ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Έφτασε ο Παπανικολάου: "Γύρισα για τα όσα έζησα"

Έφτασε ο Παπανικολάου: "Γύρισα για τα όσα έζησα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κώστας Παπανικολάου έφτασε στην Αθήνα και θα τεθεί άμεσα στη διάθεση του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Τον υποδέχθηκαν φίλαθλοι του Ολυμπιακού στο αεροδρόμιο. "Η Μπαρτσελόνα σεβάστηκε την επιλογή μου, γύρισα για τα όσα έζησα" (VIDEO).

Η αναμονή έλαβε τέλος! Ο Κώστας Παπανικολάου πάτησε ξανά το πόδι του στην Ελλάδα, αυτή τη φορά για μόνιμη εγκατάσταση. Ο 25χρονος φόργουορντ "προσγειώθηκε" στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" στις 17:15 με πτήση από την Αμερική (μέσω Φρανκφούρτης) της Lufthansa, με αριθμό LH 1282. Ταξίδεψε μάλιστα μαζί με τους γονείς (Θανάσης και Κατερίνα) και τον αδερφό του (Νίκος), οι οποίοι όμως δεν εξήλθαν μαζί του, αφού θα επιβιβαστούν σε νέα πτήση με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Στο αεροδρόμιο βρίσκονταν από νωρίς μερικοί φίλοι του Ολυμπιακού, για να του επιφυλάξουν θερμή υποδοχή, αλλά κι οι εκπρόσωποί του, Γιώργος Σφαιρόπουλος και Τάσος Μωϋσιάδης. Μετά το αεροδρόμιο, οι τρεις τους θα μεταβούν στα γραφεία της ΚΑΕ Ολυμπιακός, για να μπουν οι υπογραφές στο νέο συμβόλαιό του.

Σε βίντεο η άφιξη του Κώστα Παπανικολάου:

Θυμίζουμε πως ο διεθνής παίκτης θα ξεκουραστεί σήμερα (21/1) και από το Σάββατο (23/1) θα τεθεί στη διάθεση του Γιάννη Σφαιρόπουλου, με στόχο να βρει άμεσα αγωνιστικό ρυθμό. Το ντεμπούτο του στην Euroleague θα καθυστερήσει πάντως, αφού δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια των "ερυθρολεύκων" (συμπεριλαμβανομένου και του αυριανού με τη Ζάλγκιρις).

Έφτασε ο Παπανικολάου: "Γύρισα για τα όσα έζησα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με κόκκινο φούτερ έφτασε στην Ελλάδα ο Κώστας Παπανικολάου. Τυχαίο;

"Χαρούμενος που γύρισα σε γνώριμα λημέρια"

Κατά την άφιξή του, ο Κώστας Παπανικολάου δήλωσε πως " σημασία έχει το από εδώ και πέρα. Πάντα είναι όμορφο να γυρνάς σε γνώριμα λημέρια. Υπάρχει πάρα πολλή δουλειά. Προς το παρόν ξεκούραση από το μεγάλο ταξίδι. Μέσα από το πρόγραμμα της ομάδας θέλω να βρω τον εαυτό μου και να κάνουμε όλοι μαζί ό,τι καλύτερο μπορούμε", για να προσθέσει:

" Όπως είπα, δεν υπάρχει λόγος για πολλά λόγια. Είναι η ώρα για δουλειά. Έχω πολύ δρόμο να καλύψω για να προσαρμοστώ στην ομάδα και να μπω στο σύστημα. Τα παιδιά από την αρχή της σεζόν παλεύουν για να έχουν την ομάδα σε υψηλό επίπεδο. Πρέπει κι εγώ να δουλέψω για να είμαι εντάξει απέναντι σε αυτά και την ομάδα. Όλα είναι στο χέρι του προπονητή, αυτός αποφασίζει για το πότε θα μπω με την ομάδα".

Όσον αφορά τα της επιστροφής του, είπε: " Πάντα ζυγίζεις τα δεδομένα. Αλίμονο όμως, να έχω θέμα να γυρίσω στον Ολυμπιακό. Σίγουρα το παρελθόν και όσα έζησα με την ομάδα με έκαναν να θέλω να γυρίσω", ενώ για το γεγονός πως πλέον θα φορά το Νο25 (αντί για το Νο16) σχολίασε: " Ένας αριθμός είναι, τίποτα άλλο. Τώρα έχω το Νο25. Κι εγώ ακόμη με είχε συνηθίσει με το άλλο νούμερο, αλλά δεν σημαίνει κάτι".

"Η Μπαρτσελόνα δίδαξε ήθος"

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με την απόφαση της Μπαρτσελόνα να μην ματσάρει την προσφορά του Ολυμπιακού, σχολίασε: "Αυτό που έχω να πω για την Μπαρτσελόνα είναι ότι έδειξε πόσο τεράστιος σύλλογος είναι. Έδειξε πως σέβεται πάνω απ' όλα τον αθλητή. Ένας σύλλογος που ακόμη και στο μπάσκετ απέδειξε γιατί έχει μία παγκόσμια αναγνωρισιμότητα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της ομάδας εκεί, αλλά και τον προπονητή (Πασκουάλ). Σεβάστηκαν την επιλογή μου να επιστρέψω στον Ολυμπιακό και δεν λειτούργησαν εγωιστικά, με το έτσι θέλω. Νομίζω πως αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια, αλλά και τα εύσημα απ' όλους μας για αυτό το πράγμα που έκαναν. Η Μπαρτσελόνα δίδαξε ήθος και σωστό αθλητισμό. Σημασία πλέον έχει ότι βρίσκομαι εδώ. Αυτό είναι το καλύτερο", ενώ για το αν έχει στο μυαλό του ότι έκλεισε ο κύκλος του ΝΒΑ για εκείνον, σημείωσε: " Δεν έχει κλείσει κάτι για μένα. Κοιτάω το παρόν".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ