ΑΡΗΣ

Με εκτελεστή τον Πάσαλιτς

Με εκτελεστή τον Πάσαλιτς

Ο Άρης κέρδισε το 1ο Nick Galis Cup καθώς επικράτησε με 60-59 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον τελικό, κερδίζοντας το χειροκρότημα από τους φιλάθλους της ομάδας που βρέθηκαν στις κερκίδες του Nick Galis Hall και τον Νίκο Γκάλη να χαμογελάει.

Το 1ο Nick Galis Cup ολοκληρώθηκε με νικητή τον διοργανωτή Άρη που επικράτησε στον τελικό με 60-59 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον τελικό κερδίζοντας το χειροκρότημα από τους φιλάθλους της ομάδας που βρέθηκαν στις κερκίδες του Nick Galis Hall και τον Νίκο Γκάλη να χαμογελάει.

Θυμηθείτει το LIVE της αναμέτρησης

Σε ένα παιχνίδι όπου η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη έδειξε εκτός από ότι αρχίζει να βρίσκει λύσεις στην επίθεση με τον Ριντ άξιο συμπαραστάτη του Βεζένκοφ να δείχνει την απαιτούμενη αμυντική συνέπεια που επιθυμεί ο Έλληνας τεχνικός.

Κι όσο για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη; Εκτός του ότι έχασε τον προσανατολισμό της στο τρίτο δεκάλεπτο είναι βέβαιο πως θα είναι μια διαφορετική ομάδα με την ενσωμάτωση από αύριο του Μίλος Τεόντοσιτς στο ραντεβού της με την φετινή Ευρωλίγκα.

Σε ένα παιχνίδι όπου ο Άρης μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με 9-4 στο πεντάλεπτο με το καλάθι και φάουλ του Νέιμικ αλλά η ΤΣΣΚΑ Μόσχας μόλις ένα λεπτό μετά προηγήθηκε με 11-12 δια χειρός Τζάκσον. Η ρωσική ομάδα με βασικό εκφραστή των επιθέσεών της τον Αμερικανό πέτυχε να κρατήσει το προβάδισμα και με τον Χάινς να κάνει το 13-19 στο 8' με τον Βεζένκοφ να μείωσε σε 15-19 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο με ένα δύσκολο τρίποντο του Στρέμπκοφ η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ξέφυγε με 23-29 αλλά ο Άρης με ένα σερί 8-0 και με καλάθι του Ριντ στον αιφνιδιασμό προηγήθηκε με 31-29. Ωστόσο η ομάδα του Ιτούδη με δύο εύστοχα τρίποντα του Τζάκσον πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 31-35.

Στο τρίτο δεκάλεπτο το 31-37 από τον Νίκολς έδειξε να ξυπνάει τον Άρη που ισοφάρισε με το τρίποντο του Βεζένκοφ σε 39-39 στο 24'. Δεν έμεινε όμως εκεί και πέρασε μπροστά στο 27' με 44-41 με το νέο τρίποντο τη φορά αυτή από τον Ριντ που με εννιά συνολικούς του πόντους έκανε το 48-41.

Ο Άρης με ένα σερί 10-0 από τη 1/2 βολές του Χαρίση έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με το υπέρ του 49-41 για να πάει την διαφορά στο υπέρ του 56-44 στο 34' με τον Μούρτο παρά τις αλλαγές του Πρίφτη. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας όμως από εκείνο το σημείο έτρεξε ένα σερί 2-15 προηγήθηκε με 58-59 με τις 2/2 βολές του Μαρκοϊσβίλι 1'04'' πριν το τέλος.

Σε ένα παιχνίδι πάντως που κρίθηκε από τα δύο σουτ του Πάσαλιτς. Στο πρώτο ο διεθνής Βόσνιος γκαρντ αστόχησε στα 3'' υπό πίεση ενώ στα 0.2'' ευστόχησε πατώντας την γραμμή των τριών πόντων διαμορφώνοντας το τελικό 60-59 κι έδωσε τη νίκη στον Άρη.

MVP ο Βεζένκοφ

Κι όσο για τον MVP του 1ου Nick Galis Cup ήταν ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ όπως ψηφίστηκε μεταξύ του δεύτερου και τρίτου δεκαλέπτου από τους εκπροσώπους του Τύπου.

Ο πρωταγωνιστής

Ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς με το νικητήριο καλάθι του στα 0,2΄΄ τράβηξε τα βλέμματα πάνω του σε ένα παιχνίδι όπου έλαμψε ο Λαμάρκους Ριντ. Ο Αμερικανός φόργουορντ εκτός του ότι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του Άρη με 16 πόντους φρόντισε να πετύχει εντυπωσιακά καλάθια δίνοντας λύσεις μέσα και έξω από την ρακέτα δείχνοντας πως θα αποτελέσει δίδυμο αιχμής με τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ στην προσεχή χρονιά.

Ο αριθμός του αγώνα

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας που είχε 6/12 τρίποντα στα δύο πρώτα δεκάλεπτα είχε 2/13 στα επόμενα δύο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απειλήσει εξίσου έξω από τα 6,75μ. δείγμα της καλής άμυνας των παικτών του Άρη. Παρόλα αυτά τα δύο αυτά ήταν στην τελική αντεπίθεση.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Στο καλάθι του Πάσαλιτς στα 0.2'' όπου ο διεθνής Βόσνιος γκαρντ πατώντας την γραμμή των τριών πόντων διαμόρφωσε το τελικό 60-59 δίνοντας την νίκη στον Άρη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 31-35, 49-41, 60-59.

Άρης (Πρίφτης): Πάσαλιτς 9 (1), Δήμας, Ριντ 16 (2), Τόμας 5, Πουλιανίτης, Χαρίσης 5, Καραθανάσης, Βεζένκοφ 12 (1), Νέιμικ 6, Μούρτος 5, Σίμτσακ 2, Σαμαράς.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ιτούδης): Φριντζόν 3 (1), Νίκολς 4, Τζάκσον 19 (3), Μαρκοϊσβίλι 10 (2), Κορόμπκχοφ, Ουίμς 6, Στρέμπκοφ 3 (1), Ζοζούλιν, Βοροντσέβιτς 5 (1), Καούν, Χάινς 9.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ