ΑΕΚ

Τεστάρει Βουγιούκα ο Σάκοτα

Τεστάρει Βουγιούκα ο Σάκοτα

Το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Ίαν Βουγιούκα εκφράστηκε αρχικά προ της απόκτησης του Ποπς Μενσά-Μπονσού. Ο διεθνής σέντερ παραμένει χωρίς ομάδα και αύριο (30/01) θα προπονηθεί υπό τις οδηγίες του Ντράγκαν Σάκοτα.

Ο Ίαν Βουγιούκας ξεκίνησε τη σεζόν στη Γαλατάσαραϊ ωστόσο αποχώρησε τον περασμένο Δεκέμβριο. "Θα μπορούσαμε να πείσουμε τον Βουγιούκα να μείνει μαζί μας όμως τον αφήσαμε να φύγει, γιατί δεν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα" εξήγησε ο Κεν Τοπσακάλ, μέλος της διοίκησης της Γαλατά για την κίνηση των Τούρκων να τον αποδεσμεύσουν.

Στο μεταξύ, η ΑΕΚ παρακολουθούσε τις εξελίξεις στην ομάδα της Κωνσταντινούπολης. Βλέπετε, η "Ένωση" βρισκόταν σε αναζήτηση ψηλού μετά την αποδέσμευση του Βέρνον Γκούντριτζ (σ.σ. είχε μείνει με τους Σαρικόπουλο, Τσιάκο και, κατά περίσταση, Μιλόσεβιτς), εξετάζοντας την περίπτωση του διεθνή σέντερ για την ενίσχυση της φροντ-λάιν.

Εν τέλει ο Βουγιούκας αποδεσμεύτηκε από τη Γαλατάσαραϊ πριν από δυο μήνες. Προτεραιότητα για τον ίδιο ήταν να βρει ομάδα στην Euroleague -προ της έναρξης του TOP-16, ή το EuroCup. Στο μεσοδιάστημα, η ΑΕΚ ενισχύθηκε με τον Ποπς Μενσά-Μπονσού, προσθέτοντας δύναμη στη ρακέτα της και ανεβαίνοντας επίπεδο.

Ο πρώην σέντερ της Γαλατάσαραϊ παρέμενε χωρίς ομάδα (σ.σ. για την περίπτωσή του ενδιαφέρθηκε και ο Πανιώνιος), κάνοντας ατομικές προπονήσεις αυτό το διάστημα. Ο Ντράγκαν Σάκοτα τον έπεισε να συμμετάσχει στις προπονήσεις της ΑΕΚ κι έτσι ο Βουγιούκας θα προπονηθεί αύριο (30/01) για πρώτη φορά υπό τις οδηγίες του Σερβοέλληνα κόουτς.

Ο "Σάλε" θέλει να διαπιστώσει την αγωνιστική κατάσταση του Βουγιούκα, ο οποίος έχει προοπτική να υπογράψει στην "Ένωση" ως το τέλος της χρονιάς, ενισχύοντας τις προσπάθειες της ΑΕΚ στον β' γύρο της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ