ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μάντζαρης: "Ήμασταν εκπληκτικοί στην άμυνα"

Μάντζαρης: "Ήμασταν εκπληκτικοί στην άμυνα"
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε για το 2-1 επί της Σιένα, τονίζοντας πως ο Ολυμπιακός ήταν καταπληκτικός στην άμυνα. Αποθέωσε τον κόσμο και ελπίζει σε πρόκριση στο Final-4, την οποία και θα πανηγυρίσει σαν... τρελός.

Στον τρίτο προημιτελικό κόντρα στη Σιένα στο ΣΕΦ, σε ένα ματς στο οποίο ο Ολυμπιακός νίκησε (75-55) κυρίως λόγω της εξαιρετικής του αμυντικής λειτουργίας, ο Βαγγέλης Μάντζαρης είχε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Κατάφερε να κάνει δύσκολη την ζωή του Μπο ΜακΚάλεμπ, καθώς τον μάρκαρε έξυπνα, ενώ βοήθησε σε όλους τους τομείς.

Λίγο μετά το τέλος του αγώνα, ο Έλληνας γκαρντ μίλησε στο RedPlanet.gr για το 2-1 επί των Ιταλών.

-Καταφέρατε να νικήσετε τη Σιένα με το δικό της όπλο την άμυνα. Το περιμένατε πως θα παρουσιαζόσασταν τόσο καλοί σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού;

"Όλο αυτό το διάστημα έχουμε δουλέψει πάρα πολύ στην προπόνηση στο κομμάτι της άμυνας και έχουμε δώσει μεγάλη έμφαση. Στο γήπεδο μας είμαστε πολύ δυνατοί, και το έχουμε αποδείξει, αν εξαιρέσεις την ΤΣΣΚΑ από την οποία χάσαμε, που ακόμα και εκείνη θα μπορούσαμε να την είχαμε κερδίσει. Ξέρουμε πως η καλή άμυνα μπορεί να μας δώσει ενέργεια, αλλά και ρυθμό στην επίθεση, πράγμα που συνέβη και στο παιχνίδι. Αν εξαιρέσουμε το πρώτο λεπτό που δεχτήκαμε πέντε πόντους, πιστεύω πως στο επόμενο διάστημα ήμασταν εκπληκτικοί στην άμυνα. Στα τρία πρώτα δεκάλεπτα πρέπει να έχουμε δεχτεί 10 πόντους, περίπου μέσο όρο, πράγμα εκπληκτικό. Νικήσαμε, χαιρόμαστε για το σήμερα, αλλά, συνεχίζουμε, έχουμε προπόνηση, αλλά και να προετοιμαστούμε για ένα πολύ σημαντικό ματς την Παρασκευή, το οποίο θα πρέπει να το κερδίσουμε για να πάμε στο Final-4, γιατί αυτός είναι ο στόχος μας".

-Κατάφερες ξανά να περιορίσεις τον ΜακΚάλεμπ, ενώ το ίδιο κατάφερες και στην Ελλάδα με τον Διαμαντίδη. Τι σκέφτεσαι όταν καλείσαι να μαρκάρεις έναν μεγάλο παίκτη;

"Για εμένα είναι πρόκληση όταν μου ζητείται να περιορίσω έναν μεγάλο παίκτη. Ξέρω πως ο ΜακΚάλεμπ είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης της Σιένα, καθώς από τα χέρια του περνάει η μπάλα σε κάθε φάση. Μόνο πρόκληση, λοιπόν, μπορεί να είναι για εμένα, όταν μου ζητούν να παίξω άμυνα έναν τόσο μεγάλο παίκτη. Συζητάω με τους προπονητές μου, οι οποίοι μου λένε πως κάθε παίκτης έχει τα δυνατά, αλλά τα αδύναμα του σημεία. Σίγουρα, ο ΜακΚάλεμπ είναι ένας από τους πιο γρήγορους γκαρντ στην Ευρώπη, αλλά αυτό που κάναμε ήταν να ρισκάρουμε λίγο στο σουτ του, εκεί του δώσαμε χώρο, ενώ και οι προπονητές μου έδωσαν ορισμένες οδηγίες οι οποίες με βοήθησαν πάρα πολύ. Άλλες φορές, βέβαια, τον περιόρισα και άλλες όχι. Πιστεύω, πάντως, πως έβαλα τα δυνατά μου και νικήσαμε. Κέρδισε η ομάδα μου και αυτό μετράει. Ας έβαζε και 30 πόντους ο ΜακΚάλεμπ.... Από την στιγμή που νικήσαμε, αυτό έχει σημασία".

-Μία ομάδα που αμφισβητήθηκε και τώρα είναι ένα βήμα πριν από το Final-4. Σε τι ψυχολογία βρίσκεται εσύ και η ομάδα;

"Όπως είπες είμαστε όντως μία νίκη μακριά από το Final-4. Προσπαθούμε, όμως, να μην χαρούμε πάρα πολύ για αυτή την μεγάλη εμφάνιση που κάναμε, διότι την Παρασκευή έχουμε ένα παιχνίδι το οποίο θα κρίβει σίγουρα "παγίδες". Η Σιένα πιστεύω πως θα παρουσιαστεί καλύτερη και πιο δυνατή και θα είναι πιο σωστά προετοιμασμένη σε σχέση με το ματς της Τετάρτης. Πρέπει όμως να κερδίσουμε και θέλουμε να έχουμε πάλι τον κόσμο δίπλα μας και μετά να πανηγυρίσουμε σαν... τρελοί την πρόκριση μας. Μακάρι αυτό να γίνει πράξη την Παρασκευή και να μιλάμε πάλι για την πρόκριση μας".

-Ο κόσμος στο ΣΕΦ ήταν εντυπωσιακός. Ποιο είναι το σχόλιο σου και τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στους φιλάθλους του Ολυμπιακού;

"Ένα από τα μεγάλα ατού μας στο παιχνίδι, ήταν σίγουρα και ο κόσμος. Είναι απίστευτο το τι ενέργεια και το τι ρυθμό μπορεί να σου δώσει ο κόσμος. Μπορεί να σε κάνει να τρέχεις πάνω-κάτω για 40 λεπτά. Δε νιώθεις ούτε κούραση, ούτε τίποτα. Θεωρώ πως ήταν το "κλειδί" του αγώνα για εμάς η παρουσία του. Ήταν από την αρχή έως το τέλος μαζί μας και πιστεύω πως με τέτοιο κόσμο στο ΣΕΦ δεν πρόκειται να χάσουμε κανένα ματς".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ