ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ντάνιελ Χάκετ σήκωσε στο πόδι ένα ολόκληρο ΣΕΦ

Ο Ντάνιελ Χάκετ σήκωσε στο πόδι ένα ολόκληρο ΣΕΦ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ντάνιελ Χάκετ ήταν εκ των πρωταγωνιστών στην ανατροπή του Ολυμπιακού επί της Χίμκι, έχοντας κάνει μισή προπόνηση πριν το ματς, έχοντας +27 στον δείκτη +/- στο παιχνίδι, δείγμα της θετικής επιρροής του στην πεντάδα της ομάδας (video).

Η συμμετοχή του Ντάνιελ Χάκετ ήταν αμφίβολη ενόψει Χίμκι, ύστερα και από τον τραυματισμό του στην Μαδρίτη, όταν και υπέστη διάταση έσω πλαγίου συνδέσμου στο δεξί του γόνατο (ενώ ας μην ξεχνάμε πως υπήρχε και φόβος για ρήξη χιαστών). Μία ημέρα πριν το ματς έκανε μισή προπόνηση μαζί την ομάδα, θεωρητικά ήταν ανέτοιμος για ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι, αλλά αυτό που μετράει είναι οι πράξεις!

Ο Ντάνιελ Χάκετ σήκωσε στο πόδι ένα ολόκληρο ΣΕΦ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με μισή προπόνηση και έκανε την διαφορά στο παιχνίδι

Ο Ντάνιελ Χάκετ ένιωθε καλύτερα, ζήτησε να παίξει, οι προπονητές του τον εμπιστεύθηκαν και εκείνος όχι μόνο δεν έδειξε επηρεασμένος από τον τραυματισμό του και από την αποχή του από την αγωνιστική δράση, αλλά μαζί με τον Γιώργο Πρίντεζη ήταν και οι κορυφαίοι της αναμέτρησης. Σε 23 λεπτά συμμετοχής μέτρησε 14 πόντους και μοίρασε 3 ασίστ, συνεισφέροντας τα μέγιστα σε άμυνα, δημιουργία και επίθεση, δίνοντας ρυθμό στον Ολυμπιακό, αλλά και γρήγορο τρανζίσιον παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο. Ανέλαβε φάσεις στο "ένας εναντίον ενός" και όταν η μπάλα "έκαιγε" δεν δίστασε να πάρει πάνω του πρωτοβουλίες, με coast-to-coast, με ντράιβ, με παιχνίδι από το low-post, με φάσεις "ένας εναντίον ενός", αλλά και με μακρινά σουτ, οδηγώντας τους Πειραιώτες στην μεγάλη ανατροπή και ακολούθως στην πολύτιμη νίκη επί της Χίμκι.

Ο Ντάνιελ Χάκετ σήκωσε στο πόδι ένα ολόκληρο ΣΕΦ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Χάκετ είχε +/- 27, δείγμα της θετικής επιρροής του στο παιχνίδι της ομάδας

Το εντυπωσιακό με τον Ντάνιελ Χάκετ ήταν το καταπληκτικό +/- του στην αναμέτρηση, το οποίο δείχνει την τεράστια θετική επιρροή που είχε η παρουσία του στο παρκέ για τον Ολυμπιακό. Όση ώρα αγωνιζόταν στην πεντάδα των "ερυθρολεύκων", οι Πειραιώτες μέτρησαν +27 (!) πόντους επί της Χίμκι, με τον Ιταλό γκαρντ να συμβάλει τα μέγιστα από το 25' και μετά, στο διάστημα της ανατροπής, δίνοντας μεγάλη ώθηση στην ομάδα του. Στην τελευταία περίοδο, με τον Βασίλη Σπανούλη στο πάγκο, ανέλαβε τις αρμοδιότητες του ηγέτη, φέρνοντας στο +7 (70-63) την ομάδα του στο 34', ενώ όταν έγινε αλλαγή στο 35' γνώρισε την απόλυτη αποθέωση, σηκώνοντας ένα ολόκληρο ΣΕΦ στο πόδι ώστε να τον χειροκροτήσει για την πολύτιμη προσφορά του στην αναμέτρηση.

Ο Ντάνιελ Χάκετ σήκωσε στο πόδι ένα ολόκληρο ΣΕΦ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ήταν άτολμος στο ξεκίνημα της σεζόν, πλέον παίζει μπάσκετ με αυτοπεποίθηση

Ο Ντάνιελ Χάκετ στο ξεκίνημα της σεζόν έδειχνε άτολμος, ήταν συγκρατημένος και έμοιαζε... ευνουχισμένος επιθετικά. Φαινόταν να έχει ένα άγχος να παρουσιαστεί συνεπής στον ρόλο του και στις αρμοδιότητες του, μη παίρνοντας πρωτοβουλίες πάνω του, όντας και σε αρκετές φάσεις υπερβολικά αλτρουιστής. Από παιχνίδι σε παιχνίδι όμως βρήκε τον ρυθμό του, ανέβασε την απόδοση του και πλέον παίζει μπάσκετ με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, νιώθοντας άνετα στο παρκέ. Η ιδιοσυγκρασία του έχει ταιριάξει με την ψυχοσύνθεση του κόσμου του Ολυμπιακού, βγάζοντας πάθος, αυταπάρνηση, αλλά και ένα μεσογειακό ταπεραμέντο. Έχει αποκτήσει ένα "δέσιμο" με τους φιλάθλους και είναι χαρακτηριστικό πως ύστερα από αρκετές φάσεις, είτε μετά από καλές άμυνες, είτε από επιθέσεις, ένιωθε την ανάγκη να επικοινωνήσει με το κοινό, το οποίο στο τέλος φώναξε ρυθμικά δυνατά το όνομα του, με τον "Ντάνι" (όπως τον φωνάζουν οι φίλοι του) να γνωρίζει την απόλυτη αποθέωση στο ΣΕΦ. Μία αναγνώριση την οποία και άξιζε, κάνοντας προσωπική υπέρβαση, παίζοντας έχοντας κάνει μόλις μισή προπόνηση σε διάστημα μιας εβδομάδας.

Ο Ντάνιελ Χάκετ σήκωσε στο πόδι ένα ολόκληρο ΣΕΦ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Έχει ξορκίσει το φάντασμα του Λο, διαθέτει ηγετικές ικανότητες

Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση σε Ελλάδα και Ευρώπη. Κόντρα στον Παναθηναϊκό οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη στο ΣΕΦ, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 16 πόντους, ενώ στο TOP-16 έχει ανεβάσει την απόδοση του, έχοντας μέσο όρο 9.5 πόντους και 47.1% ποσοστό ευστοχίας (8/17τρ) από την περιφέρεια. Ο Ολυμπιακός στο πρόσωπο του έχει βρει τον άνθρωπο που έχει ξορκίσει το φάντασμα του (σπουδαίου) Έισι Λο , αλλά και έναν παίκτη που μπορεί να αναλάβει τις αρμοδιότητες του Βασίλη Σπανούλη όταν ο αρχηγός των Πειραιωτών θα είναι στον πάγκο της ομάδας, καθώς ο Ιταλός διαθέτει ηγετικά χαρακτηριστικά.

Η απόδοση του Ντάνιελ Χάκετ κόντρα στην Χίμκι:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ