ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ με νοοτροπία νικητή

Ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ με νοοτροπία νικητή
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του ενόψει Παναθηναϊκού. Εκτός αποστολής ο Αγραβάνης. Οι Πειραιώτες πάνε στο ΟΑΚΑ (18/11, 21:15) με νοοτροπία νικητή.

Ύστερα από την επικράτηση του στο ΣΕΦ επί της Μπαρτσελόνα (59-52), ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την προετοιμασία του για το παιχνίδι της Παρασκευής (18/11, 21:14) κόντρα στον Παναθηναϊκό, για την 8η αγωνιστική της EuroLeague.

Οι δύο ομάδες είναι στο 4-3 και ο Ολυμπιακός θέλει να την νίκη τόσο για να βελτιώσει το ρεκόρ του στην EuroLeague, όσο και για να επιβεβαιώσει για ακόμη μία φορά την ανωτερότητα του σαν ομάδα μέσα στο γήπεδο. Οι Πειραιώτες, έχοντας κατακτήσει δύο σερί χρονιές το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, προέρχονται από ένα επιβλητικό +25 (88-63) στο ΣΕΦ επί του Παναθηναϊκού στην Stoiximan.gr Basket League, αλλά και από δύο εκτός έδρας νίκες μέσα στο σπίτι του "τριφυλλιού" από την περασμένο σεζόν, χάρη στα τρίποντα του Βασίλη Σπανούλη στο τέλος που έκριναν το αποτέλεσμα. Αυτοί είναι και οι λόγοι που οι "ερυθρόλευκοι" θα πάνε στο ΟΑΚΑ έχοντας νοοτροπία νικητή, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο (ως κόουτς του Ολυμπιακού) να έχει θετική παράδοση στην έδρα των "πρασίνων".

Ο Ολυμπιακός, τα τελευταία χρόνια, έχει ξεπεράσει την ψυχολογική πίεση του να πάρει "διπλό" στο ΟΑΚΑ και οι συνεχόμενες νίκες μέσα στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, οι οποίες έχουν έρθει κυρίως την τελευταία διετία με προπονητή τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, έχουν τονώσει την αυτοπεποίθηση των "ερυθρολεύκων".

Σε αυτά τα παιχνίδια υπάρχει πάντα υψηλό κίνητρο και οι Πειραιώτες θα πάνε στο ΟΑΚΑ για να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα. Αντιμετωπίζουν με μεγάλο σεβασμό το "τριφύλλι", ξέρουν πως πλέον είναι μία εν μέρει διαφορετική ομάδα, έχοντας για προπονητή τον Τσάβι Πασκουάλ, η οποία έχει βελτιώσει την αγωνιστική της εικόνα, αλλά και οι ίδιοι έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη και πίστη στις δυνατότητες τους.

Οι Πειραιώτες κρατούν την βελτίωση που έχουν δείξει στα ανασταλτικά τους καθήκοντα, τόσο στο ματς με τον Απόλλωνα (55 πόντοι παθητικό), όσο και με την Μπαρτσελόνα (52 πόντοι παθητικό), και θέλουν να δείξουν την ίδια διάθεση στα ανασταλτικά τους καθήκοντα και στο ΟΑΚΑ, πιέζοντας περισσότερο πάνω στην μπάλα, βγάζοντας μεγαλύτερη μαχητικότητα στην προσωπική άμυνα, λειτουργώντας καλύτερα και σαν σύνολο, με σωστές βοήθειες στα μετόπισθεν.

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός θέλει να παρουσιαστεί βελτιωμένος και στην επίθεση, τρέχοντας περισσότερο στο ανοιχτό γήπεδο, σκοράροντας όσο περισσότερο μπορεί σε καταστάσεις αιφνιδιασμού, λειτουργώντας έξυπνα και στο σετ-παιχνίδι. Ζητούμενο και η γρήγορη και καλή κυκλοφορία της μπάλας, πασάροντας περισσότερο και ντριμπλάροντας λιγότερο, όπως έπραξαν κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Απλά, αυτό που θέλουν είναι να μπουν και τα σουτ από την περιφέρεια, καθώς ήταν άστοχοι (9/33τρ-27.3%) κόντρα στους Καταλανούς, παρά τα πολλά ελεύθερα σουτ που έβγαλαν.

Εκτός προπόνησης έμεινε ο Δημήτρης Αγραβάνης, ο οποίος ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, ύστερα από τον τραυματισμό του στο γόνατο. Οι Έρικ Γκριν και Κεμ Μπιρτς θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό και το σταφ της ομάδας, όπως και οι συμπαίκτες τους, τους έκαναν... ιδιαίτερα για την ατμόσφαιρα που θα συναντήσουν. Ο Πάτρικ Γιανγκ δεν αγωνίστηκε κόντρα στην Μπαρτσελόνα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα παίξει απέναντι στους "πράσινους". Ο Αμερικανός σέντερ υπολογίζεται κανονικά από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ