ΚΑΒΑΛΑ

Πρίφτης: "Μετά από γιορτές έρχονται κηδείες"

Πρίφτης: "Μετά από γιορτές έρχονται κηδείες"
INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Πρίφτης ανέλυσε τα ζευγάρια της Ευρωλίγκας, αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Ηλία Ζούρο στην Εθνική ομάδα και τόνισε πως στόχος της Καβάλας είναι η είσοδος στην 8άδα

Στην εκπομπή του Libero 107,4 «Γεγονότα» φιλοξενήθηκε την Τετάρτη ο προπονητής της Καβάλας, Δημήτρης Πρίφτης, που συζήτησε με τους συντελεστές της εκπομπής για την Εθνική, για την Ευρωλίγκα και φυσικά για την ομάδα του.

Αρχικά η συζήτησε στράφηκε στην Ευρωλίγκα και έγινε λόγος για ζευγάρι Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα, με τον κ. Πρίφτη να τονίζει: "Χωρίς αμφιβολία είναι το πιο δυνατό ζευγάρι και είναι πολύ κοντά οι ομάδες, φαίνεται αυτό από την διακύμανση του σκορ, γίνονται πολύ αμφίρροπα παιχνίδια. Όπως φαίνεται επίσης η έδρα στο ζευγάρι αυτό δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ζευγάρια".

Για το ζευγάρι Σιένα - Ολυμπιακός είπε: "Αποδείχθηκε ότι μετά από μεγάλες γιορτές, έρχονται συνήθως κηδείες. Η ανθρώπινη φύση δεν είναι δυνατό να το χειριστεί σωστά και έτσι οι παίκτες του Ολυμπιακού υποτίμησαν τον αντίπαλο ενώ οι παίκτες της Σιένα αισθάνθηκαν ταπεινωμένοι και έτσι άλλαξε ο τρόπος που οι ομάδες προσέγγισαν το παιχνίδι".

Συνέχισε λέγοντας: "Η Σιένα είναι πολύ μαχητική ομάδα, έχει καυτή έδρα και εκεί μέσα δείχνει πολύ μεγάλη διάθεση και επιθυμία. Το ίδιο ισχύει και για τον Παναθηναϊκό, έχει χειρότερη ομάδα φέτος από άλλες χρονιές, ειδικά στην περιφέρεια, αλλά η ομάδα βγάζει πολύ μεγάλη μαχητικότητα. Για τον Παναθηναϊκό πάντως είναι πολύ καλό ότι ο Καλάθης έχει ανέβει τελευταία και δείχνει μια ποιότητα, θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό στην συνέχεια".

Για τα υπόλοιπα ζευγάρια, ο κ. Πρίφτης ανέφερε: "Η Μακάμπι λόγω έδρας είναι φαβορί καθώς μέσα στο γήπεδο της βρίσκει πολύ καλό ρυθμό. Επίσης θεωρώ ότι η Ρεάλ Μαδρίτης λόγω εμπειρίας είναι πιο κοντά στην πρόκριση, έκανε χθες και την εκτός έδρας νίκη και είναι πολύ κοντά πλέον".

Σε ερώτηση για την ανάληψη της θέση του βοηθού προπονητή στην Εθνική ομάδα, τόνισε: " Δεν έχω συνεργαστεί στο παρελθόν με τον κ. Ζούρο, γνωριζόμαστε φυσικά αλλά δεν υπήρξαμε ποτέ στην ίδια ομάδα. Μιλήσαμε φυσικά αρκετά πριν γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις και πιστεύω να πάνε όλα καλά. Φυσικά είναι νωρίς ακόμη να πούμε οτιδήποτε άλλο, οι ομάδες έχουν ακόμη υποχρεώσεις. Η Εθνική ομάδα πάντως είναι μια καταξιωμένη ομάδα, με συνεχείς επιτυχίες τα τελευταία 15-20 χρόνια και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι".

Για το θέμα Διαμαντίδη: "Όταν άκουσα τις δηλώσεις του για την αποχώρηση από την Εθνική, θεώρησα ότι το κάνει μετά από σκέψη και δεν ήταν επιπόλαιη απόφαση. Φυσικά θα γίνει μια προσπάθεια να την ανακαλέσει και νομίζω ότι αυτό θα ικανοποιούσε κάθε Έλληνα".

Τέλος, για την ομάδα του, την Καβάλα, ο κ. Πρίφτης είπε: "Ο στόχος μας είναι τώρα η οκτάδα, το έχουμε συζητήσει με τα παιδιά και είπαμε να κυνηγήσουμ αυτό τον στόχο και να βγάλουμε ενέργεια στα παιχνίδια που απομένουν. Είχαμε φέτος αρκετά προβλήματα ως ομάδα, τα οποία μάλιστα ήρθαν νωρίς και ίσως για αυτό φάνηκαν περισσότερο από των άλλων ομάδων.

Έχουμε πάντως σταθερό ρόστερ, δεν μας έφυγαν παίκτες απλά κάναμε αλλαγές λόγω σοβαρών τραυματισμών. Οι περισσότεροι όμως είμαστε μαζί από την αρχή της χρονιάς, αυτό είναι καλό και θα μας επιτρέψει να κάνουμε την προσπάθεια μας μέχρι το τέλος της σεζόν".

TAGS ΚΑΒΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ