ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ίκαρος Καλλιθέας - Ολυμπιακός 56-102

Ίκαρος Καλλιθέας - Ολυμπιακός 56-102
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός ήταν "καταιγιστικός" και συνέτριψε τον Ίκαρο Καλλιθέας στο κλειστό της Γλυφάδας με 102-56. Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς απέδειξαν ότι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει της αναμέτρησης για την Ευρωλίγκα με την Βαλένθια στην Ισπανία. Ο Κέσελ χτύπησε, αποσύρθηκε από το ματς και μεταφέρθηκε για εξετάσεις.

Μία δυνατή προπόνηση αποδείχτηκε το ματς του Ολυμπιακού με τον Ίκαρο Καλλιθέας. Οι Πειραιώτες πραγματοποίησαν εξαιρετικό παιχνίδι και δεν άφησαν κανένα απολύτως περιθώριο αντίδρασης στην ομάδα του Άρη Λυκογιάννη.

Το τελικό 102-56 ήρθε εντελώς φυσιολογικά σε ένα παιχνίδι, όπου οι "ερυθρόλευκοι" ήθελαν να αποδείξουν ότι είναι πανέτοιμοι για την αναμέτρηση με την Βαλένθια για το top-16 της Ευρωλίγκα.

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και έξι, οι οποίοι ευστόχησαν σε σουτ τριών πόντων. Οι "ερυθρόλευκοι" παρέμειναν πρώτοι και αήττητοι στο πρωτάθλημα και στρέφουν πλέον την προσοχή τους στο παιχνίδι της Ισπανίας. Παράλληλα, ο Κέσελ που χτύπησε μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, ώστε να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και θέλησε να "καθαρίσει" από τα πρώτα λεπτά το ματς. Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς επέβαλαν τον ρυθμό τους και προηγήθηκαν με το... καλημέρα (4-16). Η διαφορά συνέχισε να παίρνει την ανηφόρα και το αποτέλεσμα ήταν το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρωθεί με 31-14 για τους φιλοξενούμενους, με τον Ίκαρο να μη μπορεί να βρει λύσεις και κυρίως να μη μπορεί να βρει αντίδοτο για τον Γιοτάμ Χαλπερίν.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ανέβασε ακόμα περισσότερο την απόδοση του. Αποτέλεσμα η διαφορά να... ξεχειλώσει εντελώς. Ο Νίλσεν πέντε λεπτά πριν πάνε οι δύο ομάδες στο ημίχρονο σημείωσε το 17-45. Οι Πειραιώτες δεν χαλάρωσαν σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου και έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με +29 πόντους (27-56), η οποία ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά μέχρι τότε στο ματς. Μοναδικό μελανό σημείο, το χτύπημα του Κέσελ που δεν του επέτρεψε να συνεχίσει στην αναμέτρηση...

Σπασμένα φρένα...

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι μετά από ένα χαλαρό πρώτο τρίλεπτο (40-67 μείωσε ο Ίκαρος), ανέβασαν και πάλι την απόδοση τους. Ο Χαλπερίν δεν σταμάτησε να πυροβολεί, ενώ ο Τεόντοσιτς έδειχνε ιδιαίτερα ορεξάτος. Στην παρέα προστέθηκε και ο Νεστέροβιτς, με αποτέλεσμα το σκορ της τρίτης περιόδου να κλείσει στο +40 (42-82) για την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ο νικητής ήταν γνωστός αρκετή ώρα, το μόνο που απέμενε ήταν να φανεί αν θα καταφέρουν οι "ερυθρόλευκοι" να ξεπεράσουν τους 100 πόντους και ποια θα είναι η τελική διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων. Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός βρισκόταν στο +40 (49-89) για να φτάσει τελικά στη νίκη με το άνετο 56-102. Η προσοχή όλων στρέφεται πλέον στο ματς με την Βαλένθια στην Ισπανία για την Ευρωλίγκα.

Δεκάλεπτα: 14-31, 27-56, 42-82, 56-102.

Ίκαρος Καλλιθέας (Λυκογιάννης): Χάρις 11(1), Αγαδάκος 6, Φαλέκας 3(1), Καράμπουλας 6, Πολυτάρχου 2, Καλαμπόκης 10, ΜακΑλάρνι 9(1), Κατούφας, Πετροδημόπουλος 2, Κράσιτς, Δεληγιάννης, Τουντζιαράκης 7(1).

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Νεστέροβιτς 9, Σπανούλης 18(4), Κέσελ 3(1), Πελεκάνος 10(1), Μαυροκεφαλίδης 4, Χαλπερίν 22(4), Γλυνιαδάκης, Νίλσεν 11, Παπανικολάου 7, Ερτσεγκ 2, Τεόντοσιτς 13(1), Κατσίβελης 3(1).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ