ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γιανγκ, ένα θηρίο για τον Ολυμπιακό

Γιανγκ, ένα θηρίο για τον Ολυμπιακό

Διαβάστε ποιος είναι ο Αμερικανός σέντερ που αρέσει στον Ολυμπιακό και θεωρείται φαβορί για να καλύψει τη θέση που άφησε κενή ο Μπράιαντ Ντάνστον.

Ο Μπράιαντ Ντάνστον αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση της Αναντολού Εφές και μετά από δυο χρόνια στον Πειραιά είναι έτοιμος για μια νέα πρόκληση στην καριέρα του. Ο Ολυμπιακός, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, αλλά και οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, τον ήθελαν στην ομάδα, του κατέθεσαν πρόταση ανανέωσης, όμως ο Αμερικανός σέντερ θεώρησε πως η πρόταση των Τούρκων ήταν καλύτερη για εκείνον και την αποδέχθηκε, προτιμώντας τα περισσότερα χρήματα που του έδωσε ο σύλλογος από την Κωνσταντινούπολη.

Ποια θα είναι η αντίδραση του Ολυμπιακού; Να καλύψει τη θέση του σέντερ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και ίσως με έναν παίκτη που θα μπορεί να προσφέρει και περισσότερα από εκείνον. Οι Πειραιώτες θα κατακλυστούν από προτάσεις, θα ασχοληθούν με πολλές περιπτώσεις ψηλών από την Ευρώπη και το ΝΒΑ, όμως αυτή τη στιγμή ένα όνομα πραγματικά ξεχωρίζει. Και είναι αυτό του Πάτρικ Γιανγκ.

Ο 23χρονος (1/2/1992) Αμερικανός σέντερ αποφοίτησε πέρυσι τέτοια εποχή από το Πανεπιστήμιο Florida, δεν επιλέχθηκε στο Draft (γεγονός που εξέπληξε πολύ κόσμο), βρήκε όμως θέση στο ρόστερ των New Orleans Pelicans. Επαιξε μαζί τους στα Summer Leagues και στο τέλος Νοεμβρίου αποδεσμεύθηκε πριν προλάβει να αγωνιστεί με τη φανέλα τους σε επίσημο ματς.

Γιανγκ, ένα θηρίο για τον Ολυμπιακό

Λίγες μέρες αργότερα, ήρθε στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη. Υπέγραψε στη Γαλατασαράι μέχρι το τέλος της σεζόν και με την ομάδα του Εργκίν Αταμάν "έβγαλε μάτια" στη Euroleague.

Συγκεκριμένα, σε 17 αγώνες (14 συμμετοχές στη βασική πεντάδα) είχε 8.7 πόντους (61% στα δίποντα, 60% στις βολές) και 6.4 ριμπάουντ ανά 24 λεπτά συμμετοχής. Στο τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου είχε 13 πόντους και 13 ριμπάουντ στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ενώ στο Top-16 έκανε την καλύτερη εμφάνιση της επαγγελματικής του καριέρας απέναντι στον Παναθηναϊκό με 24 πόντους και 9 "σκουπίδια" σε 34 λεπτά.

Γιανγκ, ένα θηρίο για τον Ολυμπιακό

Πρόκειται για έναν σέντερ με ύψος 2μ.09, τρομερά αθλητικό και δυνατό, αλτικό και σκληροτράχηλο. Εξαιρετικός ριμπάουντερ, αλλά "άγουρος" στην επίθεση, μιας και έχει παίξει μόλις για μια σεζόν σε επαγγελματικό επίπεδο. Τελειώνει τις φάσεις κοντά στο καλάθι, είναι καλός αμυντικός ψηλά, αυτό που λένε οι Αμερικανοί "rim protector".

Είναι δεδομένο ότι στον Ολυμπιακό θα προσπαθήσουν να βρουν την ιδανική λύση για την αντικατάσταση του Μπράιαντ Ντάνστον. Είναι επίσης δεδομένο ότι δεν θα βιαστούν, αν και έχουν ήδη κάνει τον σχεδιασμό τους για να είναι έτοιμοι σε αυτή την κατάσταση. Ο Πάτρικ Γιανγκ, όμως, τους αρέσει, τον αντιμετώπισαν και τον θεωρούν μια πραγματικά πολύ καλή περίπτωση ψηλού, που μπορεί να "κουμπώσει" σε αυτά που θέλει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Σε βίντεο ο Πάτρικ Γιανγκ εν δράσει:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ