ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Mε Πέτγουεϊ και Σίμονς ενόψει της νέας σεζόν

Mε Πέτγουεϊ και Σίμονς ενόψει της νέας σεζόν

Πέτγουεϊ και Σίμονς θα συνεχίσουν στον Ολυμπιακό και τη νέα σεζόν καθώς η διοίκηση δεν τους αποδέσμευσε. Μόνο στην Ευρώπη θα παίζει ο Αμερικανός σέντερ.

Το φετινό καλοκαίρι ο Ολυμπιακός είχε το δικαίωμα της διακοπής (μέχρι τις 15 Ιουλίου) και στα τέσσερα συμβόλαια των Αμερικανών του παικτών, εφόσον το επιθυμούσε. Και αν ήταν δεδομένο πως οι Πειραιώτες θα συνέχιζαν την συνεργασία τους με τους Μπράιαντ Ντάνστον και Ματ Λοτζέσκι το μεγάλο ερώτημα ήταν το τι θα γίνει με τις περιπτώσεις των Μπρεντ Πέτγουεϊ και Σέντρικ Σίμονς.

Τελικά, η διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός, σε συνεννόηση με το προπονητικό-τιμ της ομάδας, αποφάσισε να μην "σπάσει" τόσο το συμβόλαιο του Μπρεντ Πέτγουεϊ, όσο και εκείνο του Σέντρικ Σίμονς. Οι πιθανότητες παραμονής του 29χρονου φόργουορντ ήταν και οι περισσότερες, αλλά η... έκπληξη έγινε με την περίπτωση του 28χρονου σέντερ.

Το ενδεχόμενο παραμονής του Σέντρικ Σίμονς πέρασε από "χίλια κύματα". Αρχικά θεωρούνταν δεδομένη η αποχώρηση του από το ρόστερ, στη συνέχεια υπήρχε η σκέψη να παραμείνει στην ομάδα ως έξτρα ψηλός μοναχά για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, καθώς οι ξένοι στην Ελλάδα πρέπει να είναι έξι (Λαφαγιέτ, Χάντερ, Λοτζέσκι, Πέτγουεϊ, Ντάνστον, συν τον ξένο γκαρντ που θα έρθει) ενώ το τελευταίο διάστημα ήταν σχεδόν σίγουρο πως θα αποχωρούσε.

Μοναχά στην Ευρώπη ο Σίμονς

Στην... εκπνοή όμως του δικαιώματος επιλογής της ΚΑΕ Ολυμπιακός για το αν θα αποδέσμευσε ή όχι το συμβόλαιο του παίκτη, οι Πειραιώτες ενημέρωσαν τον Σέντρικ Σίμονς πως θα τον κρατήσουν στην ομάδα, μη αφήνοντας τον ελεύθερο. Ο 28χρονος σέντερ θα αποτελεί έξτρα επιλογή στην θέση "5", έχοντας τον ρόλο του τρίτου-τέταρτου "ψηλού" μοναχά στα ματς της Euroleague, όντας πίσω από τους "βασικούς" Μπράιαντ Ντάνστον και Οθέλο Χάντερ, μαζί με τον Βασίλη Καββαδά. Ο τελευταίος θα έχει την αρμοδιότητα του τρίτου σέντερ στο ρόστερ στο ελληνικό πρωτάθλημα και θα μοιράζεται τον συγκεκριμένο ρόλο στην Ευρώπη με τον Σέντρικ Σίμονς.

Πίστη πως θα παρουσιαστούν καλύτεροι στη νέα σεζόν

Οι ερυθρόλευκοι, λοιπόν, εμπιστεύονται ενόψει της νέας σεζόν και τους τέσσερις "φρέσκους" Αμερικανούς που απέκτησαν το περσινό καλοκαίρι (Λοτζέσκι, Ντάνστον, Πέτγουεϊ, Σίμονς) και εκτιμούν πως όλοι τους θα παρουσιαστούν καλύτεροι τη νέα σεζόν. Τόσο επειδή θα "δέσουν" ακόμη περισσότερο στην χημεία της ομάδας, όσο και επειδή θα παρουσιαστούν περισσότερο έμπειροι, έχοντας ήδη μία χρονιά στον Ολυμπιακό. Ας μην ξεχνάμε πως κανείς από τους τέσσερις προαναφερόμενους δεν είχε εμπειρία από παιχνίδια επιπέδου Euroleague πριν έρθουν στον Πειραιά.

Σίγουρας ένας γκαρντ και ο πίνακας

Στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ Ολυμπιακός, αναρτήθηκε ήδη ο πίνακας με τους παίκτες της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν. Υπάρχουν δεκαπέντε μπασκετμπολίστες και είναι δεδομένο πως στο ρόστερ θα προστεθεί τουλάχιστον ένας ακόμη, στην θέση του γκαρντ. Δεν θα είναι ο Κάρλον Μπράουν, καθώς οι Πειραιώτες, πλέον, δεν ασχολούνται με την συγκεκριμένη περίπτωση και κοιτάζουν άλλους παίκτες. Το σενάριο για το ενδεχόμενο απόκτησης ενός έξτρα "4άριού" διαψεύστηκε.

Οι 15 παίκτες ενόψει της νέας σεζόν: Μπρεντ Πέτγουεϊ, Όλιβερ Λαφαγιέτ, Μπράιαντ Ντάνστον, Βασίλης Σπανούλης, Ιωάννης Παπαπέτρου, Κώστας Σλούκας, Σέντρικ Σίμονς, Ματ Λοτζέσκι, Οθέλο Χάντερ, Γιώργος Πρίντεζης, Δημήτρης Αγραβάνης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Βασίλης Καββαδάς, Δημήτρης Κατσίβελης, Ανδρέας Χριστοδούλου.

Mε Πέτγουεϊ και Σίμονς ενόψει της νέας σεζόν

Οι παίκτες που αποχώρησαν: Στράτος Περπέρογλου (Αναντολού Εφές), Έισι Λο (έσπασε το συμβόλαιο του), Μίρζα Μπέγκιτς (έσπασε το συμβόλαιο του), Μάρντι Κόλινς (ελεύθερος), Γιόργκι Σερμαντίνι (έμεινε ελεύθερος).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ