ΑΕΚ

Ο Κούπερ στην Αθήνα για την ΑΕΚ

Ο Κούπερ στην Αθήνα για την ΑΕΚ
Κούπερ INTIME SPORTS

Στην Αθήνα βρίσκεται από το μεσημέρι της Κυριακής (22/11, 12:50) ο Ντι Τζέι Κούπερ για λογαριασμό της ΑΕΚ και από αύριο θα τεθεί στη διάθεση του Ντράγκαν Σάκοτα.

Ο Ντι Τζέι Κούπερ βρίσκεται από το μεσημέρι της Κυριακής (22/11, 12:50) στην Αθήνα για λογαριασμό της ΑΕΚ και από αύριο θα τεθεί στη διάθεση του Ντράγκαν Σάκοτα.

Ο νέος Αμερικανός άσος της ΑΕΚ - με το βοσνιακό διαβατήριο - «προσγειώθηκε» στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με μόλις πεντάλεπτη καθυστέρηση. Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκαν ο Τιμ μάνατζερ της ΑΕΚ, Γιώργος Χήνας, ο ασίσταντ μάνατζερ, Χρήστος Βανικιώτης και ο διευθυντής Επικοινωνίας και ΜΜΕ της ΑΕΚ, Γιώργος Νικολάου.

Ο Κούπερ θα έχει τη Δευτέρα (23/11) την πρώτη του συνάντηση με τον Ντράγκαν Σάκοτα, και τους συνεργάτες του, αλλά και τους νέους του συμπαίκτες. Ακολούθως θα κάνει την πρώτη του προπόνηση στο παρκέ του ΟΑΚΑ όπου θα επιστρέψει μετά από μερικούς μήνες. Εκεί όπου βρισκόταν και στο τέλος της περσινής αγωνιστικής περιόδου ως παίκτης του Παναθηναϊκού.

Η ΑΕΚ εξάλλου αποτελεί τον τρίτο εν Ελλάδι σταθμό του Κούπερ που γνωρίζει καλά την Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Υπενθυμίζεται πως ο πρώτος ήταν ο ΠΑΟΚ την περίοδο 2013-2014 όπου κατέκτησε την 3η θέση, ο δεύτερος ο Παναθηναϊκός στο φινάλε της περσινής 2014-2015 με τον οποίο έφθασε στους τελικούς των play offs και ο τρίτος πλέον η ΑΕΚ.

"Ξέρω ότι η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα με υψηλούς στόχους. Είμαι χαρούμενος που ανήκω στο δυναμικό της και υπόσχομαι στον κόσμο της πως θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Εύχομαι όλα να πάνε καλά", ήταν οι πρώτες δηλώσεις του νέου Αμερικανού "εγκεφάλου" της ΑΕΚ στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" λίγο μετά την άφιξή του.

Ο Κούπερ που συμφώνησε με την ΑΕΚ μέχρι το 2017 θα κάνει το ντεμπούτο του με την φανέλα της ΑΕΚ το προσεχές Σάββατο (28/11, 17:00) στο παρκέ του ΟΑΚΑ στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής με τον Άρη. Ενδιάμεσα δεν θα αγωνιστεί στο εντός έδρας παιχνίδι της "Ένωσης" για το Eurocup με την Γαλατασαράι. Κι αυτό γιατί δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Α΄ φάση του θεσμού αφού μέχρι την περασμένη Τρίτη αγωνιζόταν ως αντίπαλος της ΑΕΚ στον ίδιο όμιλο με την φανέλα της ρωσικής Κράσνι Όκτιαμπρ .

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κούπερ αν και ήρθε το μεσημέρι της Κυριακής στην Αθήνα για λογαριασμό της ΑΕΚ λίγες ώρες νωρίτερα, χθες Σάββατο, είχε δώσει το τελευταίο του παιχνίδι με τα χρώματα της Κράσνι Όκτιαμπ. Ο Αμερικανός πλέι μέικερ συνδύασε το "αντίο" του με την ήττα από την Κάλεβ στη Μόσχα με 95-83. Σε ένα παιχνίδι όπου δεν κατάφερε να βοηθήσει επιθετικά, αφού είχε μόλις 3 πόντους με 1/7 σουτ (0/2 δίποντα και 1/5 τρίποντα) στα 30:53' που αγωνίστηκε. Ωστόσο πρόλαβε να μοιράσει 11 ασίστ.

Πλέον αυτό που απομένει να φανεί είναι τι μέλλει γενέσθαι με τις περαιτέρω αλλαγές στο ρόστερ της ΑΕΚ μετά την έλευση του Κούπερ. Καταρχήν όλα δείχνουν πως ο Κρις Ουόρεν θα παραμείνει μέχρι το τέλος της Α΄ φάσης των ομίλων του Eurocup, ο Μάλκολμ Άρμστεντ είναι πολύ πιθανό να μην φορέσει ποτέ τη φανέλα της "Ένωσης", ο Φιλ Σκραμπ αν και στο χθεσινό διπλό επί της Κηφισιάς στο Ζηρίνειο αγωνίστηκε για 29:53 δύσκολα να παραμείνει καθώς αναζητείται ομάδα να δοθεί δανεικός και με τον Όου Ντι Ανοσίκε συνεχίζονται οι συζητήσεις για να λύσει το συμβόλαιό του.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ