ΑΕΚ

Ντίξον: Ήρθε, είδε... έμεινε

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΡΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΡΗΣ - ΑΕΚ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Όταν το καλοκαίρι η ΑΕΚ απέκτησε τον Μάικλ Ντίξον ήλπιζε ότι στο πρόσωπό του βρήκε έναν καλό σκόρερ. Τελικά όμως βρήκε κάτι πολύ καλύτερο: Έναν παίκτη για να χτίσει γύρω του την ομάδα του μέλλοντος.

Η απόκτηση του Μάικλ Ντίξον δεν προκάλεσε ακριβώς... θόρυβο. Δεδομένου εξάλλου ότι ο Αμερικανός με το Γεωργιανό διαβατήριο γκαρντ ερχόταν από το Πρωτάθλημα της Τσεχίας και τη Νίμπουρκ αυτό έμοιαζε λογικό. Και μετά ο Ντίξον πάτησε παρκέ. Και ξαφνικά όλοι κατάλαβαν ότι η ΑΕΚ βρήκε... λαβράκι, σε τέτοιο βαθμό που χθες (20/1) ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου του ως το 2019 .

Ο Ντίξον δεν χρειάστηκε παρά μόλις ένα φιλικό παιχνίδι για να δείξει τι μπορεί να κάνει. Ερχόμενος με φόρα από τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ με την Γεωργία, ο εκρηκτικός γκαρντ σημείωσε 34 πόντους στην Γαλατασαράι, “τρελαίνοντας” αμέσως τους φίλους της ΑΕΚ με την ταχύτητά του και την ικανότητά του στο σκοράρισμα.

Έκτοτε τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους, με τον Ντίξον να είναι – παρέα με τον αναγεννημένο Ρόκο Λένι Ούκιτς – οι ηγέτες της ΑΕΚ μέσα στο παρκέ. Είτε ερχόμενος από τον πάγκο, είτε ξεκινώντας στην βασική πεντάδα, ο Ντίξον δεν έχει κανένα πρόβλημα, σκοράροντας με το... κιλό. Όχι βέβαια πως όλα έχουν εξελιχθεί ονειρεμένα για τον απόφοιτο του Κολεγίου του Μέμφις.

Η ΑΕΚ στάθηκε στο πλευρό του και δικαιώνεται

Ντίξον: Ήρθε, είδε... έμεινε


Ο Ντίξον ήταν χάρμα ιδέσθαι στο παρκέ από το ξεκίνημα της σεζόν. Ήταν ωστόσο κάτι που συνέβη εκτός παρκέ που φάνηκε να αλλάζει τα δεδομένα, βάζοντας μία μεγάλη σκιά σε μία ονειρεμένη – σε προσωπικό επίπεδο – σεζόν για τον Αμερικανό.

Το τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη ο Ντίξον ανήμερα των γενεθλίων του φάνηκε να τα διαλύει όλα. Ο κόσμος τον κόλλησε στον τοίχο και ο ίδιος ήταν ένα ράκος ψυχολογικά. Τα συναισθήματα που αισθάνθηκε ο Ντίξον ήταν πολύ έντονα. Η ΑΕΚ όμως δεν τον παράτησε. Στάθηκε στο πλευρό του, του έδωσε χρόνο να ηρεμήσει και μετά τον υποδέχθηκε ξανά, με όλους στην ομάδα να τον αγκαλιάζουν. Και δεν το μετάνιωσαν.

Επιστρέφοντας στην δράση έπειτα από απουσία μίας εβδομάδας, ο Ντίξον μετατράπηκε σταδιακά στον παίκτη που όλοι θαύμαζαν από το ξεκίνημα της σεζόν. Η ικανότητά του στην δημιουργία και την εκτέλεση τον έχουν αναγάγει στην πρώτη επιλογή της ΑΕΚ στην επίθεση, με το παιχνίδι του να “παντρεύεται” ιδανικά με αυτό του Ούκιτς, με τον οποίο συνθέτουν ένα εξαιρετικό δίδυμο στις θέσεις των γκαρντ.

Ο συμβολισμός της πρόωρης επέκτασης

BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÁÑÇÓ (Eurokinissi Sports / ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ)
BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÁÑÇÓ (Eurokinissi Sports / ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ) EUROKINISSI SPORTS


Στην ΑΕΚ τα είχαν δει όλα αυτά. Εδώ και μήνες γινόταν η συζήτηση για την πρόωρη επέκταση του συμβολαίου του Αμερικανού και απλώς έψαχναν την κατάλληλη στιγμή προκειμένου να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση, ψάχνοντας το καλύτερο δυνατό και για τις δύο πλευρές. Και αυτή η στιγμή ήρθε, δείχνοντας και τον τρόπο σκέψης της “Ένωσης”, που πλέον έχει αλλάξει.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι στην ομάδα έχουν ξεκαθαρίσει ότι ο βασικός στόχος είναι να χτιστεί ένας καλός κορμός παικτών, γιατί οι καλές ομάδες χτίζονται μέσα από την χημεία που αποκτάει από την χρόνια συνύπαρξη των παικτών στο ρόστερ. Οι “Κιτρινόμαυροι” “επλήγησαν” πολύ τα τελευταία χρόνια από το γεγονός ότι έκαναν πολλές αλλαγές στο ρόστερ. Από το φετινό καλοκαίρι ωστόσο έγινε για τα καλά μία προσπάθεια να βρεθούν παίκτες πάνω στους οποίους η ΑΕΚ θα μπορέσει να στηριχθεί για χρόνια, Έλληνες και ξένους. Σε αυτή την λογική εξάλλου αποκτήθηκαν οι Λαρεντζάκης, Βασιλειάδης και Σκουλίδας, αναβαθμίστηκαν οι Τσαλμπούρης και Μωραϊτης, ανανεώθηκαν τα συμβόλαια των Μιλόσεβιτς, Μαυροειδή και αποκτήθηκαν δύο νεαροί ξένοι (Ιβάνοβιτς και Ντίξον).

Η ΑΕΚ θέλει να φτιάξει κάτι καλό, να βρει έναν βασικό κορμό και δίπλα του να προσθέτει τις απαραίτητες πινελιές με έμπειρους παίκτες – όπως ο Ούκιτς και ο Ελονού – που θα εκτοξεύουν την ομάδα, κάνοντας την διαφορά. Για αυτό και είναι σημαντικό ότι στο πρόσωπο του Ντίξον βρήκε τον παίκτη γύρω από τον οποίο θα χτίσει την ομάδα του “σήμερα” και του “αύριο”.

Twitter @steflong85

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ