ΑΕΚ

Ντίξον ο νέος ηγέτης της ΑΕΚ

Ντίξον ο νέος ηγέτης της ΑΕΚ

Στην πρώτη του συμμετοχή με την φανέλα της ΑΕΚ, έστω και σε φιλικό παιχνίδι, ο Μάικλ Ντίξον έδειξε έτοιμος να αναλάβει τον ρόλο του ηγέτη.

Ο Μάικλ Ντίξον δεν έχει κλείσει μία εβδομάδα στην ΑΕΚ. Δεν έχει κάνει καλά-καλά πάνω από 5 προπονήσεις με την ομάδα. Αυτό όμως φαίνεται ότι δεν είχε καμία σημασία για αυτόν.

Ο Αμερικανός με το Γεωργιανό διαβατήριο γκαρντ πήρε το “βάπτισμα του πυρός” στον φιλικό αγώνα με την Τόφας . Ήρθε από τον πάγκο, περνώντας για πρώτη φορά στο παρκέ στα μέσα της πρώτης περιόδου. Στην αρχή έμοιαζε μουδιασμένος, κάνοντας δύο μαζεμένα λάθη. Όσο περνούσε η ώρα όμως έβρισκε πατήματα. Και όσο έβρισκε πατήματα, τόσο περισσότερο έδειχνε να επιβεβαιώνει όσα καλά γράφονταν για αυτόν το καλοκαίρι όταν και τον απέκτησε η ΑΕΚ.

Ένας γεννημένος σκόρερ

Ντίξον ο νέος ηγέτης της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έχει δρόμο ακόμα μπροστά της. Καλά-καλά δεν έχει καταφέρει ακόμα να αγωνιστεί με πλήρη σύνθεση, αφού στον αγώνα με την Τόφας δεν αγωνίστηκε ο Νίκολα Ιβάνοβιτς. Κάποια πράγματα ωστόσο έχουν ήδη φανεί σχετικά με την φιλοσοφία που θα θελήσει να ακολουθήσει . Μία φιλοσοφία της οποίας βασικός άξονας θα είναι κατά τα φαινόμενα ο Μάικλ Ντίξον.

Ο ύψους 1.86 μέτρων γκαρντ προσφέρει κάτι που η ΑΕΚ πέρυσι σε μεγάλο βαθμό δεν είχε, με εξαίρεση το διάστημα που στην ομάδα έπαιζε ο Μπράουν: Σουτ μετά από ντρίπλα, το οποίο είναι και το πιο δύσκολο σουτ στο μπάσκετ. Αυτό ωστόσο είναι το δυνατό σημείο στο παιχνίδι του Ντίξον.

Διαβάστε την ανάλυση των αγωνιστικών χαρακτηριστικών του Ντίξον από τον Στέφανο Τριαντάφυλλο .

Στον αγώνα με την Τόφας ο Αμερικανός βρέθηκε αρκετές φορές σε καταστάσεις απομόνωσης και χρησιμοποίησε ως βασικό όπλο αυτό του το χαρακτηριστικό. Και όταν ο εκάστοτε προσωπικός του αντίπαλος έκανε το λάθος να τον πλησιάσει, τότε τον προσπερνούσε με ευκολία, χωρίς να φοβάται να πάει μέχρι μέσα στο καλάθι, ψάχνοντας την επαφή και κερδίζοντας φάουλ. Πολύς κόσμος μπορεί να ξεγελιέται από το μικρό του δέμας, αλλά ο Ντίξον είναι παίκτης που δεν φοβάται να τα βάλει με τους ψηλούς.

Είναι σαφές βέβαια ότι ο Ντίξον είναι ένας scoring guard και ότι ψάχνει πρώτα το δικό του σουτ και μετά την πάσα, κάτι που ίσως ξενίζει αρκετούς. Η φετινή ΑΕΚ ωστόσο δείχνει να έχει χτιστεί ακριβώς πάνω στην λογική ότι θα παίρνει πολλούς πόντους από τους περιφερειακού της. Επίσης το ότι μπορεί ο Ντίξοννα σκοράρει με ευκολία δεν σημαίνει ότι δε μπορεί να πασάρει όταν χρειάζεται. Αυτό έκανε και στην τελευταία επίθεση του αγώνα με την Τόφας, όταν τράβηξε πάνω του όλη την άμυνα της Τόφας και έβγαλε τον Ντούσαν Σάκοτα ελεύθερο στο τρίποντο, με τον Έλληνα φόργουορντ να αστοχεί στο σουτ που θα μπορούσε να δώσει τη νίκη στην ΑΕΚ. Ξέχωρα όμως από την ικανότητά του στο σκοράρισμα και την δημιουργία, η αλήθεια είναι ότι ήταν ένα άλλο στοιχείο του Ντίξον που έκανε θετική εντύπωση.

Άγνοια κινδύνου...

Ντίξον ο νέος ηγέτης της ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αμερικανός με το Γεωργιανό διαβατήριο γκαρντ τελείωσε τον αγώνα με την Τόφας με 24 πόντους. Αυτό που δεν φαίνεται όμως σε αυτό τον αριθμό είναι ότι σημείωσε 17 από τους 24 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο, όπως και ότι ήταν αυτός που με συνεχόμενα καλάθια στο τέλος του αγώνα πήγε να δώσει τη νίκη στην ομάδα του! Κοινώς, με λίγα λόγια, το... λέει η καρδιά του.

Όταν η μπάλα “έκαιγε”, ο Ντίξον δεν δίστασε να πάρει πρωτοβουλίες, είτε με σουτ μετά από ντρίπλα από τα 5-6 μέτρα, είτε με διεισδύσεις. Το γεγονός ότι δικαιώθηκε για τις επιλογές του είναι σαφώς θετικό, ωστόσο ακόμα πιο σημαντικό είναι το ότι δεν δίστασε να πάρει τη μπάλα όταν οι καταστάσεις το απαιτούσαν. Αυτό θέλει εξάλλου η ΑΕΚ από αυτόν: Να βγαίνει μπροστά στα δύσκολα. Και κατά τα φαινόμενα αυτό είναι κάτι που αρέσει πολύ και στον ίδιο.

Είναι δεδομένο ότι είναι νωρίς για συμπεράσματα. Ο Ντίξον ωστόσο ξέρει ότι έχει έρθει στην “Ένωση” για να κάνει την διαφορά. Για να γίνει ο ηγέτης της. Και στην πρώτη του συμμετοχή με την Κιτρινόμαυρη φανέλα έδειξε έτοιμος να ανταποκριθεί σε αυτό τον ρόλο.

Twitter @steflong85

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ