ΑΕΚ

Ο Λαρεντζάκης του... Κολοσσού

BASKET LEAGUE / ËÁÕÑÉÏ - ÁÅÊ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ËÁÕÑÉÏ - ÁÅÊ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήρθε στην ΑΕΚ από τον Κολοσσό Ρόδου με την “ταμπέλα” του σκόρερ. Ο Γιούρι Ζντοβτς τον έκανε άνθρωπο για όλες τις δουλειές. Τον τελευταίο καιρό ωστόσο ο νεαρός γκαρντ αποδεικνύει ότι η... τέχνη δεν ξεχνιέται.

Παίζοντας με... μισή ομάδα στο Λαύριο DHI για την 15 αγωνιστική της Stoxima.gr Basket League λόγω των απουσιών των Μιλόσεβιτς, Βασιλειάδη, Μαυροειδή, η ΑΕΚ είχε ανάγκη από κάποιον παίκτη να βγει μπροστά. Αυτός ο παίκτης λοιπόν ήταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκη. Και δεν το έκανε για πρώτη φορά φέτος.

Ο 23χρονος γκαρντ (θα “κλείσει” τα 24 τον προσεχή Σεπτέμβριο) ήταν ο MVP της “Ένωσης” στο... θρίλερ του Λαυρίου, έχοντας 19 πόντους (ρεκόρ για φέτος) με 2/4 δίποντα, 4/4 τρίποντα, 3/7 βολές, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο στη νίκη της ΑΕΚ με 87-84 . Ήταν μία εμφάνιση βγαλμένη από τις μέρες του στον... Κολοσσό Ρόδου, όπου την περασμένη διετία είχε καταφέρει χάρη στην ικανότητά του στο σκοράρισμα να εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους Έλληνες παίκτες που δεν αγωνιζόταν στις λεγόμενες “μεγάλες” ομάδες. Κάτι που βέβαια άλλαξε φέτος.

Η ΑΕΚ το καλοκαίρι έκανε μία επένδυση στο πρόσωπο του γκαρντ από την Κύθνο. Μία κίνηση με ξεκάθαρο νόημα, στην προσπάθειά της να “χτίσει” έναν κορμό καλών γηγενών παικτών, που είναι πανάκεια για μία ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει. Ένας Ελληνικός κορμός που πλέον στην ΑΕΚ αποτελείται από τους έμπειρους Κώστα Βασιλειάδη, Δημήτρη Μαυροειδή, Ντούσαν Σάκοτα, Δημήτρη Χαριτόπουλο αλλά και τους μικρότερους Λαρεντζάκη, Γιώργο Τσαλμπούρη, Διονύση Σκουλίδα και Δημήτρη Μωραϊτη.

Σε αυτό τον κορμό λοιπόν ο παίκτης με την πιο δύσκολη αποστολή ήταν ο Λαρεντζάκης. Κι αυτό γιατί οι μεν Βασιλειάδης, Μαυροειδής, Σάκοτα και Χαριτόπουλος αγωνίζονται πολλά χρόνια στην κατηγορία και δεν έχουν κάτι να αποδείξουν, ενώ οι Τσαλμπούρης, Σκουλίδας και Μωραϊτης είναι ακόμα “μικροί”. Ο “Λάρι” όμως ήταν αυτός που έπρεπε να αποδείξει ότι η μετάβαση από μία μικρομεσαία ομάδα σε μία ομάδα με το όνομα και τους στόχους της ΑΕΚ δεν θα είναι δύσκολη για αυτόν. Και η αλήθεια είναι ότι τα έχει καταφέρει μία χαρά, παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε να αλλάξει εντελώς ρόλο.

Από "σκόρερ"... "πολυεργαλείο", αλλά...

BASKET LEAGUE / ËÁÕÑÉÏ - ÁÅÊ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ËÁÕÑÉÏ - ÁÅÊ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS


Ο Λαρεντζάκης ήρθε ως σκόρερ στην ΑΕΚ. Σε μία ομάδα όμως όπου στην περιφέρεια υπάρχουν παίκτες όπως ο Ρόκο Λένι Ούκιτς, ο Μάικλ Ντίξον και ο Βασιλειάδης, ο γκαρντ από την Κύθνο ήταν αναγκασμένος να μάθει κι άλλα πράγματα. Πάνω σε αυτή την λογική, ο τεχνικός της ΑΕΚ, Γιούρι Ζντοβτς, αποφάσισε να του... αλλάξει ταυτότητα . Θέλησε να τον κάνει τον “εξολοθρευτή” της ΑΕΚ. Ο Λαρεντζάκης είναι αυτός που αναλαμβάνει πρώτος το μαρκάρισμα του καλύτερου περιφερειακού κάθε αντιπάλου, με ό,τι συνεπάγεται αυτό: Απώλεια ενέργειας, γρήγορο φόρτωμα με φάουλ και λιγότερες πρωτοβουλίες στην επίθεση. Δεν ήταν εύκολο για αυτόν να αλλάξει ρόλο. Σταδιακά όμως τα κατάφερε.

Ο Λαρεντζάκης δεν χρειάστηκε βέβαια απλώς να αλλάξει ρόλο. Έχει ήδη χρειαστεί αρκετές φορές να αλλάξει και θέση. Οι τραυματισμοί που έχουν προκύψει την φετινή σεζόν στην “Ένωση” τον έχουν υποχρεώσει να αγωνιστεί από πόιντ γκαρντ (όταν τραυματίστηκε ο Ιβάνοβιτς) μέχρι σμολ φόργουορντ τώρα που απουσιάζουν οι Βασιλειάδης και Μιλόσεβιτς. Ο λόγος είναι αρκετά απλώς: Είναι ίσως ο πιο “ευέλικτος” περιφερειακός της ΑΕΚ, ο μόνος που πραγματικά μπορεί να αγωνιστεί υπό προϋποθέσεις και στις τρεις θέσεις της περιφέρειας, αφού έχει και την ποιότητα στο παιχνίδι του, αλλά και το ύψος (1.96 μέτρα) για να το υποστηρίξει αυτό.

Όλες αυτές οι μαζεμένες αλλαγές – αλλά και αρκετά συχνά “μέσα-έξω” στην πεντάδα για χάρη των υπόλοιπων, πιο έμπειρων, περιφερειακών – ήταν λογικό κάποια στιγμή να του “χαλάσουν” τον ρυθμό του. Όποτε όμως κλήθηκε να αγωνιστεί περισσότερο έδωσε πολλές λύσεις και στην επίθεση, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό για την 10η αγωνιστική Stoiximan.gr Basket League (13 πόντοι σε 24 λεπτά συμμετοχής), αυτόν με τον Απόλλωνα Πατρών για την 14η αγωνιστική (12 πόντους σε 23 λεπτά), αλλά και αυτόν με την Παρτιζάν για το Basketball Champions League (14 πόντοι σε 23 λεπτά συμμετοχής) .

Το κέρδος της ΑΕΚ

Ο Λαρεντζάκης του... Κολοσσού


Η φετινή σεζόν είναι μία σεζόν προσαρμογής σε όλα τα επίπεδα για τον άλλοτε παίκτη του Κολοσσού, που κάνει για πρώτη φορά στην καριέρα του Πρωταθλητισμό, όντας μάλιστα πενταδάτος. Και η αλήθεια είναι ότι, δεδομένων των συνθηκών που έχουν επικρατήσει μέσα στην σεζόν, είναι από τα μεγάλα κέρδη της ΑΕΚ.

Ο Λαρεντζάκης αποτελεί ένα Κεφάλαιο για τους “Κιτρινόμαυρους”, τόσο λόγω ταλέντου όσο και λόγω ηλικίας. Είναι ένας παίκτης πάνω στον οποίο η “Ένωση” θέλει να χτίσει την ομάδα του παρόντος και του μέλλοντος. Έχει ανάγκη να τον αναδείξει, όπως μελλοντικά το ίδιο θέλει να κάνει με τους Τσαλμπούρη, Σκουλίδα και Μωραϊτη. Είναι αυτός που θα ανοίξει τον δρόμο για όλους τους υπόλοιπους.

Δε μπορεί να ξέρει κανείς ποιο θα είναι το πρόσημο στον απολογισμό της ΑΕΚ στο τέλος της σεζόν, η οποία έχει ακόμα πολύ δρόμο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν συνεχίσει έτσι ο Λαρεντζάκης, δίπλα στο δικό του όνομα θα μπει ένα μεγάλο “συν”. Και αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία από ότι μπορεί να αντιληφθεί ο κόσμος αυτή την στιγμή.

Twitter @steflong85

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ