ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Για το back-to-back μετά το 1997

Για το back-to-back μετά το 1997
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για τους τελικούς κόντρα στον Παναθηναϊκό, αποφασισμένοι στον Πειραιά για την κατάκτηση του δεύτερου σερί πρωταθλήματος, κάτι που έχει να συμβεί από το 1997. Περιμένουν από τον Χάντερ να δείξει επαγγελματισμό.

O Παναθηναϊκός πέρασε το εμπόδιο του Άρη και στον Πειραιά ξεκινούν την προετοιμασία τους ενόψει των τελικών της Basket League ΣΚΡΑΤΣ απέναντι στο "τριφύλλι".

Ύστερα από την αποτυχημένη σεζόν στην Euroleague, στον Ολυμπιακό θέλουν να τελειώσουν την σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αξιοποιώντας το πλεονέκτημα έδρας τους, κατακτώντας για δεύτερη σερί σεζόν το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, κάτι που έχει να συμβεί από το μακρινό 1997. Άπαντες στον Πειραιά, διοίκηση, προπονητές και παίκτες, γνωρίζουν την σημασία του φετινού τίτλου και ζητούμενο είναι η παραμονή της ομάδας στην κορυφή, δείχνοντας διάρκεια στην πρώτη θέση, κάτι που δεν κατάφεραν να κάνουν το 2012 όταν και πήραν το τρόπαιο.

Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, τόσο γιατί έχει το πλεονέκτημα έδρας, όσο και επειδή βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, έχοντας βρει ρυθμό στο παιχνίδι του αλλά και καλύτερη χημεία, διανύοντας μέρες δίχως απουσίες και προβλήματα. Οι Πειραιώτες έχουν και πάλι ξεκάθαρους ρόλους και υψηλό βαθμό ομοιογένειας, κάτι που φάνηκε και στα ημιτελικά κόντρα στην ΑΕΚ, την οποία και πέρασαν με 3-0 νίκες.

Όμως, στον Πειραιά, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να εφησυχαστούν, ποντάροντας μόνο στην δυναμική της έδρας. Ξέρουν καλά πως αν δεν παρουσιαστούν σοβαροί, συγκεντρωμένοι και πανέτοιμοι τόσο αγωνιστικά, όσο και πνευματικά, θα έχουν πρόβλημα. Άλλωστε, τα παραδείγματα είναι πρόσφατα από το 2013 και το 2014. Όταν ο Ολυμπιακός ερχόταν... τρένο από το Λονδίνο, όντας Πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη σερί σεζόν, έδειχνε ξεκάθαρο φαβορί, αλλά στο τέλος έχασε τον τίτλο με 3-0 νίκες, αν και είχε το αβαντάζ έδρας. Και το 2014, όταν και έκανε το break στο ΟΑΚΑ, στον τέταρτο τελικό δεν μπόρεσε να κάνει φιέστα, χάνοντας και πάλι τον τίτλο. Το 2015, βέβαια, είναι οδηγός για τους "ερυθρόλευκους" για το πως να φτάσουν και φέτος στην επίτευξη του στόχου τους.

Στον Ολυμπιακό χαμογελούν όχι μόνο γιατί δεν έχουν αγωνιστικά προβλήματα, βλέποντας την ομάδα τους να παίζει καλό μπάσκετ, έχοντας και πάλι χημεία, ρόλους και ομοιογένεια, αλλά και για την αγωνιστική άνοδο δύο παικτών τους. Ο λόγος για τους Ντάνιελ Χάκετ και Δημήτρη Αγραβάνη. Ο Ιταλός γκαρντ αναμένεται να έχει αυξημένο χρόνο συμμετοχής ενόψει των τελικών, ενώ ο Έλληνας φόργουορντ έδειξε πως μπορεί να προσφέρει χρήσιμες λύσεις στο "4". Ικανοποίηση υπάρχει και για την θετική εικόνα του Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος έχει δώσει μεγάλη επιθετική ώθηση στους Πειραιώτες, αγωνιζόμενος πλέον και στο "2". Στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο υπάρχει αυτοπεποίθηση και ξέρουν πως αν παίξουν το μπάσκετ που ξέρουν και μπορούν θα φτάσουν στην κατάκτηση του τίτλου.

Ο Οθέλο Χάντερ έχει στα χέρια του μία εξαιρετική πρόταση από την Ρεάλ Μαδρίτης. Διετές κλειστό συμβόλαιο με 1.100.000 δολάρια ετησίως. Ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να φτάσει σε αυτά τα χρήματα για να τον κρατήσει, ενώ δεν είναι και σίγουρο πως θα του κάνει και πρόταση ανανέωσης. Και αυτό, γιατί όπως έχουμε αναφέρει, στον Πειραιά έχουν κάνει και σκέψεις να φέρουν έναν διαφορετικού τύπου σέντερ, έχοντας ήδη τον Πάτρικ Γιανγκ για τον ρόλο του αθλητικού "5αριού" ενόψει της νέας σεζόν. Ο Αμερικανός, τουλάχιστον ακόμη, δεν έχει υπογράψει πουθενά. Ενδεχομένως να το πράξει σύντομα για χατήρι της "Βασίλισσας". Ό,τι και αν κάνει, όμως, οι "ερυθρόλευκοι" περιμένουν από εκείνον να δείξει επαγγελματισμό, δίνοντας τον καλύτερο του εαυτό στους τελικούς.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ