ΑΕΚ

Σάκοτα: Αρχηγός με τα όλα του

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÑÉÆÅÍ ËÏÕÍÔÂÉ×ÓÌÐÏÕÑÃÊ / CHAMPIONS LEAGUE / AEK - RIESEN LUDWIGSBURG (Eurokinissi Sports / ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÑÉÆÅÍ ËÏÕÍÔÂÉ×ÓÌÐÏÕÑÃÊ / CHAMPIONS LEAGUE / AEK - RIESEN LUDWIGSBURG (Eurokinissi Sports / ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ντούσαν Σάκοτα “ξελάσπωσε” την ΑΕΚ κόντρα στα Τρίκαλα, κάτι που δεν έγινε πρώτη φορά φέτος, με τον Αρχηγό της “Ένωσης” να βιώνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του στα 31 του χρόνια.

Ο αγώνας της (εξαντλημένης από το ταξίδι στην Λιθουανια και “χτυπημένη” από τραυματισμούς και απουσίες) ΑΕΚ με τα Τρίκαλα “μύριζε” γκέλα από το πρώτο λεπτό. Τα Τρίκαλα έβαλαν δύσκολα στην “Ένωση”, ενώ κάποια στιγμή ξέφυγαν με 16 πόντους διαφορά στην τέταρτη περίοδο. Όλα έμοιαζαν χαμένα. Τελικά ωστόσο ήρθε μία επική ανατροπή. Και αυτός που θα έβαζε το “χεράκι” του για αυτό θα ήταν (πάλι) ο Ντούσαν Σάκοτα.

Ο Αρχηγός της ΑΕΚ ήταν αυτός που παρέα με τον Τσινεμέλου Ελονού άλλαξαν τα δεδομένα στην τέταρτη περίοδο σημειώνοντας παρέα 21 πόντους, 12 ο Σάκοτα και 9 ο Ελονού, οδηγώντας τους "Κιτρινόμαυρους" στη νίκη με 87-82 .. Σαφώς και όλα ξεκίνησαν από την άμυνα της ΑΕΚ – με την πίεση στην μπάλα των ΜακΓκράθ και Λαρεντζάκη να παίζει τον ρόλο της – αλλά για να γυρίσει ένα παιχνίδι χρειάζεται να μπει και η μπάλα στο καλάθι. Και αυτό είναι κάτι που έκανε καλύτερα από κάθε άλλον συμπαίκτη του στον αγώνα με τα Τρίκαλα ο Σάκοτα.

BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÔÑÉÊÁËÁ (ÂÁÓÉËÇÓ ÌÁÑÏÕÊÁÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÔÑÉÊÁËÁ (ÂÁÓÉËÇÓ ÌÁÑÏÕÊÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο 31χρονος φόργουορντ τελείωσε τον αγώνα με 25 πόντους με 3/5 δίποντα, 3/5 τρίποντα και 10/10 βολές, στην καλύτερη φετινή εμφάνιση στην Stoiximan.gr Basket League. Δεν ήταν όμως μόνο αυτό που έκανε την διαφορά. Ήταν η κίνησή του να μαζέψει όλους τους συμπαίκτες του πριν ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο για να τους μιλήσει. Ήταν η φθορά που δημιούργησε, κερδίζοντας 6 φάουλ. Ήταν οι βουτιές στο παρκέ. Ήταν τα μεγάλα σουτ που έβαλε στην τέταρτη περίοδο, με σημαντικότερο το τρίποντο με το οποίο η ΑΕΚ πέρασε μπροστά στον αγώνα με 75-74 στο 37', στο πρώτο προβάδισμά της έπειτα από 26 αγωνιστικά λεπτά. Ήταν ακόμα και η κραυγή που έβγαλε μετά το τέλος του αγώνα κοιτάζοντας την εξέδρα μετά την επική ανατροπή της ΑΕΚ. Ήταν όλα όσα έκανε δηλαδή για να αποδείξει για πολλοστή φορά γιατί είναι ο Αρχηγός της ΑΕΚ.

Χρονιά καριέρας στα 31 του χρόνια!

Σάκοτα: Αρχηγός με τα όλα του


Όποιος έχει παρακολουθήσει την φετινή ΑΕΚ ξέρει ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που βγήκε μπροστά ο Σάκοτα. Αυτό είναι κάτι που κάνει από το ξεκίνημα της σεζόν. Το έκανε κόντρα στην Λούντινσμπουργκ την προτελευταία αγωνιστική της φάσης των Ομίλων στο Basketball Champions League, όταν είχε 27 πόντους στη νίκη-πρόκριση της ΑΕΚ με 82-72.

Το έκανε κόντρα στην Παρτιζάν στο φινάλε του πρώτου γύρου της ίδιας διοργάνωσης με 19 πόντους. Το έκανε κόντρα στην Γιουβέντους στην Λιθουανία με 13 πόντους και το καλάθι και φάουλ που σημείωσε λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα, με το οποίο η ΑΕΚ “σφράγισε” το “διπλό” . Το έκανε κόντρα στο Λαύριο DHI (13 πόντοι) και την Κύμη (20 πόντοι) στις δύο προηγούμενες αγωνιστικές της Stoiximan.gr Basket League, που (επίσης) “μύριζαν” γκέλα από μακριά.

Πολύς κόσμος μπορεί να μην το έχει συνειδητοποιήσει, αλλά ο Σάκοτα διανύει σεζόν καριέρας στα 31 του χρόνια! Στην Stoiximan.gr Basket League έχει φέτος 11.9 πόντους και 4 ριμπάουντ μέσο όρο με 71% στα δίποντα (!), 31.9% στα τρίποντα και 95.8% στις βολές, με 14 βαθμούς αξιολόγησης (το υψηλότερο της καριέρας του) σε 23 λεπτά συμμετοχής, ενώ στο Basketball Champions League είναι ακόμα καλύτερος, αριθμώντας 13.6 πόντους, 4.1 ριμπάουντ και 1.9 ασίστ ανά αγώνα με 66.1% στα δίποντα, 39.1% στα τρίποντα και 87.5% στις βολές με 14.6 βαθμούς στον δείκτη αξιολόγησης! Είναι ξεκάθαρα ο πιο σταθερός σε απόδοση παίκτης της ομάδας και το μόνιμο αποκούμπι της στα δύσκολα. Κατά άλλους μάλιστα, αν δεν είχε τραυματιστεί λίγο πριν το τέλος του κρίσιμου ημιτελικού με τον Άρη για το Κύπελλο Ελλάδας, ίσως η ΑΕΚ να είχε πάρει την πρόκριση στον Τελικό.

Σάκοτα: Αρχηγός με τα όλα του

Ο φετινός Ντούσαν Σάκοτα μοιάζει με... άνθρωπο σε αποστολή. Είναι αυτός που έχει βγει μπροστά αναρίθμητες φορές για χάρη της ομάδας του, εντός και εκτός παρκέ, ίσως επειδή ξέρει καλύτερα από τον καθένα το μέγεθος του ονόματος της ΑΕΚ, αλλά και πόσο σημαντικό είναι να είσαι Αρχηγός σε αυτή την ομάδα. Έχει πάρει στις πλάτες του την “Ένωση”. Και θα το κάνει για όσο καιρό χρειαστεί. Γιατί; Επειδή αυτή είναι η δουλειά του.

Twitter @steflong85

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ