ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαρτζώκας: "Είμαι αισιόδοξος"

Μπαρτζώκας: "Είμαι αισιόδοξος"
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εμφανίστηκε αισιόδοξος ενόψει του αγώνα του Ολυμπιακού με την Χίμκι. Διαβάστε τις δηλώσεις του.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής του "Top-16" της Ευρωλίγκας.

Ο Έλληνας προπονητής αναφέρθηκε στον τραυματισμό του Δημήτρη Μαυροειδή, τον τρόπο αντιμετώπισης του Ζόραν Πλάνινιτς, ενώ στάθηκε στο ένστικτο των παικτών του.

" Καλησπέρα. Σήμερα είναι η τελευταία συνέντευξη Τύπου για αυτή τη φάση ελπίζω να ακολουθήσουν και άλλες. Όλη τη χρονιά αναρωτήθηκα πριν από κάποια παιχνίδια αν ήταν τελικός και κανένα ματς τελικά δεν ήταν αφού μπορούσες να καλύψεις το λάθος που έχεις κάνει στις επόμενες αγωνιστικές. Αυτό όμως είναι γιατί και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη, δεν υπάρχει κάτι άλλο μετά από αυτό. Σε τέτοια, λοιπόν παιχνίδια αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κερδίσεις".

Η εντύπωση του Γιώργου Μπαρτζώκα για την Χιμκι: " Όπως είπα το ματς και για τον αντίπαλο είναι τελικός. Έχουμε να κάνουμε με μία πολύ καλή ομάδα, αφού η απόδοση της όλη τη χρονιά δεν έχει αυξομειώσεις.

Έχουν, κάνει μάλιστα και πολύ καλή χρονιά φέτος. Πρόκειται για την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη στην ποστ επίθεση και επίσης χαρακτηριστικό του παιχνιδιού της είναι η πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και η καλή κίνηση που έχει.

Εμείς αυτή την στιγμή, νομίζω πώς όλοι έχουν καταλάβει την κρισιμότητα του αγώνα και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να περάσουμε".

Για το αν θα παίξει ρόλο η προσωπικότητα των παικτών και η εμπειρία: " Πάντα παίζει ρόλο το ένστικτο των παικτών. Περισσότερο από την τακτική και την προετοιμασία, τις αποφάσεις τις παίρνουν οι παίκτες. Συμφωνώ σε αυτό. Δεν συμφωνώ στο ότι έχουμε μία τόσο έμπειρη ομάδα. Θεωρώ ότι οι Σπανούλης και Περπέρογλου έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από τους άλλους. Επαναλαμβάνω όμως πώς παίζει ρόλο το ένστικτο και εμείς δεν υστερούμε σε αυτό. Είμαι αισιόδοξος για αύριο".

Γιατί παίζει ο Ολυμπιακός καλύτερα υπό πίεση: " Όλοι όσοι δουλεύουν κάνουν λάθος κάποιες φορές. Και εμείς οι προπονητές κάνουμε λάθος μερικές φορές. Η ανάλυση με τα προγράμματα που υπάρχουν πλέον ξέρεις με αριθμούς λεπτομέρειες απίστευτες για τον αντίπαλο. Δεν είναι δεδομένη η καλή προετοιμασία, παίζουν πολλά ρόλο.

Αυτό που είναι γεγονός είναι πώς η ομάδα δείχνει συσπείρωση υπό πίεση και παρά τους τραυματισμούς δεν το έχουμε πληρώσει. Τα καταφέραμε παρά την απουσία των Λο, Πάουελ στο Τελ Αβίβ για παράδειγμα, αλλά και σε άλλα ματς.

Τα παιχνίδια είναι πολλά και αν αξίζεις θα περάσεις. Έχουμε πάνω - κάτω όπως όλες οι ομάδες. Επίσης, ξέρετε ότι αν κερδίσουμε αύριο μπαίνουμε την επόμενη εβδομάδα στα πλέι οφ".

Για το πρόβλημα που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός στο σετ παιχνίδι: " Ο Ολυμπιακός και πέρυσι επέλεξε να παίξει έναν τέτοιο ρόλο παιχνιδιού, τρέχοντας περισσότερο. Της ταίριαζε της περυσινής ομάδας η πολύ καλή άμυνα, έλεγχος στο ριμπάουντ και αυτό έδινε δυνατότητα στο τρανζίσιον. Εμείς πιστεύω ότι έχουμε πολύ καλή επίθεση.

Το πρόβλημα είναι όταν δεν παίζουμε καλά στην επίθεση να μην επηρεάζεται η άμυνα μας. Το πάω ανάποδα. Πάντα θέλουμε να παίζουμε καλή άμυνα και όταν τα καταφέρνουμε ξέρετε πώς είμαστε πολύ καλοί όταν τρέχουμε. Έχουμε πάρει νίκες στους 60 πόντους σε κλειστά ματς δηλαδή, αλλά και στους 90 πόντους".

Για τον Άντιτς και την επίθεση του Ολυμπιακού: " Ο Άντιτς είναι πολύ καλός ριμπάουντερ, όμως δεν είναι αποτελεσματικός στο ποστάρισμα. Ο Πρίντεζης είναι πολύ καλός σε αυτόν τον τομέα, ο Περπέρογλου είναι πολύ καλός επίσης, ενώ ο Παπανικολάου βελτιώνεται. Αυτοί είναι και οι τρεις εκφραστές της επίθεσης με πλάτη. Οι υπόλοιποι δεν είναι τόσο καλοί σε αυτόν τον τομέα".

Για τον Μαυροειδή και τον τραυματισμό του: " Αυτό που συνέβη με τον Μαυροειδή είναι ότι στον Ολυμπιακό χρειάζεσαι πολύ λιγότερο χρόνο να κάνεις πράγματα από ότι σε άλλη ομάδα. Ο Δημήτρης αντιμετώπισε πρόβλημα στο πόδι του. Έπαιρνε χάπια για να μην πονάει για π0λύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Προσπαθήσαμε με θεραπευτική αγωγή να τον βοηθήσουμε, αλλά τελικά χρειάστηκε εγχείριση. Αυτή ήταν η ιστορία με τον Δημήτρη. Ήταν μία άτυχη εξέλιξη και για το παιδί και για μας. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στη σχέση μας, το πρόβλημα ήταν καθαρά τραυματισμού".

Για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί ο Πλάνινιτς: " Θα πρέπει να κουράσουμε τον Πλάνινιτς, ο οποίος είναι ψηλός και χρειαζόμαστε μεγάλα σώματα σε αυτό. Ο Κόπονεν είναι "2" όχι "1". Είναι σημαντικό το πώς θα παίξουμε αυτόν τον παίκτη".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ