ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ίβκοβιτς και Παπανικολάου στην Ευρωλίγκα

Ίβκοβιτς και Παπανικολάου στην Ευρωλίγκα
INTIME SPORTS

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ίβκοβιτς και Κώστας Παπανικολάου μίλησαν για τα ματς των "ερυθρολεύκων" με τη Σιένα (videos).

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ίβκοβιτς και ο Κώστας Παπανικολάου μίλησαν στο επίσημη κανάλι της Ευρωλίγκας για τις αναμετρήσεις των "ερυθρολεύκων" με τη Σιένα.

Παράλληλα, η Ευρωλίγκα έκανε ένα αφιέρωμα στον Πέρο Άντιτς. Δείτε αναλυτικά...

Αφιέρωμα στον Πέρο Άντιτς:

Παπανικολάου: "Η μεγαλύτερη εμπειρία για μένα"

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για τις αναμετρήσεις με τη Σιένα, τις διαφορές πέρυσι με φέτος, αλλά και την εμπειρία που έχει αποκομίσει σε αυτόν τον έναν χρόνο που μεσολάβησε από την περασμένη σεζόν.

Τι θυμάται από το περυσινό τέταρτο ματς με τη Σιένα: " Θυμάμαι ότι πίστευα πολύ στην ομάδα, ήμασταν σχεδόν σίγουροι ότι θα καταφέρουμε να κερδίσουμε το δεύτερο και να παίξουμε εδώ, αλλά δεν ήμασταν καλοί και η Σιένα αγωνίστηκε πολύ καλά και... δεν πειράζει".

Τι έμαθε από αυτή την εμπειρία του: " Τώρα που η ομάδα έχει την ψυχολογία πρέπει να το εκμεταλλευτούμε γιατί αν χάσουμε, όλα αρχίζουν ξανά από την αρχή. Κάθε παιχνίδι είναι νέο παιχνίδι, όμως πρέπει να παίξουμε με ενέργεια και δυνατά και φυσικά άμυνα".

Οι διαφορές της Σιένα με πέρυσι: " Έχουν κάποιους παίκτες όπος ο Άντερσεν και ο Ρακόσεβιτς που δεν είχαν πέρυσι, ενώ και ο Θόρτον κάνει πολύ καλή δουλειά. Ο ΜακΚάλεμπ που ήταν τραυματίας παίζει. Εμείς θα πρέπει να περιορίσουμε τους Άντερσεν και ΜακΚάλεμπ διότι είναι σημαντικοί για εκείνους".

Ο ένας χρόνος εμπειρίας στην πλάτη του, αν τον βοηθάει στη σειρά: " Κάθε παιχνίδι στην Ευρωλίγκα με βοηθάει πολύ και μαζεύω όλο και περισσότερη εμπειρία. Έχω εξαιρετικούς συμπαίκτες που με βοηθάνε να γίνω καλύτερος παίκτης".

Παρότι έχει βρεθεί ξανά σε φάιναλ-φορ στην πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό, αν αυτή νιώθει ότι είναι η πρώτη του φορά σε περίπτωση που κερδίσει: " Ναι φυσικά. Στο Παρίσι ήμουν, αλλά δεν είχα χρόνο συμμετοχής, είναι εντελώς διαφορετικό. Το φάιναλ-φορ είναι η μεγαλύτερη εμπειρία για μένα τώρα".

Ίβκοβιτς: "Τεράστια επιτυχία η πρόκριση"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ίβκοβιτς μίλησε για τις αναμετρήσεις με τη Σιένα, αλλά και για την ενδεχόμενη πρόκριση στο φάιναλ-φορ της Κωνσταντινούπολης.

Για το αν είναι χαρούμενος που βλέπει ότι το τέταρτο παιχνίδι έρχεται μετά από μία εμφατική νίκη, όπως εκείνη στο τρίτο ματς: " Το τρίτο παιχνίδι ήταν κάτι που δεν είναι εύκολο να το κάνουμε ξανά, διότι η Σιένα είναι έμπειρη και γιατί το κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Κοιτάμε την άμυνα μας και το κάθε δεκάλεπτο ξεχωριστά. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε περισσότερη εμπειρία από την περασμένη σεζόν, πέρυσι κερδίσαμε εύκολα το πρώτο, αλλά στο δεύτερο μας κέρδισε".

Μετά από μία εμφάνιση, όπως εκείνη του τρίτου ματς αν είναι εύκολο να κρατήσει τους παίκτες του συγκεντρωμένους στο επόμενο παιχνίδι: " Το πρώτο είναι η ψυχολογία θα πρέπει να προετοιμάσουμε τους παίκτες. Να τους αφαιρέσουμε την πίεση. Θα πρέπει να κοιτάξουμε και τους τραυματισμούς. Ο Λο και ο Ντόρσεϊ ελπίζω να είναι έτοιμοι".

Για το ότι ο Ολυμπιακός ήταν η χειρότερη ομάδα στα ριμπάουντ στο "Top-16" και η καλύτερη στα πλέι οφ: " Είναι αλήθεια. Δεν είναι μυστικό. Από τη μία ήμασταν η χειρότερη ομάδα, αλλά τα παιδιά προσπάθησαν να κυνηγάνε κάθε άστοχο σουτ και με προσπάθεια στο τέλος τα καταφέραμε".

Ο Κώστας Σλούκας έκανε ένα πολύ μεγάλο τρίτο παιχνίδι. Αν τα εντός έδρας ματς βοηθάνε τους νέους παίκτες που κάνουν το ντεμπούτο τους στα πλέι οφ: " Είναι μεγάλη εμπειρία. Σίγουρα τους βοηθάει. Πραγματικά είναι μεγάλη εμπειρία και είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που έπαιξε και στις δύο αναμετρήσεις στη Σιένα".

Τι τον ανησυχεί περισσότερο σε μία ομάδα βετεράνων, όπως η Σιένα: " Έχουν πολύ καλούς μαχητές, πολύ καλούς παίκτες, πολύ καλό τεχνικό επιτελείο. Ήταν απίστευτο που βρέθηκαν σε τόσο κακή ημέρα προχθές (28/03). Ναι, μπορείς να πεις πως παίξαμε πολύ καλή άμυνα, το τρανζίσιον ήταν πολύ καλό, τρέξαμε, αλλά όλα ξεκινούν από το μυαλό και για αυτό θα πρέπει να είμαστε πάντα συγκεντρωμένοι. Φυσικά, εάν θέλουμε να συγκρίνουμε τις δύο ομάδες, υπάρχει ενέργεια από τη μία πλευρά και εμπειρία από την άλλη".

Το φάιναλ-φορ σας περιμένει αν κερδίσετε αυτό το παιχνίδι. Πώς μπορεί αυτό να αποτελέσει κίνητρο για τους νέους παίκτες και πώς για τους βετεράνους προπονητές: " Έχω πάρει μέρος σε έξι Φάιναλ Φορ, μου αρέσουν, είναι πολύ όμορφη εμπειρία. Προσπαθώ να εξηγήσω στους παίκτες μου πώς είναι. Ωστόσο, πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στο τέταρτο παιχνίδι. Σίγουρα, εάν περάσουμε θα είναι τεράστια επιτυχία για το σύλλογο".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ