ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αγγέλου: "Πρότυπο ο Σπανούλης"

Αγγέλου: "Πρότυπο ο Σπανούλης"
INTIME SPORTS

Για τον Βασίλη Σπανούλη, την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό, αλλά και τα συμβόλαια των Γιώργου Πρίντεζη και Κώστα Σλούκα μίλησε ο Βαγγέλης Αγγέλου.

Στο "Flash 96" μίλησε ο Βαγγέλης Αγγέλου, ο οποίος αναφέρθηκε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό, τον Βασίλη Σπανούλη, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τα συμβόλαια των Γιώργου Πρίντεζη και Κώστα Σλούκα.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Αγγέλου:

Η Ευρωλίγκα δεν ήταν ο πρώτος σας στόχος;

" Η Ευρωλίγκα προέκυψε. Από την ψυχή μας, από το στοίχημα που κερδίσαμε με τον κόσμο. Το μείγμα ομάδα, κόσμος, Ολυμπιακός, είναι εκρηκτικό. Προέκυψε επίσης από την διαχείριση που έκανε ο προπονητής μας".

Πότε άρχισες να πιστεύεις ότι φέτος θα πάρουμε το πρωτάθλημα;

" Μόλις τελείωσε το παιχνίδι. Για μας ήταν σημαντικό να κρατήσουμε την έδρα μας. Πολύ σημαντικό να πάρουμε ενέργεια από όλα τα παιχνίδια.

Και φάνηκε και χθες ότι είχαμε πάρει ενέργεια από το 4ο ματς. Και από πλευράς αντοχών.

Ο Παναθηναϊκός χρησιμοποίησε κάποιους από τους παίκτες του 16 λεπτά στο ΣΕΦ και 33 στο ΟΑΚΑ. Εμείς ξέραμε ότι στο 5ο παιχνίδι η μπαταρία η δικιά μας θα ήταν γεμάτη.

Δώσαμε μια μάχη και στο 2ο και το 4ο παιχνίδι αλλά δεν χάσαμε κάτι. Και τελικά δικαιωθήκαμε στο 5ο ματς, για το μείγμα κόσμος, ενέργεια, αποφασιστικότητα, ήταν το πιο σωστό. Και φυσικά ο Βασίλης Σπανούλης. Ο αρχηγός μας ξέρει καλά από τέτοια παιχνίδια και είναι μεγάλης κλάσης. Έχει πολλές παραστάσεις στην καριέρα του".

Νιώθεις ότι έδωσε απαντήσεις με την εμφάνισή του στον 5ο τελικό;

" Ο Βασίλης είναι ένα πολύ σεμνό παιδί, δεν λέει πολλά λόγια είχα την τύχη να είναι μαζί του στο Μαρούσι, στα πρώτα του βήματα. Είναι τρομερά προγραμματισμένος σε όλα του, στην οικογένειά του, στο παιχνίδι του. Στον Ολυμπιακό είχε μια νοοτροπία διαφορετική. Έβλεπαν όλοι οι παίκτες ότι καθόταν, μετά την προπόνηση, μόνος του και έκανε σουτ, ερχόταν τα πρωϊνά μόνος του, ήταν στο γυμναστήριο μόνος του, έγινε πρότυπο για τους νέους παίκτες.

Ήταν μέσα στο γήπεδο το πρότυπο που έδινε θετικά ερεθίσματα και στους άλλους. Στις άσχημες βραδιές τον στήριξε η ομάδα και στις δύσκολες βραδιές μας έδωσε την λύση. Μην ξεχνάμε την τελευταία πάσα με την Μπαρτσελόνα στον Ντόρσεϊ με το καλάθι που κέρδισε και φάουλ. Να μην ξεχνάμε και το κρίσιμο καλάθι με την ΤΣΣΚΑ, το τρίποντο που έβαλε από μακριά και φυσικά την χθεσινή βραδιά".

Μίλησες για όλους και όχι για σένα. Εσύ τι συμβολίζεις στην ομάδα;

" Όταν μιλάω δημόσια είμαι υποχρεωμένος να μιλάω για την ομάδα και μόνο. Είμαι ευχαριστημένος γι αυτή την καλή συνεργασία και που είμαι κομμάτι ενός πολύ καλού προπονητικού τιμ και που οι ιδέες όλων μας έπεσαν στο τραπέζι έντιμα και ειλικρινά και ήταν στην διάθεση του προπονητή ανά πάσα στιγμή.

Κάποιες από τις ιδέες μου πέρασαν και είμαι ευχαριστημένος γι αυτό. Κάποιες από τις ιδέες μου από κάποιους συνεργάτες φιλτραρίστηκαν και νιώθω υποχρέωση και δέος να αναφέρω ότι ήμασταν μια ομάδα όλοι στο προπονητικό τιμ".

Δυο συμβόλαια λήγουν. Δεν αποφασίζεις εσύ, αλλά νομίζεις ότι για τον Πρίντεζη και τον Σλούκα δεν μπορεί να υπάρχει κάτι άλλο από το να παραμείνουν στην ομάδα;

" Είπε και ο προπονητής ότι αυτή η ομάδα θα είναι καλό να είναι μαζί. Βέβαια είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε την μπασκετική επένδυση από την πραγματική, με βάση τις οικονομικές συνθήκες. Όταν σε αυτή την χώρα θα έρθει μια ηρεμία, μετά και από τις εκλογές και θα μπουν τα πράγματα σε μια σειρά, τότε και οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, θα αποφασίσουν με ποιο τρόπο θα συνεχίσουν την διαδρομή αυτή, που η ομάδα άρχισε χθες".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ