ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η επόμενη μέρα: ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν

Η επόμενη μέρα: ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr αναλύει την επόμενη μέρα του back-to-back Πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακού. Όλα δείχνουν παραμονή Σπανούλη και οι 4 αποχωρήσεις. Πάει για 3 καλές κινήσεις για ενίσχυση.

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία φέτος στους τελικούς, καθώς πήρε το πρωτάθλημα για πρώτη φορά σε τελικούς μέσα στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, ενώ κατέκτησε τον τίτλο για δεύτερη σερί χρονιά, κάτι που είχε να συμβεί από το μακρινό 1997. Στόχος των "ερυθρολεύκων" η παραμονή στην κορυφή της Basket League για τα επόμενα χρόνια.

Η σεζόν τελείωσε και τα συμβόλαια που ολοκληρώνονται στον Ολυμπιακό είναι τρία: εκείνο του Βασίλη Σπανούλη, του Οθέλο Χάντερ και του Μιχάλη Τσαϊρέλη.

Φεύγει ο Χάντερ, ποντάρουν σε Γιανγκ και ο διαφορετικός σέντερ

Είναι δεδομένη η αποχώρηση του Οθέλο Χάντερ από τον Ολυμπιακό, ύστερα από δύο σεζόν, έχοντας κατακτήσει δύο πρωταθλήματα Ελλάδας με τους Πειραιώτες. Ο Αμερικανός σέντερ έχει ήδη έρθει σε συμφωνία με την Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία του προσέφερε κλειστό διετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές που φτάνουν το 1.100.000 δολάρια. Ακόμη όμως και αν δεν είχε δώσει τα... χέρια με τους Ισπανούς, δεν ήταν και σίγουρο πως οι "ερυθρόλευκοι" θα του πρότειναν ανανέωση συμβολαίου, καθώς στο μυαλό τους έχουν να κινηθούν και για έναν διαφορετικού τύπου σέντερ, που μπορεί να παίξει και με πλάτη. Άλλωστε, αθλητικό "5άρι" έχουν οι Πειραιώτες, τον Πάτρικ Γιανγκ και εκτιμούν πως όντας υγιής έχει τις δυνατότητες να ξεπεράσει σε απόδοση τους προκατόχους του.

Όλα δείχνουν πως ο Σπανούλης θα κλείσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό

Το δεύτερο τριετές συμβόλαιο που υπέγραψε ο Βασίλης Σπανούλης με τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2013 εκπνέει και ο αρχηγός των Πειραιωτών μένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Οι δύο πλευρές ακόμη δεν έχουν συζητήσει για το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας τους, κάτι όμως που θα γίνει σύντομα. Είναι δεδομένη η μεγάλη επιθυμία του 34χρονου γκαρντ όχι μόνο να συνεχίσει να παίζει μπάσκετ με την ερυθρόλευκη φανέλα, αλλά και να κλείσει την καριέρα του στο μεγάλο λιμάνι, στην ομάδα που ταιριάζει στην ψυχοσύνθεση, στην ιδιοσυγκρασία του, αλλά και στον χαρακτήρα του όπως έχει δηλώσει.

Μέσα σε αυτή την εξαετία, έχει αλλάξει το ρου της σύγχρονης ιστορίας της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού , μετρώντας 3 Πρωταθλήματα Ελλάδας, 1 Κύπελλο, 2 Ευρωπαϊκά και 3 τελικούς επιπέδου Euroleague, όντας ο ηγέτης των "ερυθρολεύκων" όλα αυτά τα χρόνια. Είναι δεδομένη η επιθυμία και της διοίκησης, των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, να "δέσουν" στον μεγάλο λιμάνι τον έμπειρο γκαρντ. Για να υπάρξει όμως συμφωνία θα χρειαστεί να υπάρξουν αμοιβαίες υποχωρήσεις για να βρεθεί η "χρυσή τομή" και το σημαντικό είναι πως αυτή η διάθεση υπάρχει και από τις δύο πλευρές και όπως όλα δείχνουν ο "Kill Bill" θα συνεχίσει να παίζει μπάσκετ με την ερυθρόλευκη φανέλα, κλείνοντας την καριέρα του στον Πειραιά.

Αποχωρούν Ουόρικ, Στρόμπερι και Τσαϊρέλης

Με την έλευση του Κώστα Παπανικολάου, συν την παρουσία των Ματ Λοτζέσκι και Ιωάννη Παπαπέτρου στο "3", δεν υπάρχει χώρος για τον Ντι Τζέι Στρόμπερι (έχει συμβόλαιο, αλλά θα "σπάσει"), ο οποίος προσέφερε στον Ολυμπιακό αυτά που ξέρει και μπορεί, μη καταφέρνοντας να κάνει την διαφορά. Το να αξιοποιηθεί στο "2" δεν γίνεται, καθώς οι Πειραιώτες θα κινηθούν για έναν γκαρντ με μεγαλύτερο επιθετικό ταλέντο (στα υπόψιν ο Ουιναμέικερ της Μπάμπεργκ, αλλά και ο και Τζέιμς της Λαμποράλ) και ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ θα αποχωρήσει από το μεγάλο λιμάνι. Το ίδιο ισχύει και για τον Χακίμ Ουόρικ, ο οποίος άλλωστε ήρθε ως προσωρινή λύση. Ειλημμένη είναι και η απόφαση για την αποχώρηση του Μιχάλη Τσαϊρέλη, ο οποίος μένει ελεύθερος, ένας παίκτης που στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν βοηθούσε κυρίως στις προπονήσεις.

Οι παίκτες που έχουν συμβόλαια

Οι περισσότεροι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν συμβόλαια και για την νέα σεζόν, όπως οι Γιώργος Πρίντεζης (2017), Βαγγέλης Μάντζαρης (2017), Κώστας Παπανικολάου (2018), Ντάνιελ Χάκετ (2017), Πάτρικ Γιανγκ (2017), Ματ Λοτζέσκι (2017), Ιωάννης Παπαπέτρου (2018), Δημήτρης Αγραβάνης (2018), Γιάννης Αθηναίου (2018), αλλά και οι νεαροί Βασίλης Τολιόπουλος και Βασίλης Μουράτος. Ερωτηματικό είναι το μέλλον του Σέρβου σέντερ, Νίκολα Μιλουτίνοβ (θεωρητικά έχει συμβόλαιο έως και το 2018, αλλά αυτό μπορεί να "σπάσει", με τους Σπερς να τον παρακολουθούν), ο οποίος αναμένεται να αποχωρήσει, ώστε να ελευθερωθεί και θέση ξένου, ενώ συμβόλαιο με τους Πειραιώτες έχουν και οι Βασίλης Καββαδάς και Ανδρέας Χριστοδούλου, οι οποίοι αγωνίστηκαν φέτος ως δανεικοί σε Αρκαδικό και Κόροιβο αντίστοιχα. Το αν θα τους κρατήσει στο ρόστερ ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στη νέα σεζόν, αυτό θα φανεί στην πράξη.

Ξεχωρίζει η περίπτωση του Ουάιτ στο "4", θα πάει για "ασόδυο" και σέντερ

Ο Ολυμπιακός φέτος το καλοκαίρι θα κοιτάξει να ενισχύσει το ρόστερ του κυρίως με τρεις παίκτες. Με έναν ποιοτικό γκαρντ που να μπορεί να παίξει τόσο στον "άσο", όσο και στο "2", με ένα ξένο "4άρι" πίσω από τον Γιώργο Πρίντεζη, αλλά και με έναν διαφορετικό τύπου σέντερ (που να μπορεί να παίξει και με πλάτη), όπως αναφέραμε και παραπάνω.

Όσον αφορά την θέση του πάουερ-φόργουορντ, οι "ερυθρόλευκοι" από την ελληνική αγορά έχουν ξεχωρίσει τη περίπτωση του (ελεύθερου) Αμερικανού Οκάρο Ουάιτ (24 ετών), ο οποίος αναδείχθηκε φέτος σε MVP της Basket League με την φανέλα του Άρη, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Πρόκειται για έναν παίκτη που οι Πειραιώτες παρακολουθούν τους τελευταίους μήνες, έχοντας σχηματίσει καλή άποψη για τις δυνατότητες του και έχουν ήδη κινηθεί για την απόκτηση του. Ακόμη όμως και αν δεν τελεσφορήσει η συγκεκριμένη περίπτωση, είναι δεδομένη η επιθυμία για ενίσχυση στην θέση "4", για έναν παίκτη πίσω από τον "βασικό" Γιώργο Πρίντεζη.

Τα πολλά παιχνίδια αυξάνουν το ροτέισον ενόψει της νέας σεζόν

Την επόμενη σεζόν η Euroleague αλλάζει, καθώς θα υπάρχει μία μεγάλη regular season 30 (!) αγωνιστικών, με 16 ομάδες να παίζουν "μέσα-έξω" μεταξύ τους. Ακολούθως θα υπάρχουν playoffs και στην συνέχεια Final Four. Ο αριθμός των αγώνων στην Ευρώπη μπορεί να φτάσει και στους 37 (!) και σε συνδυασμό με τις ανάγκες στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπως γίνεται αντιληπτό, είναι αναγκαίο να υπάρχει μεγάλο ρόστερ, όπως και να αυξηθεί το ροτέισον στους παίκτες (έχοντας επιλογές και εναλλακτικές λύσεις για όλες τις διοργανώσεις) ώστε η ομάδα να καταφέρει να διατηρείται φρέσκια.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ