ΑΡΗΣ

Ξανθόπουλος: "Δεν υπάρχουν... αντιζηλίες εντός της ομάδας"

Ξανθόπουλος: "Δεν υπάρχουν... αντιζηλίες εντός της ομάδας"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος χαρακτήρισε μείζονος σημασίας για τη φετινή πορεία του Άρη το καλό κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια, ενώ ανταπέδωσε τα λόγια αβροφροσύνης στον Ντόμινικ Ουότερς.

Λίγα λεπτά μετά τη νίκη του Άρη επί της Κηφισιάς , ο Ντόμινικ Ουότερς δεν δίστασε να απονείμει τα εύσημα για τη νίκη στον... Βασίλη Ξανθόπουλο. Τι κι αν ο πολύπειρος πλεϊμέικερ τελείωσε το παιχνίδι με 5 πόντους (1/4 τρίποντα, 2/2 βολές) και 2 ασίστ, έναντι των 18 πόντων (2/4 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 2/2 βολές) και των 5 ασίστ του πρώτου; Ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον συμπαίκτη του , με εκείνον να απαντά:

" Τι να πω; Ευχαριστώ πολύ τον Ντομ. Όταν έχεις δύο πλέι μέικερ στην πεντάδα, απελευθερώνεται ο ένας και έχω πει από την αρχή της χρονιάς ότι είναι εξαιρετικός στο εκτελεστικό κομμάτι και δεν το λέω επειδή είπε για μένα καλά λόγια. Ήταν εξαιρετικός και στο πρώτο παιχνίδι με την Κηφισιά, έβγαλε και κάποιες καλές πάσες. Τον ευχαριστώ γι’ αυτό που είπε. Είναι αλήθεια ότι είναι κάποια άτομα στην ομάδα δεν φαίνονται πάρα πολύ, αλλά και οι προπονητές και ο κόσμος γενικότερα ξέρουν τι μπορούν να κάνουν. Εγώ θα σταθώ στο ότι πήραμε τη νίκη απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο, παίζοντας κυρίως στο τέταρτο ημίχρονο την άμυνα που ξέρουμε να παίζουμε όλο αυτό το διάστημα. Αυτό μας έδωσε ώθηση και στην επίθεση".

Πριν συνεχίσει τα λεγόμενά του αναφερόμενος στα... εσωτερικά ζητήματα του Άρη: " Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι αυτό που έχει γίνει από την αρχή της χρονιάς από τους προπονητές. Πήραν παίκτες που τους ταίριαξαν μεταξύ τους και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα μέχρι τώρα και φαίνεται και ότι έχουν ξεκαθαρίσει τους ρόλους. Δεν υπάρχουν αντιζηλίες. Ξέρω από την αρχή ότι είμαι μπακ απ του Γουότερς, ότι θα παίζω 8-10-12 λεπτά, δεν θα έχω θέμα. Σε άλλες ομάδες μπορεί αυτό να ήταν πρόβλημα. Το πλέον σημαντικό είναι ότι δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στην ομάδα…", σχολίασε χαρακτηριστικά ο Βασίλη Ξανθόπουλος.

Εν συνεχεία, κλήθηκε να σχολιάσει την τοποθέτηση του Ηλία Παπαθεοδώρου, σύμφωνα με την οποία ο Άρης είναι η ομάδα με την καλύτερη χημεία εντός των συνόρων: " Ότι έχουμε χημεία το βλέπουμε και είπαμε που οφείλεται. Στους πολύ καλούς χαρακτήρες, όχι ότι δεν υπάρχει και αγωνιστική ποιότητα. Είχα πει από την αρχή της χρονιάς ότι οι πολύ καλές ομάδες φτιάχνονται στα αποδυτήρια", είπε και συνέχισε λέγοντας πως " γινόμαστε κουραστικοί να λέμε για την άμυνα αλλά αυτό είναι. Έχουμε παίκτες που είναι καλοί αθλητές, έχουν μακριά κορμιά… Θα χρειαστούν τα μεγάλα σουτ, αλλά όλα ξεκινούν από την άμυνα".

Τέλος, σε ερώτηση που του έγινε για το ρεκόρ των "κιτρίνων" στη regular season (20 νίκες, 6 ήττες), δήλωσε ότι " από την ομάδα δεν είναι πολλοί που έχουν παίξει πλέι οφ. Το 20-6 δε νομίζω ότι παίζει ρόλο. Τα πλέι οφ, εμπειρικά μιλώντας, είναι ένα άλλο πρωτάθλημα. Αν γινόταν το στραβοπάτημα, θα ήταν πολύ δύσκολο. Το 3-6 και το 4-5 κρίνεται στις δύο νίκες, όχι όπως οι ημιτελικοί".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ