ΑΕΚ

Ξανθόπουλος: Η ανταμοιβή ενός αφανή ήρωα

ÁÅÊ - ROSA RADOM / BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / EUROKINISSI)
ÁÅÊ - ROSA RADOM / BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το καλοκαίρι του 2017 ο Ξανθόπουλος ήταν η πρώτη μεταγραφή της ΑΕΚ. Έναν χρόνο αργότερα έγινε ο πρώτος παίκτης από το περσινό ρόστερ που έμεινε στην ομάδα. Και αυτό δεν είναι σύμπτωση.

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος δεν ήταν ποτέ σκόρερ. Δεν ήταν ποτέ άνθρωπος που έλεγε πολλά. Στην καριέρα του δεν χρειάστηκε ποτέ να κάνει τίποτα από τα δύο. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν είχε ποτέ προβολή. Αλλά αυτό ήταν κάτι με το οποίο δεν ασχολήθηκε ποτέ.

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Άρης, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος, Πανελλήνιος, ΑΕΚ. Όλοι οι “μεγάλοι” του ελληνικού μπάσκετ κάποια στιγμή χρειάστηκαν τις υπηρεσίες του. Τελευταία η ΑΕΚ, η οποία τον ανακοίνωσε το μεσημέρι της 5ης Ιουλίου 2017. Ήταν η πρώτη μεταγραφή της. Μία κίνηση ουσίας και όχι εντυπωσιασμού. Όπως αποδείχθηκε, ήταν τελικά μία από τις καλύτερες value for money κινήσεις της “Ένωσης”, η οποία αποφάσισε – όπως αναμενόταν – να ενεργοποιήσει την option στο συμβόλαιό του για την επόμενη σεζόν.

Ο Ξανθόπουλος δεν αποκτήθηκε πέρυσι από την ΑΕΚ για να κάνει την διαφορά. Αποκτήθηκε για να δώσει ποιοτικές ανάσες στον Μάικ Γκριν. Τελικά, έμελλε να είναι ένας από τους σημαντικότερους παίκτες της ομάδας. Ήταν ο “MVP των μηδέν πόντων” στον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League με τη Μούρθια . Αυτός ο αγώνας ήταν που τον έβαλε για τα καλά στις καρδιές των φίλων της ΑΕΚ. Όσοι όμως παρακολουθούσαν τους “κιτρινόμαυρους” όλη την σεζόν είχαν αγαπήσει πολύ νωρίτερα τον 34χρονο γκαρντ.

Ο Ξανθόπουλος ήταν ο άνθρωπος που έδινε ισορροπία στην ΑΕΚ όλη την σεζόν. Αυτός που έφερνε τούμπα ένα παιχνίδι με την πιεστική άμυνά του, τον τρόπο που οργάνωνε το παιχνίδι της ομάδας και πρόσφερε ηρεμία με το ώριμο παιχνίδι του. Απέφευγε να κάνει κάτι περιττό, κυρίως επειδή δεν χρειαζόταν. Σαφώς πρόσφερε θέαμα όταν χρειαζόταν, αλλά δεν βρισκόταν για αυτό στο παρκέ και το ήξερε.

Στα 34 του χρόνια, ο έμπειρος γκαρντ δεν έκανε κάτι διαφορετικό από αυτό που έκανε σε όλη την καριέρα του. Δεν είναι σταρ και το έχει αποδεχθεί. Είναι όμως σταρ στον ρόλο του. Σε μία εποχή που όλοι θέλουν να είναι στρατηγοί, ο ίδιος δεν είχε ποτέ πρόβλημα να είναι στρατιώτης, ασχέτως αν ο τρόπος παιχνιδιού του ενίοτε τον κάνει να μοιάζει στρατηγός. Αυτό όμως είναι που πάντα έκανε τον Ξανθόπουλο να ξεχωρίζει: Η γοητεία που προσφέρει η απλότητα του παιχνιδιού του.

Έχοντας νέο προπονητή στον πάγκο της, τον Λούκα Μπάνκι, η ΑΕΚ θέλει να βάλει τις βάσεις για κάτι διαφορετικό. Μπαίνει σε μία νέα εποχή, ενός διαφορετικού μπάσκετ. Στη μέση όλων αυτών όμως θα βρίσκεται ξανά ο Ξανθόπουλος. Το 2017 ήταν η πρώτη μεταγραφή της "Ένωσης". Έναν χρόνο αργότερα, ήταν ο πρώτος παίκτης από το περσινό ρόστερ που ενημερώθηκε ότι θα μείνει στην ομάδα. Και όχι, αυτό δεν είναι σύμπτωση.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ