ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η προσοχή πλέον στον Κίνσεϊ

Η προσοχή πλέον στον Κίνσεϊ

Μετά το "ναυάγιο" της μεταγραφής του Ντιόντε Κρίστμας, στον Ολυμπιακό στρέφουν την προσοχή στον Τέρενς Κίνσεϊ (videos & pict).

Ο Ντιόντε Κρίστμας βρισκόταν στην πρώτη θέση στη λίστα του Γιώργου Μπαρτζώκα για τον παίκτη που θα ενισχύσει την περιφερειακή γραμμή του Ολυμπιακού και θα δίνει σημαντικές "ανάσες" στον αρχηγό της ομάδας, Βασίλη Σπανούλη.

Ο Αμερικανός, όμως θα συνεχίσει τελικά την καριέρα του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter.

Στους Πειραιώτες πλέον στρέφουν την προσοχή τους στην περίπτωση του Τέρενς Κίνσεϊ, ο οποίος είναι ο δεύτερος στη λίστα του Ολυμπιακού. Ο 28χρονος Αμερικανός έχει ύψος 2 μέτρα και μέχρι προσφάτως ήταν στο ρόστερ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριος, όμως ο σύλλογος τελικά πήρε την απόφαση να τον "κόψει".

Ο Κίνσεϊ, λοιπόν είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί με όποια ομάδα θέλει να τον εντάξει στο δυναμικό της. Στα συν είναι το γεγονός ότι γνωρίζει καλά την Ευρωλίγκα, καθώς την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο έπαιξε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με τη φανέλα της Αναντόλου Εφές.

Τέθηκε και αντίπαλος του Ολυμπιακού πέρυσι στο "Top-16" της Ευρωλίγκας. Στο παρελθόν έχει παίξει τόσο στη Φενέρμπαχτσε, όσο και στο ΝΒΑ με τους Μέμφις Γκρίζλις τη σεζόν 2006-07 και τους Καβαλιέρς το 2008-09.

Την προηγούμενη χρονιά στην Ευρωλίγκα έπαιξε σε εννέα αναμετρήσεις, σημειώνοντας ανά ματς 8,2 πόντους, μάζευε 3,8 ριμπάουντ και είχε 1,6 κλεψίματα. Ο Κίνσεϊ ξεχωρίζει για την ταχύτητα του και είναι ικανός να αγωνιστεί τόσο στη θέση "2", όσο και στη θέση "3". Είναι καλός σουτέρ και μπορεί να σκοράρει με διάφορους τρόπους.

Η προσοχή πλέον στον Κίνσεϊ
2007 GETTY IMAGES

Στην παρουσία του στην Ευρωλίγκα τους περισσότερους πόντους του τους έχει σημειώσει σε εκτός έδρας αναμέτρηση με την Τσιμπόνα στις 16 Δεκεμβρίου του 2009, όταν πέτυχε 21, ενώ τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής τον είχε στο ματς της Εφές απέναντι στην Σαρλερουά στις 26 Οκτωβρίου του 2011, έπαιξε συνολικά 38 λεπτά.

Οι τίτλοι που έχει πανηγυρίσει ο Αμερικανός είναι τρία πρωταθλήματα Τουρκίας με την Φενέρμπαχτσε (2008, 2010, 2011), δύο Κύπελλα Τουρκίας και πάλι με την Φενέρ (2010, 2011), ενώ έχει αγωνιστεί και στο τούρκικο All Star Game το 2010.

Από εκεί και πέρα, στη λίστα του Γιώργου Μπαρτζώκα φαίνεται να βρίσκεται και το όνομα του Τζος Πάουερ, ο οποίος έχει παίξει στην Ευρώπη με τις φανέλες των ιταλικών Σκαφάτι και Καζέρτα, επιστρέφοντας στο ΝΒΑ από το 2005 μέχρι το 2011 (Πέισερς, Ουόριορς, Κλίπερς, Λέικερς, Χοκς).

Εκτός, πάντως από τους Κίνσεϊ, Πάουελ ο Έλληνας κόουτς εξετάζει κι άλλους αθλητές, ρίχνοντας όμως το βάρος την συγκεκριμένη χρονικά στιγμή στην απόκτηση ψηλού. Ο Τζόι Ντόρσεϊ θα αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ενισχυθεί στη θέση "5", καθώς πλέον υπάρχουν μόνο οι Κάιλ Χάινς και Δημήτρης Μαυροειδής.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ