη για το "ερυθρόλευκο" ενδιαφέρον, αλλά για να αφήσει τον παίκτη ελεύθερο ώστε να έρθει στον Πειραιά αξιώνει ένα ποσό κοντά στις 200.000 ευρώ.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού, η οποία στην τρέχουσα σεζόν έχει κάνει την μία υπέρβαση μετά την άλλη στο μπάτζετ της ομάδας, έχοντας φέρει τους Σον Τζέιμς, Ντάριους Τζόνσον-Όντομ και Κώστα Παπανικολάου, δεν είναι διατεθειμένη να δώσει το συγκεκριμένο ποσό στον τουρκικό σύλλογο. Πως μπορεί να βρεθεί η "χρυσή" τομή; Με το να καλύψει την όποια διαφορά ο ίδιος ο Τζόι Ντόρσεϊ με την Γαλατασαράι, δείχνοντας και έμπρακτα την μεγάλη του επιθυμία να επιστρέψει στο μεγάλο λιμάνι. Οι "ερυθρόλευκοι" είναι πρόθυμοι να δώσουν λεφτά μόνο στον παίκτη για την συνεργασία τους για το υπόλοιπο της σεζόν και αναμένουν και από τον αθλητή να πάρει πάνω του το θέμα της αποδέσμευσης του από την "Γαλατά".

Η υπόθεση μέχρι στιγμής έχει "παγώσει" και δεν υπάρχει ακόμη ουσιαστική εξέλιξη. Και ο Ολυμπιακός έχει σαν "εχθρό" του και τον χρόνο που πιέζει. Οι Πειραιώτες, αν και εφόσον κινηθούν για παίκτη, θα έχουν δικαίωμα να τον δηλώσουν στην Euroleague έως και το απόγευμα (18:00) της 24ης Τετάρτη Φεβρουαρίου, λίγο πριν την έναρξη του δεύτερου γύρου του TOP-16. Αργότερα, όποιος και να έρθει, δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην διοργάνωση. Πέρα από την περίπτωση του νυν σέντερ της Γαλατασαράι, υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις, αλλά ο Ολυμπιακός, προς το παρόν, έχει δώσει προτεραιότητα στον Τζόι Ντόρσεϊ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ