ΑΕΚ

ΑΕΚ - Ηρακλής 81-74

ΑΕΚ - Ηρακλής 81-74
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ πήρε μία εξαιρετικά σημαντική νίκη απέναντι στον Ηρακλή στο κλειστό της Ζωφριάς, επικρατώντας με 81-74.

Οι παίκτες του Άγγελου Κορωνιού σε ένα ματς, το οποίο πήγαινε πόντο - πόντο κατάφεραν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα και να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για παραμονή στην κατηγορία.

Αυτή ήταν η δεύτερη φετινή νίκη των "κιτρινόμαυρων" απέναντι στην ομάδα του Κρις Χουγκάζ, καθώς είχαν επικρατήσει και στην Θεσσαλονίκη.

Οι Μάκης Νικολαϊδης και Δήμος Ντικούδης πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση και σημείωσαν από 18 πόντους, ενώ για τον Ηρακλή, ο οποίος δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη ο Κόλεμαν σταμάτησε στους 24, ευστοχώντας και σε 6 τρίποντα.

Ο αγώνας

Η ΑΕΚ προσπάθησε να επιβάλει από τα πρώτα λεπτά τον ρυθμό της και να πάει από νωρίς διαφορά ασφαλείας. Ο Ηρακλής, όμως κυρίως με τον Πάρκερ δεν επέτρεψε στην Ένωση να ξεφύγει, με τον Δήμο Ντικούδη να βάζει στο 5' τους "κιτρινόμαυρους" σε ρόλο οδηγού με 9-7.

Στη συνέχεια, ο Ηρακλής κατάφερε να περάσει μπροστά με δύο εύστοχες βολές του Μαρμαρινού, όμως οι γηπεδούχοι γύρισαν το παιχνίδι και έκλεισαν το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 17-15, ύστερα από 1/2 βολές του Πέτροβιτς.

Στην δεύτερη περίοδο οι δύο ομάδες συνέχισαν να συμβαδίζουν στο σκορ και οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κλείσουν το ημίχρονο με τρίποντο του Δήμου Ντικούδη στην εκπνοή και ενώ είχε προηγηθεί τρίποντο από τον Σμους Πάρκερ (37-35)!

Άντεξε και... πανηγύρισε

Κανένας από τους δύο δεν μπορούσε να ξεφύγει στη συνέχεια. Ο Πέτοβιτς με εξαιρετική προσπάθεια έδωσε το προβάδισμα στον Ηρακλή (41-43), όμως ο Μάντιτς με τρίποντο έβαλε και πάλι μπροστά τους παίκτες του Άγγελου Κορωνιού πέντε λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου.

Οι παίκτες, πάντως του Κρις Χουγκάζ βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και με τους Αγγελακόπουλο και Κόλεμαν έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο με +4 πόντους (52-56).

Η 'Ενωση, όμως αντέδρασε άμεσα και με διαδοχικά τρίποντα από τον Μάκη Νικολαϊδη και σημαντικά καλάθια από τον Δήμο Ντικούδη πέρασαν μπροστά και πάλι με 68-64.

Ο Ντικούδης με άξιο συμπαραστάτη του Περικλή Δορκοφίκη έκαναν το σκορ 76-71στο 39', με την ΑΕΚ να παίρνει τελικά το θετικό αποτέλεσμα στο κατάμεστο κλειστό της Ζωφριάς (81-74) και να μένει "ζωντανή" στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για να διατηρηθεί στα μεγάλα σαλόνια.

Ρομαντική ατμόσφαιρα...

Δύο λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου ο φωτισμός του γηπέδου έπεσε και για περίπου δέκα λεπτά το παιχνίδι σταμάτησε μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα. Ο φωτισμός τελικά επανήλθε και η αναμέτρηση συνεχίστηκε κανονικά.

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 37-35, 52-56, 81-74.

ΑΕΚ (Κορωνιός): Καστλ 5, Κοχαντάρεβιτς, Νικολαϊδης 18(4), Χαρτ 13(2), Ντικούδης 18(2), Δορκοφίκης 8(2), Καλλινικίδης 4, Κάρι 1, Μάντιτς 14(2).

Ηρακλής (Χουγκάζ): Πάρκερ 9(1), Δεμερτζής 6, Αγγελακόπουλος 8(1), Μαρμαρινός 2, Πέτροβιτς 18(3), Δέσπος 5, Κόλεμαν 24(6), Εϊτουταβίτσιους 2.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ