ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Το τρένο έχει ράγες και εκτός Ρόδου

Το τρένο έχει ράγες και εκτός Ρόδου

Το 87-94 του Κολοσσού, στα Τρίκαλα, ήταν η 11η νίκη των Ρόδιων, σε 22 ματς στη ΣΚΡΑΤΣ Basket League και η έκτη εκτός έδρας. Παρεμπιπτόντως, τόσες έχει και εντός. Τι κάνει τόσο ιδιαίτερη αυτήν την ομάδα, φέτος; Διαβάστε τι είχε να πει ο Άγγελος Τσάμης στο Sport24.gr.

Λίγη ώρα μετά το μεγάλο (υπό την όποια έννοια) "διπλό" του Κολοσσού, στα Τρίκαλα, ο Άγγελος Τσάμης πόσταρε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter τις selfies της επιτυχίας, μαζί με το σχόλιο "το τρένο έχει ράγες και εκτός νησιού". Φυσικά και δεν χρειαζόμασταν κάποιον άλλον λόγο να επικοινωνήσουμε με τον αρχηγό των Ρόδιων, για να μας μιλήσει για τη φετινή εξαιρετική πορεία. Η συζήτηση μαζί του, ήταν άκρως ενδιαφέρουσα, με τον 35χρονο γκαρντ να μας χαρίζει και κάποιες από τις σκέψεις του, για το μέλλον της ομάδας, αλλά και της ΣΚΡΑΤΣ Basket League.

" Μετά την έλευση του Άρη Λυκογιάννη , η πραγματικότητα είναι πως αλλάξαμε επίπεδο. Ως προς αυτό, βοήθησε και το γεγονός ότι στο ρόστερ υπήρχαν παιδιά με εξαιρετικό χαρακτήρα. Αρχικά, λοιπόν καταλάβαμε τη φιλοσοφία του νέου κόουτς και μετά εμφανίσαμε ένα αλτρουιστικό πρόσωπο. Θα έλεγα πως επιτυχία αυτής της ομάδας είναι ότι έχει καλούς συμπαίκτες. Ο καθένας βοηθά τον διπλανό του, για να δείχνουμε όλοι καλύτεροι. Κάτι που έλειπε από τον Κολοσσό την τελευταία τριετία. Μετά την τρίτη θέση στην κανονική περίοδο και την 4η στο τέλος της αγωνιστικής σεζόν".

Τα χρόνια που βρίσκεται στη Ρόδο, του επιτρέπουν να γνωρίζει πολύ καλύτερα από όλους τις λεπτομέρειες, μαζί και όσα έχουν συμβεί. Οπότε κάτι ξέρει, όταν λέει πως " η χημεία και το γεγονός ότι το ρόστερ απαρτίζεται από παιδιά που δεν είναι εγωιστές, είναι το σήμα κατατεθέν μας. Βέβαια, οφείλω να θυμίσω πως από την αρχή της σεζόν είχαμε σοβαρή παρουσία. Μόνο στην Πάτρα είχαμε χάσει με διαφορά. Είχαμε δείξει προσωπικότητα".

Και αν δεν "ψήλωσαν" οι παίκτες "το οφείλουμε στους έμπειρους Έλληνες και ξένους που υπάρχουν στην ομάδα, οι οποίοι ξέρουν πώς να διαχειριστούν νίκες σαν τη σημερινή ή εκείνη επί του Άρη, αλλά και πώς να διαχειρίζονται τις ήττες. Όπως για παράδειγμα, ήταν αυτή με την ΑΕΚ", την περασμένη αγωνιστική, οπότε οι νησιώτες είχαν το προβάδισμα για το μεγαλύτερο διάστημα του ματς, πριν παραδοθούν στο φινάλε. "Βέβαια, η ΑΕΚ έχει πολλούς ποιοτικούς παίκτες και στην τελική, μπάσκετ παίζουν και οι άλλοι".

"Ο καλύτερος Κολοσσός που έχω παίξει"

Οι διοικούντες το σύλλογο, ωστόσο αποφάσισαν την αλλαγή " κάτι που συμβαίνει συνήθως, για να κάνει καλό. Κάποιες φορές αυτό συμβαίνει. Άλλες όχι. Με εμάς, ευτυχώς, συνέβη. Ο Λυκογιάννης "κούμπωσε" καλά στην ομάδα. Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος -μέχρι στιγμής- αποδεικνύεται πως έχει κάνει καλή δουλειά. Είμαι έξι χρόνια στον Κολοσσό και αυτή η ομάδα, είναι η καλύτερη που έχω παίξει. Ελπίζω να μείνουν παίκτες και φυσικά ο κόουτς, για να δημιουργηθεί κορμός και πάνω σε αυτόν να "χτίζει". Κάτι που είχε συμβεί, όταν ήταν εδώ ο κόουτς Σφαιρόπουλος, με τα γνωστά καλά αποτελέσματα. Υπήρχε μια βάση, προσθέτονταν λίγα κομμάτια και "έδενε" το παζλ. Ξέρω πως είναι δύσκολο αυτό, αλλά είναι κάτι που εύχομαι".

Δεν είναι όλα τέλεια φυσικά, στον Κολοσσό. Δεν θα γινόταν αυτό, δεδομένου ότι είναι κομμάτι της ελληνικής πραγματικότητας. " Φροντίζουμε όμως, να τα ξεπερνάμε. Ως προς αυτό, βοηθούν όλοι. Το νησί, η διοίκηση, η ίδια η ομάδα. Πιστεύω ότι μετά τον Απόλλωνα, που ενδεχομένως να είναι η καλύτερη εκπρόσωπος της περιφέρειας, ιστορικά, στην Α1, είναι ο Κολοσσός, ο οποίος επίσης έχει φτάσει τις 100 νίκες. Δεν το λέμε για να ευλογούμε τα γένια μας. Είναι η πραγματικότητα".

Η Ρόδος είναι πλέον το δεύτερο σπίτι του, άλλωστε έχει γίνει ήδη ρέκορντμαν με τον Κολοσσό " αλλά έτσι ένιωθα από την πρώτη ημέρα. Το είχα πει μάλιστα, με κίνδυνο να φανώ γραφικός. Όσοι με ξέρουν ωστόσο, γνωρίζουν πως λέω αλήθειες. Δεν μπορώ παρά να νιώθω ευγνώμων, για τη στήριξη που είχα από την ομάδα, τους προπονητές και τους συμπαίκτες μου, στους δυο μήνες που ήμουν εκτός με τραυματισμούς. Ίσως κάποτε να ήταν για εμένα ο Κολοσσός "σκαλοπάτι" για κάτι καλύτερο, όπως συμβαίνει και με πολλούς ξένους, αλλά πλέον είναι η ομάδα μου. Έτσι νιώθω. Μεταξύ άλλων, μου έδωσε τη δυνατότητα να φύγω για μια ιστορική ομάδα του εξωτερικού, όπως είναι η Λιμόζ".

Γενικότερα για τη ΣΚΡΑΤΣ Basket League, είχε να πει πως " είναι από τις καλύτερες χρονιές, η φετινή και ως προς αυτό έχει βοηθήσει και η ενίσχυση της ΑΕΚ που προσπαθεί να φτιαχτεί εκ νέου και να μπει πάλι ανάμεσα στους δυο "μεγάλους"". Η έκπληξη της σεζόν " είναι τα Τρίκαλα, διότι ξεκίνησαν ως ένα από τα φαβορί για την πτώση και κατάφεραν να διαψεύσουν όσους βιάστηκαν να τους αποδώσουν αυτόν τον χαρακτηρισμό. Αρκετά καλή είναι και η πορεία του Κοροίβου". Ποια είναι η απογοήτευση; " Ο Πανιώνιος. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος".

Πώς μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη η λίγκα; " Πρέπει να υπάρχουν ομάδες της επαρχίας, που εγγυώνται τα γεμάτα γήπεδα. Θα είναι θετικό να γίνει αποκέντρωση, θα βοηθήσει στη γενικότερη βελτίωση".

Ποιο θα είναι το ιδανικό μέλλον για τον Κολοσσό; " Η παρουσία του σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση, είτε Eurocup λέγεται αυτή, είτε Eurochallenge. Ξέρω πως υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα, με το γήπεδο. Αλλά υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσε να λυθεί. Υπήρχε πλάνο. Επίσης, θα βοηθούσε να στελεχώσουν το ρόστερ παιδιά από το νησί ή από τα Δωδεκάνησα γενικότερα, καθώς ο Κολοσσός είναι εκπρόσωπος τους στην Α1. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο, για να γεμίζει ακόμα περισσότερο το γήπεδο;". Ομολογουμένως, όχι.

TAGS ΚΟΛΟΣΣΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ