ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κρίσιμη Δευτέρα του Παπανικολάου

Η κρίσιμη Δευτέρα του Παπανικολάου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με τον Κώστα Παπανικολάου για συμβόλαιο έως και το 2018 και στον Πειραιά αναμένουν την αντίδραση της Μπαρτσελόνα για το αν θα ματσάρει τελικά την προσφορά τους. Κρίσιμη η Δευτέρα (18/1).

Την Δευτέρα (18/1) αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις για το που θα συνεχίσει την καριέρα του ο Κώστας Παπανικολάου και της επιστροφής του στον Ολυμπιακό.

Ο διεθνής φόργουορντ έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με την ομάδα του Ολυμπιακού για συμβόλαιο 2,5 ετών έως και τον Ιούνιο του 2018, με τις αποδοχές του παίκτη να είναι αρκετά μικρότερες από αυτές που έχουν διαρρεύσει, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Ο Παπανικολάου, αν και δέχτηκε το ενδιαφέρον και από άλλους συλλόγους σε Ελλάδα και Ευρώπη, ήθελε εξ αρχής να συνεχίσει την καριέρα του στους Πειραιώτες. Για αυτόν τον λόγο απέρριψε τις άλλες προτάσεις που είχε στα χέρια του, καθώς επιθυμία του είναι να επιστρέψει σε γνώριμα λημέρια, στην ομάδα που ανδρώθηκε, γνωρίζοντας επιτυχίες. Τόσο αρχικά του Άρη όσο και αυτή του Παναθηναϊκού όσο και της ρωσικής Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Οι "ερυθρόλευκοι", λοιπόν, έχουν δώσει τα... χέρια με τον Παπανικολάου, αλλά το ζητούμενο είναι το πως θα λειτουργήσει-αντιδράσει η Μπαρτσελόνα στην υπόθεση. Όταν ο διεθνής φόργουορντ αποφάσισε να πάει στο ΝΒΑ το καλοκαίρι του 2014, αποχωρώντας από την Βαρκελώνη, οι Καταλανοί συνέχισαν να έχουν τα δικαιώματα του για την Ευρώπη και την επιστροφή του σε αυτήν. Έχοντας όρο μάλιστα, πως στο ενδεχόμενο που ο "Παπ" θελήσει να επιστρέψει στην ήπειρο μας για οποιαδήποτε ομάδα, θα έχουν το δικαίωμα να ματσάρουν την κάθε προσφορά, κάνοντάς τον αυτόματα δικό τους.

Η Μπαρτσελόνα είναι ενήμερη για την προφορική συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Παπανικολάου, γνωρίζει για την οικονομική προσφορά των "ερυθρολεύκων" και στην Βαρκελώνη σύντομα, πιθανότατα ακόμη και την Δευτέρα (18/1), θα αποφασίσουν για το αν θα θελήσουν τελικά να ματσάρουν την πρόταση των Πειραιωτών κάνοντας τον δικό τους ή αν θα τον αφήσουν να συνεχίσει την καριέρα του στους Πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο Τσάβι Πασκουάλ το καλοκαίρι του 2014 ήταν ενοχλημένος με την απόφαση του Παπανικολάου να αφήσει την Μπαρτσελόνα ύστερα από έναν χρόνο παραμονής του στην Βαρκελώνη για να πάει στο ΝΒΑ και τους Χιούστον Ρόκετς, καθώς πίστευε και πόνταρε σε εκείνον, έχοντας κάνει τα σχέδια του με εκείνον στο ρόστερ. Το γεγονός πως άφησε τόσο γρήγορα και... απότομα την Βαρκελώνη για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ήταν κάτι που δεν άρεσε στον Ισπανό προπονητή, έχοντας εκφράσει την δυσαρέστηση του για το γεγονός. Άραγε αυτό θα παίξει ρόλο στην υπόθεση; Αυτό, είναι κάτι που θα φανεί στην πράξη, γιατί την απόφαση δεν θα την πάρει μόνο ο Πασκουάλ, αλλά κυρίως η διοίκηση της Μπαρτσελόνα.

Από αγωνιστικής πλευράς, η Μπαρτσελόνα διαθέτει δύο σμολ-φόργουορντ στο ρόστερ της. Τον Άλεξ Αμπρίνες και τον Στράτο Περπέρογλου, συν τον νεαρό Μάρκους Έρικσον. Οι Καταλανοί αυτή την στιγμή δεν "καίγονται" για "3άρι". Αν όμως θελήσουν να τον κάνουν δικό τους, σίγουρα μπορούν να βρουν χώρο για τον Έλληνα διεθνή. Οι προθέσεις των Καταλανών δεν έχουν γίνει ξεκάθαρες για το πως θα χειριστούν το θέμα του "Παπ" και την Δευτέρα (18/1) αναμένονται εξελίξεις.

Όσον αφορά για το ισπανικό δημοσίευμα το οποίο ανέφερε πως αν η Μπαρτσελόνα αποκτήσει τον Κώστα Παπανικολάου, θα αποδεσμεύσει τον Στράτο Περπέρογλου ώστε ο τελευταίος να έρθει στον Ολυμπιακό , αυτό αποτελεί ξεκάθαρα σενάριο των Καταλανών και δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Οι Πειραιώτες, άλλωστε, διαθέτουν ένα πλήρες ρόστερ, όντας γεμάτοι στην θέση "3" με τους Λοτζέσκι, Παπαπέτρου, συν τον Στρόμπερι. Στον Παπανικολάου γίνεται εξαίρεση, γιατί ο Έλληνας διεθνής, πέρα ότι είναι 25 ετών (κάνοντας επένδυση και για το μέλλον), αποτελεί μέρος της ιστορίας του Ολυμπιακού, έχοντας υπάρξει σημαντικό μέλος του βασικού κορμού των μεγάλων επιτυχιών της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη στο πρόσφατο παρελθόν.

Σχετικά θέματα

***Και ο Ολυμπιακός έκανε πρόταση για Παπανικολάου

***Ο Παπανικολάου ψήφισε Ολυμπιακό!

*** Στον αστερισμό του Παπανικολάου

*** Τηλεφώνημα Λάσκαρη για Παπανικολάου

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ