ΑΡΗΣ

Πέταξε για το Γκέτιγκεν

Πέταξε για το Γκέτιγκεν

Με μία πρωινή προπόνηση ολοκληρώθηκε η μίνι προετοιμασία του Άρη υπό τις οδηγίες του Λευτέρη Σούμποτιτς για το αυριανό παιχνίδι (16/02, 20:30) με την Γκέτιγκεν στην Γερμανία για την 4η αγωνιστική της φάσης του LAST16 του Eurocup.

Ο Σλοβένος τεχνικός είναι επόμενο να θέλει να συνδυάσει με νίκη το ντεμπούτο του στην επιστροφή του στον πάγκο της ομάδας της Θεσσαλονίκης και πάλι μετά το καλοκαίρι του 1997.

Ένα αποτέλεσμα στο οποίο στάθηκε και στις δηλώσεις του ο «Πίξι» το πρωί στο Αλεξάνδρειο πριν από την έναρξη της τελευταίας προπόνηση του Άρη ενώ στάθηκε και στην παρουσία του Φάνη Κουμπούρα στην αποστολή της ομάδας μία μέρα μετά την επιστροφή του στις προπονήσεις της ομάδας.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Σούμποτιτς τόνισε: " Μετά από τις τρεις προπονήσεις με την ομάδα σήμερα θα ταξιδέψουμε στη Γερμανία για να αγωνιστούμε αύριο σε ένα δύσκολο και κρίσιμο αγώνα του ομίλου μας. Πιστεύω ότι έχουμε τις δυνατότητες να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι.

Είδα το πρώτο ματς στο Αλεξάνδρειο και ο Άρης ήταν σαφώς καλύτερος από τον αντίπαλό του. Ορισμένα όμως λάθη που έγιναν στο τελευταίο δεκάλεπτο στοίχισαν τη νίκη από την ομάδα μας. Πρέπει να προσαρμόσουμε το δικό μας παιχνίδι γιατί εμείς καθορίζουμε την τύχη μας".

Για το τι επιδίωξε να πετύχει στην σύντομη παρουσία του στην τεχνική ηγεσία του Άρη είπε: " Τις δυο τελευταίες μέρες προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα ώστε να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από όσα έχω δει από τους παίκτες.

Όταν έρχεται ένας νέος προπονητής σαφώς και έχουν διάθεση και θέλουν να δείξουν ότι αξίζουν. Όλοι είναι πολύ ορεξάτοι και είμαι ευχαριστημένος γι’ αυτό αρκεί να συνεχίσουμε έτσι. Τα παιδιά είναι επαγγελματίες και ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά τους".

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας και κυρίως το πρόβλημα που δείχνει ο Άρης στην άμυνα ο προπονητής του Άρη επισήμανε: " Το πρώτο πράγμα που ζήτησα από τους παίκτες μου ήταν να παίζουμε ομαδική άμυνα. Η άμυνα φέρνει τα αποτελέσματα και τις νίκες. Έτσι θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση πάνω σε αυτόν τον τομέα".

Τέλος αναφορικά με τον Πι Τζέι Τάκερ και τον Φάνη Κουμπούρα είπε: " Ο Πι Τζέι έκανε την πρώτη του προπόνηση σήμερα. Πιστεύω ότι θα είναι έτοιμος αύριο. Όσον αφορά το Φάνη θα ταξιδέψει μαζί μας και όλη η ομάδα θα είναι έτοιμη για τον αυριανό αγώνα".

Από την πλευρά του ο αρχηγός του Άρη, Νίκος Χατζηβρέττας, δήλωσε: " Ο τρόπος με τον οποίο χάθηκε το παιχνίδι από τη Γκέτινγκεν και κυρίως από μια έμπειρη ομάδα είναι αστείος. Αυτό αποτελεί ένα κίνητρο για εμάς ώστε να πάμε αύριο εκεί και να κερδίσουμε.

Είναι ένας μικρός τελικός και κερδίζοντας έχουμε πολλές πιθανότητες να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να τα δώσουμε όλα. Είναι στις δυνατότητες μας να κερδίσουμε και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε συγκεντρωμένοι σαράντα λεπτά μέσα στο γήπεδο".

Σχετικά με τον νέο προπονητή της ομάδας, Λευτέρη Σούμποτιτς ανέφερε: " Γνωρίζω αρκετά χρόνια τον κόουτς. Έχουμε όλοι τη διάθεση και την όρεξη να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Είμαστε σε μια περίοδο που θέλουμε γρήγορα αποτελέσματα μέσα από τα παιχνίδια. Αν όλα τα παιδιά είναι συγκεντρωμένα και μπορέσουμε όλοι μαζί να αφομοιώσουμε τη νέα φιλοσοφία του προπονητή μέσα στο γήπεδο θα έχουμε θετικά αποτελέσματα".

Τέλος, αναφορικά με το τι άλλαξε ο νέος προπονητής του Άρη τις δυο μέρες που βρίσκεται στην ομάδα, υπογράμμισε: " Ήταν ξεκάθαρο το πρόβλημα που είχαμε στην άμυνα. Είχαμε πολλά αμυντικά κενά και δυσλειτουργία στην άμυνα με αποτέλεσμα να χάσουμε αρκετά παιχνίδια. Ο κόουτς έχει δώσει έμφαση στο κομμάτι αυτό. Μέσα από την άμυνα μπορούμε να πετύχουμε".

Η αποστολή του Άρη αναχώρησε το μεσημέρι από το αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» της Θεσσαλονίκης με προορισμό την Φρανκφούρτη και από εκεί οδικώς για το Γκέτιγκεν. Εκεί όπου αύριο θα ψάξει το διπλό με το οποίο θα ρεφάρει την εντός έδρας ήττα προ δύο εβδομάδων που γνώρισε με 84-82 από την γερμανική ομάδα για να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στην προημιτελική φάση του θεσμού.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ