ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Γιώργος Μπούγλας: "Μόνο θετικά μας χαρίζει ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας"

Γιώργος Μπούγλας: "Μόνο θετικά μας χαρίζει ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας"
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΟΥΓΛΑ

Ο Γιώργος Μπούγλας, πρωταθλητής Ελλάδας στο αγώνισμα της αντοχής τα τελευταία δύο χρόνια, μιλάει στο SPORT24 για τη σημαντικότερη ποδηλατική διοργάνωση της χώρας μας, αλλά και για την καριέρα του και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Από το ξεκίνημα στα Τρίκαλα έως τη διεθνή παρουσία του φέτος στο επαγγελματικό πελοτόν με την ισπανική Burgos BH.

Ο Γιώργος Μπούγλας υπηρετεί επί δυο δεκαετίες το άθλημα της ποδηλασίας με επιτυχία και αφοσίωση, σοβαρότητα και συνέπεια. Ένας από τους κορυφαίους Έλληνες ποδηλάτες της γενιάς του, πρωταθλητής Ελλάδας στο αγώνισμα του δρόμου αντοχής την τελευταία διετία, φέτος μπορεί να καμαρώνει ότι πέτυχε κάτι σπάνιο για Έλληνα αθλητή, αφού το όνομά του προστέθηκε στην πολύ μικρή λίστα όσων έχουν εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε επαγγελματική ομάδα του εξωτερικού.

Μετά τον Βασίλη Αναστόπουλο με την Volksbank Ideal (ProTeam) και τον Γιάννη Ταμουρίδη με την Euskaltel Euskadi (World Team), ο Μπούγλας είναι πλέον ο τρίτος Έλληνας που αγωνίζεται σε τέτοιου επιπέδου ομάδα, την Burgos BH (ProTeam).

Ο δρόμος δεν ήταν πάντως εύκολος για τον Γιώργο, που βλέπει τις προσπάθειες πολλών χρόνων να ανταμείβονται με την ένταξή του στο ρόστερ των Ισπανών. Χρειάστηκε να αντιμετωπίσει άθλια διοικητικά φαντάσματα του παρελθόντος, που θέλησαν να του σταματήσουν την καριέρα (το ίδιο και στον αδερφό του, Αποστόλη), όμως με πείσμα και άξιους ανθρώπους δίπλα του, που αναγνώρισαν την ποιότητά του όχι μόνο ως αθλητή αλλά και ως χαρακτήρα, κατάφερε να μείνει όρθιος και να συνεχίσει αυτό που τόσο αγαπάει.

Το SPORT24 φιλοξενεί σήμερα τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Γιάννη Αλυσανδράτο, στην οποία μιλάει για την μέχρι τώρα πορεία του στο άθλημα, την καινούργια εμπειρία που ζει στην Burgos, τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι στο Παρίσι και φυσικά τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας στον οποίο θα αγωνιστεί με τη νέα του ομάδα.

Ο Γιώργος Μπούγλας στον περσινό ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας.
Ο Γιώργος Μπούγλας στον περσινό ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας. ΝΑΣΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Πριν περάσουμε στη συνέντευξη που μας παραχώρησε, ας δούμε μια σύντομη "ταυτότητα" από την καριέρα του.

- Ηλικία: 33 (17/11/1990)
- Σύλλογοι: ΠΑΣ Τρίκκη, ΠΟΗ Κάστρο, ΠΕΣΑ Αστέρας, Κρόνος Νίκαιας (2013-έως σήμερα).
- Επαγγελματικές ομάδες: KTM-Murcia (2009-11), Gios-Deyser Leon Kastro (2012), SP Tableware (2013-14), China Continental Team of Gansu Bank (2016-17), Ningxia Sports Lottery - Livall Cycling Team (2018-19), SSOIS Miogee Cycling Team (2020), Salcano Sakarya BB Team (2021), Spor Toto Cycling Team (2022), Matrix Powertag (2023), Burgos – BH (2024).
- Διακρίσεις ως αθλητής: 3 νίκες σε διεθνείς αγώνες UCI (2.1 & 2 κατηγορίας), 8 φορές Πρωταθλητής Ελλάδας (3 στον δρόμο, 5 στην πίστα).

Αυτά λοιπόν, συνοπτικά, είναι τα σημαντικότερα στοιχεία της σχεδόν εικοσάχρονης καριέρας του Γιώργου Μπούγλα στην ποδηλασία. Ήρθε η ώρα να του δώσουμε το λόγο, για να δούμε όλα τα ενδιαφέροντα που μας είπε για τον ίδιο και τη διαδρομή του στο άθλημα, μαζί με την άποψή του για τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας και τον ρόλο που μπορεί να παίξει η συγκεκριμένη διοργάνωση στην ανάπτυξη της ελληνικής ποδηλασίας.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας, αγώνισμα δρόμου αντοχής το 2014 στην Καλαμπάκα. Ο Γιώργος Μπούγλας τερματίζει πρώτος, ενώ πίσω του ακολουθεί ο αδερφός του, Αποστόλης, στη δεύτερη θέση. Ο κύριος δεξιά με το σηκωμένο χέρι και τα κιάλια, είναι ο Κωνσταντίνος Μπούγλας, πατέρας των δυο αθλητών.
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας, αγώνισμα δρόμου αντοχής το 2014 στην Καλαμπάκα. Ο Γιώργος Μπούγλας τερματίζει πρώτος, ενώ πίσω του ακολουθεί ο αδερφός του, Αποστόλης, στη δεύτερη θέση. Ο κύριος δεξιά με το σηκωμένο χέρι και τα κιάλια, είναι ο Κωνσταντίνος Μπούγλας, πατέρας των δυο αθλητών. ΝΑΣΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

- Ας γυρίσουμε τον χρόνο πίσω για να πάμε στο ξεκίνημα. Ποιο ήταν το ερέθισμα που σε ώθησε στην ποδηλασία;

Γ.Μ.: Καταρχάς γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Τρίκαλα, μία πόλη με πλούσια παράδοση στην ποδηλασία. Η πρώτη μου επαφή με το άθλημα ήρθε σε πολύ μικρή ηλικία. Μαζί με τον αδερφό μου, όπως όλα τα παιδιά, κάναμε βόλτες στη γειτονιά και στην πλατεία με τα ποδήλατα. Μάλιστα, ορισμένες φορές στήναμε τους δικούς μας αυτοσχέδιους αγώνες. Δε χρειάζεται και πολύ προσπάθεια για να κολλήσεις (γέλια). Με την πάροδο του χρόνου, παράγοντες της ποδηλασίας που ζούσαν εδώ, μας έβαζαν όλο και περισσότερο σε αγώνες και προπονήσεις, σε μία πιο "οργανωμένη δομή", μου άρεσε και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

- Σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Ελλάδα είναι ακόμα πίσω σε θέματα ποδηλατικής κουλτούρας. Τι σημαίνει αυτό για έναν επαγγελματία ποδηλάτη που ζει και προπονείται στη χώρα μας το 2024;

Γ.Μ.: Δυστυχώς είμαστε αρκετά πίσω σε αυτό το θέμα. Υπάρχουν βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια, βοήθησε σε αυτό και ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας και κάποιες ακόμα διοργανώσεις όπως εκείνες στη Ρόδο, ωστόσο υστερούμε συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης, είναι αρνητικό το γεγονός ότι δεν υπάρχουν επαγγελματικές ομάδες. Το άθλημά μας είναι επίπονο, έχει απαιτήσεις και όταν δεν υπάρχει το κίνητρο (χρηματικό, διάκριση κλπ), είναι δύσκολο να ακολουθήσεις με συνέπεια ένα πρόγραμμα σε επαγγελματικό πλαίσιο.

Θυμίζω ότι την προηγούμενη δεκαετία υπήρχαν τρεις δυνατές επαγγελματικές ομάδες, που βοηθούσαν σημαντικά στην εξέλιξη του εγχώριου ταλέντου. Πλέον, οι νέοι ποδηλάτες φτιάχνουν το βιογραφικό τους μόνο σε αγώνες που τρέχουν με την Εθνική ομάδα ή από τους διεθνείς αγώνες που φιλοξενούνται στη χώρα μας. Επαναλαμβάνω όμως ότι το τελευταίο διάστημα γίνεται μεγάλη προσπάθεια, τόσο από την Ομοσπονδία, όσο και από την πολιτεία, κάτι που πιστεύω ότι θα βοηθήσει σημαντικά στο άμεσο μέλλον την εξέλιξη του αθλήματος, αλλά και τη μεγαλύτερη διείσδυση του ποδηλάτου στην κοινωνία μας.

Ο Γιώργος Μπούγλας στον περσινό ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας.
Ο Γιώργος Μπούγλας στον περσινό ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας. ΝΑΣΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

- Έχεις αγωνιστεί στον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας στο παρελθόν (2011, 2012), αλλά και μετά την αναβίωση και επιστροφή του στο αγωνιστικό πρόγραμμα της UCI (34ος στη γενική κατάταξη πέρυσι). Πιστεύεις ότι βοηθάει στην ανάπτυξη της εγχώριας ποδηλασίας;

Γ.Μ.: Αυτό είναι ξεκάθαρο. Είναι ένα γεγονός πολύ σημαντικό για όλους, το περιμένουμε τα τελευταία τρία χρόνια πώς και πώς, αλλά και παλαιότερα. Καταρχάς σου δίνει τεράστιο κίνητρο για να προπονηθείς και να θέσεις τους στόχους σου. Βλέπουμε στο εξωτερικό Γάλλους ποδηλάτες να προετοιμάζονται χρόνια ολόκληρα για τον Γύρο Γαλλίας. Έτσι βλέπουμε και εμείς τον Γύρο Ελλάδας. Προφανώς τα μεγέθη είναι τελείως διαφορετικά, όμως για εμάς είναι η σημαντικότερη διοργάνωση. Η δυνατότητα να δείξουμε στον κόσμο τί κάνουμε, γιατί προπονούμαστε.

Η προβολή του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας είναι πλέον πολύ μεγάλη και αυτό αποτελεί ευκαιρία ανάδειξης. Οφείλουμε όμως να το δούμε και από την αντίπερα όχθη, του επαγγελματία. Η συνεισφορά του Γύρου Ελλάδας σε αυτόν τον τομέα είναι τεράστια. Σκεφτείτε ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχουν βρεθεί στη χώρα 30 διαφορετικές επαγγελματικές ομάδες, κάτι που αποτελεί τεράστιο πλεονέκτημα. Διότι αν είσαι ενεργός στο γκρουπ, αν πάρεις ένα καλό αποτέλεσμα, έχεις βήμα να ανοίξεις πόρτες. Κάτι το οποίο δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια. Όλο αυτό βοηθάει και τη νέα γενιά.

- Έχοντας μεγάλη εμπειρία και πλούσιες παραστάσεις από αγώνες του εξωτερικού, πώς σου φαίνεται σε οργανωτικό/αγωνιστικό επίπεδο ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας;

Γ.Μ.: Δεν απέχουμε πολύ από σημαντικούς γύρους που βλέπουμε στους τηλεοπτικούς δέκτες. Αυτό που χρειάζεται είναι να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά στο άθλημα. Με αυτό τον τρόπο θα μεγαλώσει η φήμη, η αναγνωρισιμότητα και τελικά το συνολικό στάτους της διοργάνωσης. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του τελευταίου αγώνα μου στη Γαλλία (σ.σ. Pays De La Loire), υπήρχαν άνθρωποι 80, 90 ετών, που έπαιρναν το αμάξι τους, το καρεκλάκι τους και έρχονταν για να δουν ποδηλασία, να παρακολουθήσουν από κοντά το πελοτόν. Άρα μας λείπει η κουλτούρα. Τόσο σε οργανωτικό, όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Γύρος Ελλάδας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αγώνες του εξωτερικού.

Ο Γιώργος Μπούγλας στον αγώνα Trofeo Ses Salines-Felanitx, τον περασμένο Ιανουάριο στην Ισπανία.
Ο Γιώργος Μπούγλας στον αγώνα Trofeo Ses Salines-Felanitx, τον περασμένο Ιανουάριο στην Ισπανία. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΟΥΓΛΑ

- Αγωνίζεσαι σταθερά στο επαγγελματικό πελότον από το 2009. Φέτος βρίσκεσαι στην Burgos BH και το ProContinental επίπεδο για πρώτη φορά. Τι σημαίνει αυτό για την καριέρα σου;

Γ.Μ.: Ήταν ένα όνειρο ζωής που έγινε πραγματικότητα. Για να πω την αλήθεια, όσο περνούσαν τα χρόνια πίστευα ότι δεν θα πραγματοποιηθεί, καθώς πλέον είμαι 33 (γέλια). Παρόλα αυτά ποτέ δεν το έβγαλα από το μυαλό μου. Νομίζω ότι αποτέλεσε το κερασάκι στην τούρτα. Είναι μοναδικό το συναίσθημα να κάνεις ποδήλατο μέσα σε ένα γκρουπ γεμάτο ποδηλάτες Pro επιπέδου, είναι κάτι μαγικό.

- Τι άλλαξε στην καθημερινότητά σου η αλλαγή από το Continental επίπεδο στο Pro Continental;

Γ.Μ.: Είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα. Πίστευα ότι δεν αλλάζει κάτι, ότι το προπονητικό πλάνο και η πίεση θα ήταν ίδια. Διαψεύστηκα! Τα δεδομένα διαφέρουν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Οι ευθύνες που έχεις είναι περισσότερες. Κάθε προπόνηση μετράει, οφείλεις να τη βγάλεις όπως έχει σχεδιαστεί και να σκέφτεσαι την επόμενη. Όλα είναι διαφορετικά. Ακόμα και οι μέρες ξεκούρασης, το φαγητό, ο ύπνος, χρειάζονται διαχείριση. Είσαι επαγγελματίας!

Προσωπικά, μετά από κάθε προπόνηση ανυπομονώ να ανεβάσω τα δεδομένα στην εφαρμογή της ομάδας, για να δουν οι προπονητές και οι μάνατζερ ότι όλα πήγαν βάσει σχεδίου.Εκείνο που δεν γνωρίζει το ευρύ κοινό είναι ότι το αποτέλεσμα δεν είναι το παν σε μία ομάδα. Οι προπονητές και οι υπεύθυνοι πάντα κοιτάζουν αν είσαι σωστός αθλητής και τηρείς το πρόγραμμα. Δεν τους νοιάζει τόσο ένα βάθρο ή ένα καλό πλασάρισμα. Γιατί όταν ακολουθείς το πρόγραμμα, θεωρούν δεδομένο ότι αργά ή γρήγορα οι κόποι θα επιβραβευτούν.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας, αγώνισμα δρόμου αντοχής το 2013 στην Καλαμπάκα. Ο Γιώργος Μπούγλας μπροστά, ο Αποστόλης Μπούγλας δεξιά και ο Γιάννης Ταμουρίδης (με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και το κολάν της Euskaltel Euskadi) αριστερά. Στον τερματισμό, 1ος ήταν ο Ταμούρ, 2ος ο Αποστόλης και 3ος ο Γιώργος.
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας, αγώνισμα δρόμου αντοχής το 2013 στην Καλαμπάκα. Ο Γιώργος Μπούγλας μπροστά, ο Αποστόλης Μπούγλας δεξιά και ο Γιάννης Ταμουρίδης (με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και το κολάν της Euskaltel Euskadi) αριστερά. Στον τερματισμό, 1ος ήταν ο Ταμούρ, 2ος ο Αποστόλης και 3ος ο Γιώργος. ΝΑΣΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

- Το σώμα σου έχει αλλάξει σε αυτούς τους πρώτους μήνες;

Γ.Μ.: Ναι έχει διαφοροποιηθεί. Πάντα έκανα καλές προπονήσεις και ήμουν επιμελής. Ωστόσο τώρα δουλεύω σε άλλες ζώνες (σ.σ. καρδιοαναπνευστικές & ισχύος) τα κομμάτια της προπόνησης. Υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις στις ταχύτητες και τα watt στους αγώνες που συμμετέχω με την Burgos. Πλέον βγαίνουν νούμερα που παλαιότερα πίστευα ότι είναι ακατόρθωτα.

- Σε ό,τι αφορά την εγχώρια ποδηλασία, έπειτα από τη διάλυση της SP Tableware το 2014 - της οποίας υπήρξες μέλος - δεν είδαμε ξανά ελληνική επαγγελματική ομάδα στο πελοτόν. Θεωρείς ότι αυτό έχει επηρεάσει την εξέλιξη των Ελλήνων αθλητών και συνολικά την ανάπτυξη της ποδηλασίας στη χώρα μας;

Γ.Μ.: Από το 2008 έως το 2014 πιστεύω ότι ήταν τα χρυσά χρόνια της επαγγελματικής ποδηλασίας στην Ελλάδα, σε όλα τα επίπεδα. Σίγουρα η απουσία τέτοιων ομάδων στη χώρα μας έχει παίξει σημαντικό - αρνητικό - ρόλο και αυτό μπορώ να το αντιπαραβάλω με τους εγχώριους αγώνες και τα τοπικά πρωταθλήματα. Από τους 100 αθλητές που μπορεί να έπαιρναν εκκίνηση τότε, όλοι προπονούνταν σκληρά για να δείξουν ότι αξίζουν και να μπορέσουν να ενταχθούν σε μία από τις ελληνικές επαγγελματικές ομάδες.

Διότι μέσα από αυτό έπαιρνες την ευκαιρία για να αγωνιστείς σε υψηλότερο επίπεδο, αλλά και να διαφημίσεις τον εαυτό σου σε ξένους συλλόγους. Πλέον, δεν υπάρχει αυτό. Δεν υπάρχει κίνητρο, δεν υπάρχουν διάθεση και χρήματα. Όταν ξέρεις ότι όσο και αν προπονηθείς, τα πάντα τα βάζεις από την τσέπη σου - ειδικά για τα νέα παιδιά 18-19 ετών - θα στρέψεις τη σκέψη σου στην επαγγελματική κατάρτιση και όχι στο πώς θα γίνεις καλύτερος ποδηλάτης. Άρα αυτό συμπαρασύρει και το άθλημα προς τα κάτω συνολικά.

Ο Γιώργος Μπούγλας στον φετινό Γύρο της Ταϊβάν (14/3/2024).
Ο Γιώργος Μπούγλας στον φετινό Γύρο της Ταϊβάν (14/3/2024). ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΟΥΓΛΑ

- Το 2024 είναι η χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων, έχει ανακοινωθεί ήδη από την ΕΟΠ ότι θα ταξιδέψεις στο Παρίσι. Τι σημαίνει αυτό για εσένα και συνολικά ποιοι είναι οι στόχοι σου την τρέχουσα σεζόν;

Γ.Μ.: Θα ξεκινήσω ανάποδα. Φέτος ζω πολλά και όμορφα καινούρια πράγματα. Από τη μία έχω τη δυνατότητα να συμμετέχω σε αγώνες κατηγορίας Pro, οπότε ένα βάθρο εκεί θα με χαροποιήσει και θα δώσει θετικό πρόσημο στη σεζόν. Κατά συνέπεια θα έλεγα ότι αυτός είναι ο βασικός στόχος. Από την άλλη, ανυπομονώ να περάσει ο καιρός για να βρεθώ στην εκκίνηση της Ολυμπιακής διαδρομής. Μπορεί στο ξεκίνημα της καριέρας μου να μην σκεφτόμουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ωστόσο όσο μεγάλωνα έγινε στόχος η πρόκρισή μου εκεί. Τα κατάφερα και τώρα περιμένω πώς και πώς να έρθει η ώρα που θα κουμπώσω το πετάλι και θα ξεκινήσει ο αγώνας.

- Πως βλέπεις τη διαδρομή των Ολυμπιακών Αγώνων; 273 χιλιόμετρα, 2.800 υψομετρικά με 13 σύντομα και απότομα ανηφορικά περάσματα (1.300 μέτρα το μεγαλύτερο). Με δυο λόγια, θυμίζει τις διαδρομές των μεγάλων κλασικών της άνοιξης.

Γ.Μ.: Πιστεύω ότι θα είναι δύσκολη. Δεν είναι τα υψομετρικά ή η απόσταση που ανεβάζουν τον πήχη, όσο οι ποδηλάτες που θα βρεθούν στη γραμμή εκκίνησης. Θα μπορούσαν να είναι μηδέν τα υψομετρικά και ο αγώνας να ήταν και πάλι επίπονος. Ο αριθμός είναι μικρός και αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει ομαλή ροή στη διαδρομή. Απουσιάζει το στοιχείο της ομαδικότητας, δηλαδή μία ομάδα που θα ελέγξει τον ρυθμό, οπότε περιμένω να δούμε αναρχία στο γκρουπ.

Σίγουρα είναι εξαιρετικά δύσκολο, όμως θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να βρεθώ όσο πιο ψηλά γίνεται στη γραμμή του τερματισμού. Μην περιμένετε την εικόνα του Τόκιο. Εκεί υπήρχαν μεγάλα βουνά, δημιουργήθηκε ένα ξεκόλλημα στο οποίο κατάφερε να μπει και ο Πολ (σ.σ. Τζωρτζάκης), το ξεκαθάρισμα έγινε στην τελευταία ανηφόρα και στη συνέχεια κάθε αθλητής έκανε το δικό του πλάνο. Φέτος δεν υπάρχουν βουνά, οπότε περιμένω ακόμα μεγαλύτερη ένταση από το πρώτο χιλιόμετρο.

Ο Γιώργος Μπούγλας στον φετινό αγώνα La Route Adélie de Vitré στη Γαλλία (29/3/2024).
Ο Γιώργος Μπούγλας στον φετινό αγώνα La Route Adélie de Vitré στη Γαλλία (29/3/2024). ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΟΥΓΛΑ

- Αφού μιλάμε για διαδρομές και τα χαρακτηριστικά τους, ποια είναι η άποψή σου για τα 5 ετάπ του φετινού ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας; Ειδικά για το "βασιλικό", με τον ανηφορικό τερματισμό στο Βελούχι.

Γ.Μ.: Το ετάπ στο Βελούχι είναι μοναδικής ομορφιάς και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχα των Μεγάλων Γύρων. Το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι θα το απολαύσω. Δεν είναι στα μέτρα μου, ειδικά με την τελευταία ανηφόρα, ωστόσο θα δώσω ό,τι μπορώ για την ομάδα και στη συνέχεια στόχος θα είναι η επιβίωση. Με την Burgos BH θα κυνηγήσουμε τη γενική, οπότε είναι το ετάπ που πρέπει να κερδίσουμε. Τα υπόλοιπα ετάπ είναι πιο κοντά στα χαρακτηριστικά μου και θα κυνηγήσω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε αυτά.

- Αισθάνεσαι πίεση που θα αγωνιστείς με τη φανέλα του πρωταθλητή Ελλάδας, όντας μέλος μίας Pro ομάδας που έρχεται με φιλοδοξίες στη διοργάνωση και θα έχει στη σύνθεσή της τον νικητή του 2022, Άαρον Γκέιτ;

Γ.Μ.: Δεν μπορώ να πω ότι αισθάνομαι πίεση. Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα να αγωνιστώ με τη φανέλα του εθνικού πρωταθλητή και μου δίνει το κίνητρο να παλέψω για μία νίκη. Ο Άαρον θα είναι παρών κατά πάσα πιθανότητα, γιατί υπάρχει και το χρονόμετρο στην Θεσσαλονίκη, η σύνθεση της ομάδας είναι δυνατή, οπότε πιστεύω ότι δεν είναι ακατόρθωτη μία νίκη.

Ο Γιώργος Μπούγλας τερματίζει πρώτος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δρόμου αντοχής του 2022, στο Παρανέστι της Δράμας, αφιερώνοντας τη νίκη στον πατέρα του, Κωνσταντίνο, που είχε φύγει από τη ζωή λίγους μήνες πριν.
Ο Γιώργος Μπούγλας τερματίζει πρώτος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δρόμου αντοχής του 2022, στο Παρανέστι της Δράμας, αφιερώνοντας τη νίκη στον πατέρα του, Κωνσταντίνο, που είχε φύγει από τη ζωή λίγους μήνες πριν. ΝΑΣΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

- Μιλώντας για νίκες, υπάρχει ένα συγκλονιστικό στιγμιότυπο από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2022 στο Παρανέστι, που πανηγυρίζεις δείχνοντας τον ουρανό.

Γ.Μ.: Είναι μία πολύ ιδιαίτερη ανάμνηση και δυνατή. Πρόκειται για τη σπουδαιότερη πρωτιά που πήρα ποτέ. Λίγο καιρό πριν είχα χάσει τον πατέρα μου και τον σκεφτόμουν πολύ έντονα. Στο τελευταίο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που με είχε δει, δεν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα από δικό μου λάθος, μετά μάθαμε το πρόβλημα υγείας και κουβαλούσα αυτό το "βάρος". Οπότε όταν πέρασα την γραμμή του τερματισμού πρώτος στη Δράμα, ένιωσα κατά κάποιο τρόπο μία λύτρωση και ήθελα να του αφιερώσω αυτή τη φανέλα.

- Κλείνοντας, θα θέλαμε το δικό σου μήνυμα για τον φετινό ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας, λίγες ώρες πριν την εκκίνησή του.

Γ.Μ.: Εύχομαι κάθε χρόνο να μεγαλώνει και να γίνει θεσμός! Μόνο θετικά μας χαρίζει ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας, τόσο στους εν ενεργεία ποδηλάτες, όσο και σε εκείνους που επιθυμούν να ασχοληθούν με την ποδηλασία. Πριν σε αφήσω, θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές που θα λάβουν μέρος και στην οργανωτική επιτροπή για το έργο της!

* Βίντεο: Στιγμιότυπα από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου του 2022 στο Παρανέστι Δράμας. Στο 1:29 το βάθρο της ατομικής χρονομέτρησης των ανδρών, με τον Γιώργο Μπούγλα να παίρνει την τρίτη θέση (πίσω από Ηλία και Γιαννούτσο), στο 3:14 highlights από τον αγώνα αντοχής, στο 5:08 η νίκη του Μπούγλα στον τερματισμό και στο 5:50 το βάθρο των νικητών.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ