ΑΡΗΣ

Γκέτινγκεν - Άρης 74-55

Γκέτινγκεν - Άρης 74-55
CHRISTIAN REINHARD

Η Γκέτινγκεν επικράτησε του Αρη με 74-55 για την τέταρτη αγωνιστική του LAST-16 του Eurocup, χωρίς να αφήσει κανένα απολύτως περιθώριο αντίδρασης στους παίκτες του Λευτέρη Σούμποτιτς.

Δεν ξεκίνησε καλά ως χεντ κόουτς του Άρη ο Λευτέρης Σούμποτιτς, καθώς οι Θεσσαλονικείς δεν κατάφεραν να απειλήσουν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης την Γκέτινγκεν και γνώρισαν φυσιολογικά την ήττα με 74-55.

Οι θέλησαν να αιφνιδιάσουν τους "κιτρινόμαυρους" από τα πρώτα λεπτά, κάτι που κατάφεραν και στη συνέχεια δεν ένιωσαν σε κανένα σημείο του ματς πίεση από τον Άρη.

Η ήττα του Άρη εκμηδένισε τις ελάχιστες ελπίδες που είχαν οι Θεσσαλονικείς για πρόκριση στα προημιτελικά, καθώς πλέον θα πρέπει να κάνουν το 2/2 και να ελπίζουν σε ήττα ή ήττες των Γκέτινγκεν και Μπουντιβέλνικ. Από την πλευρά τους, οι Γερμανοί έκαναν το 2/2, καθώς είχαν νικήσει και στο Αλεξάνδρειο με 84-82.

Για τους "κιτρινόμαυρους" στοίχισε το πρώτο ημίχρονο, όταν δεν κατάφεραν να σταματήσουν το ρυθμό της Γκέτινγκεν, η οποία επέβαλε το ρυθμό της έβαλε τις βάσεις της νίκης και απλά στην επανάληψη "έπαιζε" με τον χρόνο, φτάνοντας με συνοπτικές διαδικασίες στο θετικό αποτέλεσμα.

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά την αναμέτρηση και κατάφεραν να προηγηθούν με 8-0 στα πρώτα λεπτά του ματς, δείχνοντας τις διαθέσεις τους. Ο Άρης δεν περίμενε τόσο αποφασισμένους τους Γερμανούς και δεν κατάφερε να απειλήσει τη Γκέτινγκεν σε κανένα σημείο του πρώτου δεκαλέπτου. Έτσι, το καταιγιστικό 21-6 ήρθε φυσιολογικά για τους Γερμανούς, οι οποίοι ήθελαν να τελειώσουν το παιχνίδι πριν καν αρχίσει...

Στην δεύτερη περίοδο, η Γκέτινγκεν ξεκίνησε όπως άρχισε ακριβώς το ματς. Οι Γερμανοί με τρίποντο του Αντερσον προηγήθηκαν με 20 πόντους (28-8) στο 11'! Ο Άρης, πάντως προσπάθησε να ισορροπήσει τον αγώνα (28-12), αλλά η διαφορά πολύ δύσκολα... μαζευόταν. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν ακόμα περισσότερο την απόδοση τους με διαδοχικά τρίποντα από τους Νταλέ, Σκοτ και Αντερσον πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα 25 πόντων (45-20).

Καμία αντίδραση...

Ο Άρης με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου θέλησε να μειώσει και να μπει και πάλι στο "κόλπο" της νίκης. Με τον Τάκερ έκανε το 51-30, όμως όσο και αν οι "κιτρινόμαυροι" προσπαθούσαν δεν μπορούσαν να πλησιάσουν. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η τρίτη περίοδο ολοκληρώθηκε 64-38, με τον Άρη να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να "γυρίσει" την αναμέτρηση παρότι η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων είναι μεγάλη.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι ήθελαν να κάνουν την ολική επαναφορά, αλλά δεν τους έφτανε ο χρόνος. Οι γηπεδούχοι εξαντλούσαν τις επιθέσεις, συνέχισαν να πιέζουν στην άμυνα και έφτασαν τελικά στο θετικό αποτέλεσμα με 74-55. Για τον Άρη το παιχνίδι χάθηκε στο πρώτο ημίχρονο, όταν οι Γερμανοί επέβαλαν τον ρυθμό τους και πήραν διαφορά ασφαλείας.

Δεκάλεπτα: 21-6, 45-20, 64-38, 74-55.

Γκέτινγκεν (Πάτρικ): Σκοτ 14(2), Κούλαγουικ, Μέκαμ 2, Λιτλ 2, Νταλέ 16(2), Μεκς, Μπουν 14, Αντερσον 18(2), Τζόρνταν 8(1).

Άρης (Σούμποτιτς): Μπράουν 5(1), Ταπούτος 8(2), Χατζηβρέττας 2, Χαραλαμπίδης 8, Κουμπούρας, Μπορόβνιακ 4, Σλούκας 2, Τάκερ 17(1), Τόμας 9.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ