FIBA WORLD CUP

Σκόλα: "Θυμάμαι τον Ντίβατς να πετά τη σημαία"

Σκόλα: "Θυμάμαι τον Ντίβατς να πετά τη σημαία"

Ο Λουίς Σκόλα ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αργεντινής, το 1990, που βρήκε τη Γιουγκοσλαβία στην κορυφή του κόσμου και θυμάται τον Βλάντε Ντίβατς να πετά σημαία που έμοιαζε για κροατική. Τότε δεν ήξερε. Μετά έμαθε (video).

Το 1990, ο Λουίς Σκόλα ήταν 10 χρόνων. Ήταν και μεταξύ των παιδιών που φρόντιζαν για τον καθαρισμό του παρκέ, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Αργεντινής. Τι θυμάται περισσότερο από κάθε τι;

Όπως είπε στη Sportske Novosti " ήμουν δέκα μέτρα μακριά από τον Βλάντε Ντίβατς, όταν κυνήγησε έναν φίλαθλο, μετά τη νίκη της Γιουγκοσλαβίας στον τελικό και άρπαξε τη σημαία που κρατούσε, πριν την πετάξει στο παρκέ. Φ υσικά και δεν κατάλαβα τι έγινε. Οι γονείς μου δεν ήταν επίσης, σε θέση να μου εξηγήσουν. Πολύ αργότερα, έμαθα τι είχε συμβεί". Όλα έγιναν πιο ξεκάθαρα, όταν παρακολούθησε το "Once Brothers" του ESPN.

Το ντοκιμαντέρ βασιζόταν στη σύγκριση του Ντίβατς με τον Ντράζεν Πέτροβιτς, οι οποίοι ήταν τότε πολύ καλοί φίλοι. Ο Σκόλα ομολόγησε πως σε κάποια σημεία, δάκρυσε. "Τ ον άκουσα να λέει τι είχε συμβεί. Η σημαία δεν ήταν της Κροατίας, αλλά της Ustasha (οργάνωση που συνδέθηκε με εγκλήματα πολέμου στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ τα "φαντάσματα" τους ζωντάνεψαν ξανά στο τέλος της Γιουγκοσλαβίας). Ακολούθησε τον τύπο που την κρατούσε, ενώ εκείνος επέστρεφε στη θέση του και του είπε πως αυτή η σημαία δεν είχε καμία θέση στο γήπεδο. Εκείνος χαρακτήρισε "σκουπίδι" τη σημαία της Γιουγκοσλαβίας και τότε ήταν που ο Ντίβατς την άρπαξε και την πέταξε".

Δείτε το σχετικό video.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ