ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Στεφανίδης: "Ο τραυματισμός του Τσάμη μας συσπείρωσε"

Στην ενότητα που υπήρξε στον Κολοσσό Ρόδου, μετά τον τραυματισμό του Άγγελου Τσάμη, στάθηκε ο Χριστόφορος Στεφανίδης, μιλώντας στο Sport24.gr.

Όπως ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος, έτσι ξεκίνησε ο δεύτερος για τον Κολοσσό Ρόδου. Οι "θαλασσί" επικράτησαν του Πανιωνίου στο Βενετόκλειο, φτάνοντας τις 7 επιτυχίες στο πρωτάθλημα. Και μπορεί να μην είχαν στην διάθεσή τους τον Άγγελο Τσάμη, όμως ένας άλλος εκ των αρχηγών έδωσε τη λύση.

Ο Χριστόφορος Στεφανίδης στο καλύτερο φετινό παιχνίδι του πέτυχε 13 πόντους (5/8 δίποντα, 1/2 τρίποντα), μάζεψε 4 ριμπάουντ, μοίρασε 4 ασίστ και κάλυψε επάξια το κενό του αρχηγού. Μιλώντας στο Sport24.gr αναφέρθηκε στην απουσία αυτή, επεσήμανε τις αλλαγές που υπήρξαν με την έλευση του Άρη Λυκογιάννη, μίλησε για τη συνέχεια των Ροδιτών, ενώ στάθηκε και στον Μάικ Τζέιμς, ο οποίος ξεκίνησε την σεζόν στη Ρόδο.

Όλα ξεκίνησαν από το παιχνίδι που είχε ολοκληρωθεί "Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι για εμάς" δήλωσε αρχικά για να συμπληρώσει ότι "έχοντας την ιδιομορφία της απουσίας του Τσάμη οι λύσεις περιορίστηκαν ακόμα πιο πολύ. Πήραμε τη νίκη, όμως και αυτό μετράει. Πλέον έχουμε επτά νίκες και μπορούμε να πούμε πως αγγίξαμε τον αρχικό μας στόχο, που είναι η παραμονή στην κατηγορία".

Τι ρόλο έπαιξε ο τραυματισμός του Άγγελου Τσάμη εντός της ομάδας;

"Ο τραυματισμός αυτός είχε το καλό πως όλοι εντός των τειχών συσπειρώθηκαν από τα προβλήματα, τα οποία εμφανίστηκαν μαζεμένα. Παρά το γεγονός πως κάναμε δύο συνεχόμενες νίκες, κάθε προπόνηση γινόταν σαν να ερχόμασταν από ήττα. Έτσι, βάζαμε περισσότερη ένταση και αυτό βγήκε στο παιχνίδι, κυρίως στα αμυντικά καθήκοντά μας".

Ανέφερες νωρίτερα πως αγγίξατε τον αρχικό στόχο της παραμονής. Πλέον, τα δεδομένα αλλάζουν;

"Είναι λογικό μια ομάδα που μετρά επτά νίκες στο ξεκίνημα του β' γύρου να μην μπορεί να προεξοφλεί κάτι για το μέλλον. Τα πράγματα θα αλλάξουν όταν θα έχουμε εξασφαλίσει την παραμονή. Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει στις επόμενες επτά αγωνιστικές παιχνίδια στα οποία δεν είμαστε φαβορί. Πρέπει να είμαστε ταπεινοί και συγκεντρωμένοι σε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Δεν έχουμε κερδίσει κανένα παιχνίδι εύκολα. Φυσικά, δεν μπορούμε να ξεγράψουμε τον Πανιώνιο. Μια ομάδα πολύ καλή με έναν προπονητή ο οποίος είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για αυτές τις αποστολές".

Η αλλαγή προπονητή πόσο έχει επηρεάσει;

"Εμείς ξεκινήσαμε τη σεζόν με τον coach Κουταλιανό, ο οποίος έκανε δύο νίκες πριν φύγει. Ήρθε ένας νέος προπονητής και άλλαξαν πολλά πράγματα. Αυτό φαίνεται και δια γυμνού οφθαλμού. Αν δείτε την αρχική πεντάδα του πρώτου γύρου και αυτή του δευτέρου γύρου, θα συνειδητοποιήσετε πως είναι αλλαγμένη κατά τα 4/5.Έπρεπε να την προσαρμόσει στα δικά του πλάνα, κάτι το οποίο έχει πετύχει από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Σημαντικό ρόλο παίζει και το υπόλοιπο τεχνικό τιμ άλλωστε. Η αμυντική προεργασία που κάνουμε είναι φανερή σε άτομα που γνωρίζουν μπάσκετ".

Ακολουθούν τα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Για εσάς είναι -κατά κάποιον τρόπο- προετοιμασία ενόψει των επόμενων αγώνων;

"Δεν μου αρέσει καθόλου αυτό το σκεπτικό. Μπορεί να γίνει η ζημιά σε αυτά τα παιχνίδια, κάτι το οποίο είχε γίνει και κατά το παρελθόν. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κοντράρουμε στα ίσια αυτές τις δύο ομάδες και θα διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί".

Στο ξεκίνημα της σεζόν είχες συμπαίκτη τον Μάικ Τζέιμς, ο οποίος πλέον αγωνίζεται στη Λαμποράλ Κούτσα. Περίμενες πως θα έχει αυτή την εξέλιξη;

"Ο Μάικ Τζέιμς, επειδή τον μάρκαρα αρκετές φορές στις προπονήσεις, λόγω θέσης, από την πρώτη μέρα είχε δείξει πως έχει ξεχωριστό ταλέντο. Μπορούσε να βάλει την μπάλα στο καλάθι με χίλιους τρόπους. Η παρουσία του ωφέλησε την ομάδα, αλλά ωφελήθηκε και εκείνος. Είναι πολύ ταλαντούχος παίκτης και μπορεί να μείνει για χρόνια στο επίπεδο αυτό. Πέρα από ταλαντούχος όμως ήταν και τυχερός, καθώς από την τρίτη κατηγορία της Ιταλίας βρέθηκε, μέσω του Κολοσσού, στην Λαμποράλ. Θα έλεγα πως είναι ένας εξαιρετικός παίκτης με εξαιρετικό μομέντουμ αυτή τη στιγμή".

TAGS ΚΟΛΟΣΣΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ