ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Παρέμεινε και ο Όσμπι

Παρέμεινε και ο Όσμπι
INTIME SPORTS

Η Κ.Α.Ε. ΒΑΠ Κολοσσός ανακοίνωσε σήμερα την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Μπαμπάλε Όσμπι ο οποίος θα παραμείνει… κάτοικος Ρόδου και την προσεχή αγωνιστική περίοδο.

Ο Μπαμπάλε Όσμπι θα παραμείνει κάτοικος Ρόδου και την προσεχή αγωνιστική περίοδο καθώς η Κ.Α.Ε. ΒΑΠ Κολοσσός ανακοίνωσε σήμερα την ανανέωση της συνεργασίας της με τον απόφοιτο του Μέριλαντ.

Ο 27χρονος Κονγκολέζος που ήρθε από χθες σε συμφωνία με την ομάδα του Βασίλη Φραγκιά θα συνεχίσει την παρουσία του στον Κολοσσό Ρόδου που είχε ξεκινήσει στα μέσα της περσινής αγωνιστικής περιόδου.

Ο Όσμπι γεννήθηκε στις 21 Μαΐου 1986, έχει ύψος 2.03 και αγωνίζεται μέσα στη ρακέτα. Την τελευταία αγωνιστική περίοδο φόρεσε τη «θαλασσί» φανέλα για 13 παιχνίδια, εκ των οποίων στα έξι ξεκίνησε βασικός.

Συνολικά πέτυχε 113 πόντους (μ.ο. 8.7) με 33/57 βολές (58%), 40/61 δίποντα (66%), πήρε 5.5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο και είχε 0.5 μπλοκ ανά παιχνίδι.

Με το δυναμικό του παιχνίδι ο «Μπουμ» αναμένεται να δώσει πολύτιμες λύσεις στον Βασίλη Φραγκιά και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

O Όσμπι όπως είναι το πλήρες όνομα του αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ το 2008, έχοντας συμπαίκτη τον... Τζέιμς Γκιστ, ενώ την προηγούμενη σεζόν μέτρησε με τη φανέλα της Ορλεάν 8,4 πόντους και 2,7 ριμπάουντ.

Ο Όσμπι είναι Κονγκολέζος και κάτοχος αμερικανικού διαβατηρίου και έχει μεγάλη θητεία στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, καθώς έχει αγωνιστεί σε Ισραήλ, Αυστρία, Ρουμανία, Εσθονία, Γαλλία, καθώς και στο Πόρτο Ρίκο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρσι με την Ορλεάνη αγωνίστηκε στο Eurocup έχοντας κατά μ.ό. 9 πόντους και 2.3 ριμπάουντ σε 7 συμμετοχές, ενώ στο γαλλικό πρωτάθλημα σε 7 συμμετοχές είχε 8.4 ριμπάουντ και 2.7 ριμπάουντ. Τη σεζόν 2010-11 αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς στο εσθονικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Ταλίν, όπως και στη βαλτική λίγκα.

TAGS ΚΟΛΟΣΣΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ