ΑΕΚ

Τσαϊρέλης ή Τσαλμπούρης, το δίλημμα της ΑΕΚ

Τσαϊρέλης ή Τσαλμπούρης, το δίλημμα της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ εξέφρασε το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του Μιχάλη Τσαϊρέλη, την ώρα που παραμένει άγνωστο τι θα πράξει για τον Γιώργο Τσαλμπούρη. "Βάρος" τα συμβόλαια των Μαλίκ Χέρστον και Νώντα Παπαντωνίου.

Από τη στιγμή που ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης απέρριψε την πρόταση της ΑΕΚ (σ.σ.: δεν ικανοποιούνταν με τον ρόλο του τρίτου σέντερ και οδεύει προς τον ΠΑΟΚ), η "Ένωση" ξεκίνησε αμέσως την αναζήτηση για τον επόμενο μεταγραφικό της στόχο.

Ο Γιούρι Ζντοβτς έχει καταστήσει σαφές πως επιθυμεί την κάλυψη του τελευταίου κενού στη φροντ λάιν με έναν γηγενή παίκτη, την ώρα που εσχάτως προέκυψε το όνομα του Μιχάλη Τσαϊρέλη. Ο 27χρονος φόργουορντ/σέντερ που έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό, έθεσε ως προτεραιότητά του εν όψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου την παραμονή του στην Basket League.

Ο Άρης, για τον οποίο ακούστηκε αρχικά, σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει εκδηλώσει επίσημα το ενδιαφέρον του. Κάτι που έχει να κάνει με το ότι βασική επιλογή του Δημήτρη Πρίφτη ήταν - και ενδεχομένως παραμένει - ο Βασίλης Καββαδάς του Ολυμπιακού. Κι όσο για την πρόταση που του κατέθεσε ο ΠΑΟΚ δεν φάνηκε να υπάρχει ταύτιση στο οικονομικό ενώ πληρούσε και το δεύτερο θέλω του. Η ομάδα που θα πάει στην Ελλάδα να έχει και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις για αυτό και ο Τσαϊρέλης απέρριψε το ενδιαφέρον που δέχθηκε από το νεοφώτιστο Προμηθέα Πατρών.

Κάπως έτσι το όνομα του άρχισε τις τελευταίες ώρες να "παίζει" δυνατά στα υψηλά κλιμάκια της ΑΕΚ, στην οποία εκτιμούν τόσο τις ικανότητες, όσο και τον χαρακτήρα του. Το κασέ του δεν είναι απαγορευτικό για καθίσουν οι δύο πλευρές στο τραπέζι των συζητήσεων κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει ακόμη και σήμερα, αλλά υπάρχει ένας βασικός ανταγωνιστικής για να προχωρήσει η περίπτωσή του. Ποιος είναι αυτός; Ο Γιώργος Τσαλμπούρης!

Ο ύψους 2μ16 διεθνής φόργουορντ/σέντερ που βρίσκεται από πέρσι στην ΑΕΚ, έχει πείσει για την αξία του σε σημείο που ο Γιούρι Ζντοβτς αφού του έδωσε τις πρώτες ευκαιρίες να σκέφτεται σοβαρά να το κάνει εκ νέου συμπεριλαμβάνοντάς τον στη δωδεκάδα των "κιτρινόμαυρων" τη νέα σεζόν.

Το "ξανθό σκυλί" δεν έχει αποφασίσει ακόμη για το τι μέλλει γενέσθαι στη γραμμή των ψηλών, με τις δύο περιπτώσεις να είναι άμεσα συνδεδεμένες. Κι αυτό γιατί σε περίπτωση που η ΑΕΚ προχωρήσει στην απόκτηση του Μιχάλη Τσαϊρέλη, τότε το πιθανότερο είναι να δοθεί δανεικός ο Γιώργος Τσαλμπούρης προκειμένου να πάρει παιχνίδια και να αποκτήσει εμπειρίες. Κάτι σαφώς προτιμότερο από το να είναι... παρκαρισμένος στον πάγκο για το μεγαλύτερο μέρος της αγωνιστικής περιόδου.

Εξελίξεις στο συγκεκριμένο ζήτημα αναμένονται τις επόμενες ημέρες, ακόμη και ώρες, όταν και θα απαντηθεί το "δίλημμα" που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ΑΕΚ.

"Βαρίδι" τα συμβόλαια των δύο

Την ίδια ώρα, πρόβλημα αποτελεί για τον μεταγραφικό σχεδιασμό το γεγονός πως οι Νώντας Παπαντωνίου και Μαλίκ Χέρστον δεν έχουν λύσει τα συμβόλαιά τους. Εν αντιθέσει με τον Ζήση Σαρικόπουλο που το έλυσε και συμφώνησε με τον Προμηθέα Πατρών, οι προαναφερθέντες εξακολουθούν να δεσμεύονται από την ΑΕΚ και για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ωστόσο Παπαντωνίου και Χέρστον δεν βρίσκονται στα πλάνα του Γιούρι Ζντοβτς. Σε περίπτωση μάλιστα που δεν βρεθεί ομάδα για να τους αποκτήσει και -πάνω απ όλα- να τους ικανοποιήσει οικονομικά, αμφότεροι θα δώσουν το "παρών" στην πρώτη συγκέντρωση της ομάδας τον Αύγουστο.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ