ΑΡΗΣ

Λάσκαρης ο "Ελβετός" μέτοχος

Λάσκαρης ο "Ελβετός" μέτοχος

Ο Νίκος Λάσκαρης αποτελεί τον νέο μέτοχο της ΚΑΕ Άρης όντας κάτοχος του 41% μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της και το Sport24.gr σκιαγραφεί το προφίλ του.

Η απάντηση στο ερώτημα το ποιος είναι ο υποψήφιος επενδυτής της ΚΑΕ Άρης δόθηκε με την ανακοίνωσή της λίγα λεπτά πριν το τζάμπολ του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό στη «Nick Galis Hall» ότι είναι ο Νίκος Λάσκαρης. Κι όσο για το ερώτημα που ακολούθησε είναι το ποιος είναι.

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τα πρώτα στοιχεία του κατόχου του 41% της ΚΑΕ Άρης μετά από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της και που την Τρίτη 12 Μαΐου, σε πέντε μέρες αναμένεται στην Θεσσαλονίκη για να λύσει την σιωπή του.

Η φημολογία των τελευταίων ημερών ότι πρόκειται για Έλληνα επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην Ελβετία επιβεβαιώθηκε. Ο γεννημένος το 1975 Νίκος Λάσκαρης με καταγωγή από την Ξάνθη είναι μόνιμος κάτοικος Ζυρίχης και αποτελεί τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ Άρης έχοντας στην κατοχή του το 41% των μετοχών της ΚΑΕ. Ποσοστό που μπορεί μέσα στο επόμενο διάστημα να αυξηθεί.

Ο Λάσκαρης είναι Αντιπρόεδρος και Οικονομικός Διευθυντής της εταιρείας Eurasia Mining & Trading, που δραστηριοποιείται στον τομέα της εξόρυξης μεταλλευμάτων όπως ο χρυσός σε χώρες όπως η Ρωσία, η Μαλαισία και η Ινδονησία. Ακόμη είναι επικεφαλής διεθνής στρατηγικής της Lieu Holdings. Αντικείμενο των εταιριών είναι οι επενδύσεις ιδιαίτερα στους τομείς του πετρελαίου, του αερίου και των μετάλλων ενώ συμβουλεύουν και εταιρίες για τις δικές τους επενδύσεις σε πολλούς ακόμα τομείς. Στο παρελθόν είχε διευθυντικές θέσεις στις εταιρίες OSIG Global Trade AG, Olico, EVMC Group, MetLife, Deutsche Hypo, Citibank, UBS Warburg, Schroeder Investment Management, Northern Trust.

«Είναι Έλληνας του εξωτερικού, μεγάλωσε στη Γερμανία και την Ελβετία η οικογένειά του», όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, για τον κάτοχο του 41% των μετοχών της. Με την είσοδό του στην ΚΑΕ Άρης αναλαμβάνει τα χρέη 3 εκ. ευρώ χρέη κάτι που ήδη ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες με την αποστολή 400.000 ευρώ. Ποσό με το οποίο πληρώθηκαν παίκτες, τεχνικό τιμ, υπαλληλικό προσωπικό και υποχρεώσεις προς τρίτους.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης: «Συμφωνήθηκε να πληρώνονται όλα στην ώρα τους και η εργασία του ίδιου είναι τέτοια, με τράπεζες, που θα πρέπει να δείχνει μια αξιοπιστία. Αυτό μας κατοχυρώνει όλους. Έχει ελβετικό σύστημα ελέγχου και καταβολής χρημάτων και business plan. Ο στόχος του είναι να γίνει μεγαλομέτοχος, όσα χρήματα βάζει θα μετοχοποιούνται».

Ο Νίκος Λάσκαρης μπορεί να μην ήταν παρών χθες το απόγευμα, όπως είχε διαφανεί τις προηγούμενες ημέρες, στην θύρα των επισήμων της «Nick Galis Hall» αλλά ήταν ο λογιστής του. Ο Τάκης Καραλής μαζί με τους δύο συνδετικούς κρίκους του φλερτ που οδηγήθηκε σε συμφωνία. Ο λόγος για τον πληρεξούσιο δικηγόρου του Γιώργο Σφυρή και τον νομικό Σπύρο Χριστοφορίδη.

«Το πρώτο βήμα έγινε, ο κ. Λάσκαρης είναι μέτοχος του 41%. Τα επόμενα βήμα - βήμα. Γίνεται κάτι πολύ καλό για τον Άρη. Είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό στην εποχή που ζούμε», υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Γιώργος Σφυρής. Κι όσο για τα υπόλοιπα από τον ίδιο με την άφιξή του στην Θεσσαλονίκη την προσεχή Τρίτη.

Με βάση πάντως τα λεγόμενα του προέδρου της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρη Αρβανίτη, ο Νίκος Λάσκαρης θα ενημερώσει ο ίδιος: «Αν προχωρήσει τη μεταβίβαση των μετοχών σε κάποια από τις εταιρείες του ή τις κρατήσει ο ίδιος», κι ακόμη ότι: «Εννοείται ότι θα φέρει κι άλλους στο πλευρό του. Έχει υψηλές γνωριμίες».

Κι όσο για το αν θα αλλάξει το διοικητικό σχήμα τόνισε: «Συνεχίζουμε η διοίκηση όπως είναι τώρα. Μας εμπιστεύεται ο κ. Λάσκαρης. Από κοινού θα μιλήσουμε, θα το αποφασίσουμε και θα το προχωρήσουμε. Θα είναι επταμελές το νέο διοικητικό σχήμα με τρία μέλη της δικής του προτίμησης, από την οικογένεια του Άρη». Μεταξύ των εφτά του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΚΑΕ Άρης σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα είναι ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Νίκου Λάσκαρη, ο Γιώργος Σφυρής.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ένα από τα βασικά θέλω του Νίκου Λάσκαρη ακόμη και το Νο1 του από την πρώτη στιγμή που αποφάσισε να εμπλακεί με την ΚΑΕ Άρης ήταν η παραμονή του Αλέξανδρου Βεζένκοφ. Για αυτό και μετά το τέλος του χθεσινού παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό είχανε μία τηλεφωνική συνομιλία και κατ΄ επέκταση γνωριμία. Ο νέος μέτοχος της ΚΑΕ Άρης δεν θέλει με τίποτα να υπάρξει απώλεια του διεθνή Βούλγαρου φόργουορντ το καλοκαίρι από το ρόστερ κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό άμεσα να δρομολογηθούνε εξελίξεις για το νέο του συμβόλαιο.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ