ΑΡΗΣ

Η κριτική των παικτών του Άρη στον Ημιτελικό του Κυπέλλου

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΡΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΡΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Άρης νίκησε την ΑΕΚ με καλάθι του Γουίλ Κάμινγκς και πήρε την πρόκριση για τον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας! Το Sport24.gr σχολιάζει την εμφάνιση των κιτρινόμαυρων.

Για τον Άρη, αυτό το παιχνίδι ήταν... όλη η χρονιά. Η συντριβή από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, μία εβδομάδα πριν, είχε πεισμώσει τους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη, όμως το άγχος για τη νίκη και την πρόκριση στον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας "έκρυβε" το πάθος, την ένταση και τη θέλησή τους για το θετικό αποτέλεσμα. Στο τέλος ο Γουίλ Κάμινγκς βγήκε μπροστά, έβαλε διαδοχικά καλάθια και μαζί και το νικητήριο για το 77-76 που έστειλε την ομάδα της Θεσσαλονίκης στον αγώνα που θα κρίνει τον πρώτο τίτλο της σεζόν. Ο Κάμινγκς ήταν ο άνθρωπος που έκρινε την έκβαση της αναμέτρησης, αλλά και ο κορυφαίος του Άρη. Το Sport24.gr σχολιάζει την εμφάνιση των 11 παικτών που χρησιμοποίησε απόψε στο Αλεξάνδρειο ο coach Πρίφτης.

ΒΛΑΝΤΟ ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ (9 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ σε 29 λεπτά)

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΡΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΡΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Πέτυχε το πρώτο καλάθι του αγώνα, ήταν ήρεμος, έβαλε και τρίποντο με ταμπλό (!) για το 23-10. Έπαιξε 13 λεπτά στο πρώτο μέρος και δεν βρήκε ξανά στόχο. Στα τέλη της τρίτης περιόδου κάρφωσε για το 59-59 (την ώρα που ο Άρης έτρεχε ένα επί μέρους 9-1) και στην επόμενη φάση ισοφάρισε εκ νέου με μακρινό δίποντο. Αν και ταλαιπωρήθηκε από μια γαστρεντερίτιδα τις τελευταίες μέρες, άγγιξε το double-double και έκανε τη διαφορά.

ΜΑΙΚΛ ΤΖΕΝΚΙΝΣ (12 πόντοι, 4/7 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ σε 36 λεπτά)

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΡΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΡΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Έβαλε γρήγορα το πρώτο του τρίποντο, πήρε ριμπάουντ, έδωσε ασίστ, ήταν ο καλύτερος του Άρη στο πρώτο τρίλεπτο. Δεν συνέχισε στο ίδιο τέμπο, μα έβαλε και το δεύτερο τρίποντο που εκτέλεσε για το 37-29 και το τρίτο του για το 43-39. Εννέα πόντους είχε στο πρώτο μέρος με 3/3 σουτ από την περιφέρεια ο Αμερικανός. Το τέταρτο τρίποντο του Αμερικανού έβαλε ξανά μπροστά τον Άρη (64-61) στην πρώτη φάση της τέταρτης περιόδου, όμως οι επόμενες δυο προσπάθειές του βρήκαν σίδερο. Έπαιξε σχεδόν σε όλο το 40λεπτο, ήταν θετικός και τα κατάφερε χωρίς να πάρει πολλά σουτ, μόλις οκτώ!

ΓΟΥΙΛ ΚΑΜΙΝΓΚΣ (20 πόντοι, 8/18 σουτ, 3 ασίστ σε 28 λεπτά)

Πολύ επιθετικός από νωρίς, έβαλε πέντε πόντους για το 18-7 και στο ημίχρονο ήταν ο πρώτος σκόρερ του Άρη με 10 πόντους αλλά και αυτός που είχε τα διπλάσια σουτ από κάθε άλλον συμπαίκτη του. Έβαλε πέντε σερί πόντους για το 72-72 στο 38'μ ήταν αυτός που κράτησε όρθιο τον Άρη, με στη συνέχεια πήρε μια κακή απόφαση και έκανε ένα πολύ άτσαλο σουτ. Δεν έχασε όμως την αυτοπεποίθησή του και με τρίποντο από το "φτερό" έβαλε τους Θεσσαλονικείς μπροστά με 75-74 και πήρε και το τελευταίο σουτ του αγώνα, με την ομάδα του πίσω στο σκορ. Έβαλε το καλάθι της χρονιάς και έστειλε τον Άρη στον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΕΡΙΚ ΜΠΑΚΝΕΡ (11 πόντοι, 5/7 δίποντα σε 17 λεπτά)

Την ώρα που η Μπουγιουκτσεμετσέ παραδεχόταν ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Άρη, ο Αμερικανός έμπαινε σοβαρός και συγκεντρωμένος στον ημιτελικό. Έβαλε οκτώ γρήγορους πόντους, αλλά δεν έπαιξε πολύ στη δεύτερη περίοδο. Ξεκίνησε το τρίτο με γκολ-φάουλ απέναντι στον Μαυροειδή και έμεινε στους 11 πόντους.

ΤΑΝΤΙΓΙΑ ΝΤΡΑΓΚΙΣΕΒΙΤΣ (4 πόντοι, 1/4 σουτ, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ σε 26 λεπτά)

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΡΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΡΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Άργησε να πάρει την πρώτη του προσπάθεια, αλλά όταν το έκανε στο πέμπτο λεπτό, ευστόχησε για το 15-6 σε ένα σημείο που οι δυο ομάδες είχαν "παγώσει" από τις συνεχείς διακοπές. Ήταν το μοναδικό του καλάθι στα 15 λεπτά που έπαιξε στο πρώτο μέρος. Δεν ήταν σε καλό βράδυ, έμεινε στους τέσσερις πόντους και αν ο Άρης δεν είχε πάρει τη νίκη και την πρόκριση στον Τελικό, θα άκουγε την πιο έντονη κριτική απ' όλους. Είναι ποιοτικός παίκτης και πρέπει να δώσει περισσότερα στην ομάδα του.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ (6 πόντοι, 2/3 τρίποντα, 2 ασίστ σε 16 λεπτά)

Προσπάθησε να ηρεμήσει το παιχνίδι του Άρη, έβαλε τρίποντο για το 32-22 και πέτυχε και νέο μακρινό σουτ για το 67-64 στο 33'. Ήταν ο γνωστός, συνεπής, μετρημένος Ξανθόπουλος, που όταν σκοράρει από την περιφέρεια, γίνεται μια τρομερά πολύτιμη μονάδα για τον coach Πρίφτη.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΛΙΩΝΗΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο από τον Δημήτρη Πρίφτη.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΙΡΕΛΗΣ (3 πόντοι, 1/4 σουτ σε 14 λεπτά)

Πολύ συγκεντρωμένος, έβαλε τρίποντο από την κορυφή για το 29-22 όταν η ΑΕΚ έδειχνε να έχει ισορροπήσει τον ημιτελικό, όμως στη συνέχεια έκανε δυο κακές επιλογές και αντικαταστάθηκε.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΖΑΡΑΣ (3 πόντοι, 1/2 τρίποντα σε 9 λεπτά)

Έβαλε τρίποντο στο φινάλε της πρώτης περιόδου (έπρεπε να του δοθεί και συμπληρωματική βολή καθώς του έγινε φάουλ) και στα πέντε λεπτά που αγωνίστηκε στο πρώτο μέρος έδωσε και δυο ασίστ. Έπαιξε λίγο, ουσιαστικά ξεκούρασε τον Γιάνκοβιτς, ήταν θετικός.

ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΡΤΟΣ (0 πόντοι σε τρία λεπτά)

Λίγο έπαιξε στο πρώτο μέρος, μόλις τρία λεπτά, χωρίς να δώσει κάτι στον Άρη. Δεν χρησιμοποιήθηκε στην τρίτη και την τέταρτη περίοδο, καθώς ο Πρίφτης χρειαζόταν κάτι περισσότερο στην επίθεση.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΙΜΤΣΑΚ (4 πόντοι, 2/2 δίποντα, 3 ριμπάουντ σε 9 λεπτά)

Τρία λεπτά έπαιξε κι αυτός στο πρώτο μέρος. Πήρε δυο αμυντικά ριμπάουντ, δεν τροφοδοτήθηκε στην επίθεση, έβαλε τους πρώτους του πόντους στο 26' για το 52-58 και πέτυχε και δεύτερο καλάθι στην επόμενη φάση για να κρατήσει τον Άρη ζωντανό. Πολύ χρήσιμος, πολύ συνεπής, πάντα συγκεντρωμένος και αποτελεσματικός.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ (5 πόντοι, 2 ριμπάουντ σε 14 λεπτά)

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΡΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΡΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Έδωσε τρομερές μάχες με τον Μαυροειδή, έβαλε γκολ-φάουλ για το 57-58 σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του ματς στα τέλη της τρίτης περιόδου, όμως ο ρόλος του συνέχισε να είναι άχαρος καθώς ο Πρίφτης του ζητούσε άμυνα.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ