ΑΡΗΣ

Ο Αλεξανδρής εισηγήθηκε Τόμας

Ο Αλεξανδρής εισηγήθηκε Τόμας

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής στις δηλώσεις του για το αυριανό παιχνίδι του Άρη με την Βιλερμπάν τόνισε πως έχει εισηγηθεί τον Ιβάν Τόμας για αντί-Τζέιμς ενώ εξετάζει και συγκεκριμένο Αμερικανό γκαρντ.

Τον Ιβάν Τόμας έχει εισηγηθεί ο Βαγγέλης Αλεξανδρής στην διοίκηση της ΚΑΕ Άρης σύμφωνα με τα λεγόμενά του Έλληνα τεχνικού το απόγευμα στο Αλεξάνδρειο πριν την έναρξη της απογευματινής προπόνησης του Άρη.

Της τελευταίας για το αυριανό παιχνίδι με την Βιλερμπάν για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του LAST-16 του Eurocup με τον Κροάτη πλέι μέικερ της Ζόμπεκ να έχει αγωνιστεί δις στο ελληνικό πρωτάθλημα σε Πανελλήνιο (2005-2006) και ΠΑΟΚ (2006-2007).

"Μας λείπουν οι έμπειροι παίκτες. Έχουμε μείνει μόνο με τους ρούκις και αν δεν έχουν τους έμπειρους παίκτες να τους στηρίξουν, είναι δύσκολο να ανταποκριθούν. Η ομάδα κάνει έναν δίκαιο αγώνα με τον Τζέιμς και πρέπει να δικαιωθεί, όμως αυτό μας στερεί τη δυνατότητα να πάρουμε παίκτη στη θέση του. Πρέπει να λυθεί η διαμάχη για να ελευθερωθεί η θέση και να πάρουμε Αμερικανό.

Παίκτες έχουμε βρει. Έχω πει στον πρόεδρο και έχω δώσει το όνομα του Ιβάν Τόμας, τουλάχιστον να ενισχυθεί η ομάδα για τα παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα, γιατί ανησυχούμε. Βλέπετε ότι κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Ίσως να μην έχουν όλες οι ομάδες την δυναμικότητα του Πανιωνίου, αλλά είναι θέμα ημέρας και όταν είναι σε καλή βραδιά μπορούν να κάνουν τη ζημιά".

Με τον τρόπο αυτό ο Αλεξανδρής αναφέρθηκε στην περίπτωση του Κροάτη γκαρντ την στιγμή που έχει τσεκάρει συγκεκριμένο Αμερικανό γκαρντ.

Για την Βιλερμπάν και την κατάσταση στην ομάδα του ο τεχνικός του Άρη σχολίασε: "Είναι πάρα πολύ δυνατή. Ξεκίνησε με πολύ καλές προοπτικές, είχε στην σύνθεσή της τον Πάρκερ και τον Τουριάφ, σπουδαία ονόματα που ΝΒΑ που επέστρεψαν εκεί. Βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας. Έχει γεμάτο ρόστερ, με τέσσερις Αμερικανούς και μια πολύ αθλητική ομάδα. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή.

Εμείς θα αγωνιστούμε για να κρατήσουμε το όνειρο της Ευρώπης ζωντανό. Χρειαζόμαστε τη νίκη έστω και με έναν πόντο. Αυτό είπα στα παιδιά. Η ομάδα αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται στο καλύτερό της σημείο, γιατί για μας η πρόοδος συντελείται στις προπονήσεις.

Από την στιγμή που έχουμε χάσει σημαντικούς παίκτες, με την φυγή του Τζέιμς και τους τραυματισμούς του Τσαλδάρη και του Ταπούτου, που παίζει από παιχνίδι σε παιχνίδι, έχει χαθεί η ποιότητα στις προπονήσεις, η δυναμική των προπονήσεων και δεν σημειώνουμε πρόοδο. Έρχονται και οι ήττες και όπως έχω πει κάθε φορά που χάνεις σου αφήνει κάτι. Πρέπει να παλεύω με τα παιδιά και στον ψυχολογικό τομέα.

Χάσαμε από τον Πανιώνιο γυρίζοντας από ένα κοπιαστικό ταξίδι με δύο τραυματίες, έχουμε μείνει πολύ λίγοι για να ανταποκριθούμε σε ένα τέτοιο εύρος υποχρεώσεων σε Ελλάδα και σε Ευρώπη", για να καταλήξει: "Εκτός από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε, απέναντι στην ιστορία του Άρη, βλέπετε όμως πόσο επώδυνο είναι για την ομάδα".

Σε ερώτηση για την σημασία του αυριανού αγώνα εν όψει της συνέχειας στον όμιλο του LAST-16 του Eurocup παραδέχθηκε: "Σαφώς και είναι από τα τελευταία χαρτιά, γιατί αν δεν κερδίσουμε αύριο, χάνουμε κατά πολύ μεγάλο ποσοστό, εκτός αν γίνει κάποιο θαύμα τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε την πρόκρισή μας στην επόμενη φάση.

Ποιος είναι ο στόχος; Από τη στιγμή που παλέψαμε και τα δώσαμε στο παιχνίδι στην Ουκρανία και χάσαμε μόνο με επτά πόντους, είπαμε ότι εφόσον ενισχυθεί η ομάδα και μπορέσουμε να κερδίσουμε έστω και με έναν πόντο τη Βιλερμπάν στα δύο ματς και την Ντόνετσκ στο τελευταίο παιχνίδι, μπορούμε, αλλά πρώτα πρέπει να ενισχυθούμε".

Εν τω μεταξύ ο Χρήστος Ταπούτος αναφερόμενος στο αυριανό ραντεβού του Άρη δήλωσε: "Αν δεν το κερδίσουμε, λογικά θα πούμε αντίο στην Ευρώπη. Η νίκη είναι μονόδρομος για μας αύριο αφού ξέρουμε ότι είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να το κερδίσουμε".

Κι όσο για το παιχνίδι της Βιλερμπάν δήλωσε: "Είναι αθλητική ομάδα, πηδάει και τρέχει πολύ, άρα πρέπει να σταματήσουμε τον αιφνιδιασμό τους και να μην τους επιτρέψουμε να πάνε σε επιθετικά ριμπάουντ. Είναι πολύ δυνατοί σε αυτό το κομμάτι, ενώ πρέπει να επιβάλλουμε τον δικό μας ρυθμό στο παιχνίδι".

Σε ερώτηση δε για το αν υπάρχει πίεση για το αποτέλεσμα απάντησε: "Αφού παίζεις έναν αγώνα δίχως αύριο είναι λογικό να υπάρχει πίεση. Εμείς όμως πρέπει να μπούμε χωρίς άγχος, για να κυνηγήσουμε τις όποιες πιθανότητες έχουμε για νίκη".

Από την πλευρά του ο Γιώργος Μπόγρης σημείωσε: "Εννοείται ότι είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι, είναι και στην έδρα μας και πρέπει να το κερδίσουμε για να κάνουμε την πρώτη μας νίκη στον Β΄ γύρο και να έχουμε ελπίδες πρόκρισης και ενδιαφέρον για τη συνέχεια".

Στην συνέχεια ο 22χρονος διεθνής σέντερ έδωσε το σύνθημα για επιστροφή του Άρη στις νίκες και νέα αρχή λέγοντας: "Θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να καταφέρουμε να κερδίσουμε, για να ξεχάσουμε κατά κάποιο τρόπο τον τελευταίο μήνα και να κάνουμε μια νέα αρχή. Είναι καλό που υπάρχει πίεση, να αναλαμβάνουμε όλοι τις ευθύνες μας και να προχωρήσουμε. Οι ήττες που κάναμε στα τελευταία παιχνίδια είναι λόγω συγκέντρωσης στο τέλος, πίεση έχουμε, αλλά να μάθουμε να ζούμε με αυτή".

Κι όσο για την Βιλερμπάν παραδέχθηκε ότι: "Είναι καλή ομάδα, τελείως διαφορετική στον τρόπο παιχνιδιού με τις άλλες δύο που αντιμετωπίσαμε. Το γαλλικό μπάσκετ είναι τελείως διαφορετικό από το υπόλοιπο της Ευρώπης και πρέπει να πάμε στον δικό μας ρυθμό και όχι στον δικό τους.

Είναι ομάδα που δεν έχει inside game, παίζει πολύ πικ εν ρολ και οι κοντοί τους σουτάρουν. Οι ψηλοί τους είναι αδύνατοι που τρέχουν και πηδάνε, είναι ευέλικτη ομάδα, γι' αυτό αν τους βάλουμε στον δικό μας ρυθμό, θα έχουμε ελπίδες. Αν όχι θα είναι δύσκολα τα πράγματα".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ