ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Λοτζέσκι είναι η "μεταγραφή" του Ολυμπιακού για τα playoffs

Ο Λοτζέσκι είναι η "μεταγραφή" του Ολυμπιακού για τα playoffs
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ματ Λοτζέσκι αποτελεί την "μεταγραφική ενίσχυση" του Ολυμπιακού στα playoffs του πρωταθλήματος, με τους Πειραιώτες να προσθέτουν ξανά στο ροτέισον τους έναν παίκτη που τους έλειψε.

Ο Ολυμπιακός φέτος στερήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα έναν από τους καλύτερους σκόρερ του, τον καλύτερο σουτέρ του, τον Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος θα μπορούσε να δώσει μεγάλη επιθετική τόνωση ειδικά στα παιχνίδια της ομάδας που είχε ανάγκη από πόντους στην επίθεση.

Απουσίασε από το μεγαλύτερο μέρος του TOP-16, παίζοντας στα 4 από τα 14 ματς, και συνολικά αγωνίστηκε μόλις στα 11 από τα 24 παιχνίδια των "ερυθρολεύκων", έχοντας μέσο όρο 10.1 πόντους (56.4% σε δίποντα και 45% στα τρίποντα), 3.5 ριμπάουντ και 2.5 ασίστ. Όταν επέστρεψε στην αναμέτρηση κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, φάνηκε στην πράξη το πόσο έλειψε η παρουσία του από το ροτέισον της ομάδας, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 18 πόντους, όντας ιδιαίτερα εύστοχος (5/6 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2/2 βολές), δείχνοντας μία άνεση στο να τελειώνει τις φάσεις. Αυτή άλλωστε είναι η δουλειά του.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα, παράλληλα, από τα 26 παιχνίδια της ομάδας στην κανονική περίοδο, συμμετείχε μόλις στα 10, έχοντας μέσο όρο 14.1 πόντους, τον μεγαλύτερο μέσο όρο από όλους τους συμπαίκτες του, ενώ ακόμη και στα δύο ματς των playoffs κόντρα στο Ρέθυμνο μέτρησε μέσο όρο 13 πόντους, με 5/6 δίποντα, 3/5 τρίποντα και 7/10 βολές.

Η συνέπεια του στο σκοράρισμα τόσο κοντά στο καλάθι, όσο και από μέση απόσταση, το αξιόπιστο περιφερειακό του σουτ, η ικανότητα του να τελειώνει τις φάσεις στο ανοιχτό γήπεδο, λειτουργώντας γρήγορα και αποτελεσματικά σε καταστάσεις αιφνιδιασμού και η πάντα ενεργή συμμετοχή του σε όλους τους τομείς της στατιστικής, αυτόματα ανεβάζουν το επίπεδο του Ολυμπιακού και με την επιστροφή του Ματ Λοτζέσκι στην αγωνιστική δράση, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν αποκτήσει ουσιαστικά έναν... νέο παίκτη, μία έξτρα "μεταγραφική ενίσχυση", η οποία θα δώσει μεγάλη ώθηση στους Πειραιώτες, στην προσπάθεια τους να κατακτήσουν το Πρωτάθλημα στην Ελλάδα για δεύτερη σερί σεζόν.

O Mατ Λοτζέσκι έχει βρει ξανά τον ρυθμό του μέσα στα παιχνίδια του Ολυμπιακού, έχει αυξήσει την ένταση των προπονήσεων και βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τον χρησιμοποιεί τόσο στο "3", όσο και στο "2" και ποντάρει πολλά στο επιθετικό ένστικτο του παίκτη του, με τον Αμερικανό σουτέρ να αναλαμβάνει τον ρόλο του σκόρερ μέσα στην πεντάδα της ομάδας. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, και στα παιχνίδια με το Ρέθυμνο, δοκίμασε συχνά το σχήμα με τα "τρία 3άρια", βάζοντας στο "2" τον Λοτζέσκι, στο "3" τον Παπανικολάου και στο "4" τον Παπαπέτρου, ένα σχήμα που λειτούργησε καλά στο παρκέ, το οποίο και θα το ξαναδούμε ενόψει της συνέχειας των playoffs, με τον διεθνή Βέλγο να επιστρέφει στις καλές εμφανίσεις, προσφέροντας στους Πειραιώτες συνέπεια στο σκοράρισμα.

O Αμερικανός σουτέρ αισθάνεται καλά, πατά γερά στα πόδια του, δούλεψε σκληρά όσο ποτέ άλλοτε στην καριέρα του σε ατομικό επίπεδο και επειδή ακριβώς απουσίασε από το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, θέλει στα playoffs να δώσει τον καλύτερο του εαυτό, ώστε να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ολοκληρώνοντας την χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μία περιπετειώδης και απρόβλεπτη σεζόν για τον ίδιο, καθώς το φθινόπωρο ταλαιπωρήθηκε με θλάση στον αριστερό οπίσθιο μηριαίο και με το που επέστρεψε παρουσιάστηκε το πρόβλημα στον σπλήνα του. Όλα αυτά όμως αποτελούν παρελθόν και ο Ματ Λοτζέσκι επέστρεψε έχοντας μεγάλο κίνητρο να προσφέρει όσα δεν μπόρεσε μέσα στην χρονιά.

Η επιστροφή του κόντρα στην ΤΣΣΚΑ:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ