FIBA WORLD CUP

Προκριματικά, αντί wild card για το Παγκόσμιο;

Προκριματικά, αντί wild card για το Παγκόσμιο;

Μήπως είναι καλύτερο να διοργανωθεί ένα προκριματικό τουρνουά με τη συμμετοχή οκτώ ομάδων, αντί να ψάχνει η FIBA τις χώρες που θα δώσει wild card για το Παγκόσμιο Κύπελλο; Η ιδέα, όπως λέγεται, έχει πέσει. Διαβάστε το ρεπορτάζ

Ενώ η φιλολογία για το ποιοί θα πάρουν wild card για το Παγκόσμιο Κύπελλο, έχει ανάψει για τα καλά, το τραπέζι έχει πέσει και η ιδέα διεξαγωγής ενός τουρνουά πρόκρισης με την συμμετοχή οκτώ ομάδων (ή δέκα) ώστε να βγει η τετράδα που θα συμπληρώσει την 24άδα του τουρνουά στην Ισπανία.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό αναλυτή του ESPN, Fran Franchila που επικαλείται πηγές της FIBA, υπάρχει η ιδέα για την διεξαγωγή ενός τέτοιου τουρνουά, έτσι ώστε να ... μην υπάρξουν και παρεξηγήεις.

Τα πράγματα άλλωστε δεν είναι εύκολα για την διεθνή Ομοσπονδία, καθώς φέτος της έκατσαν όλες οι εκπλήξεις μαζί. Από την Ασία έμεινε εκτός η Κίνα, στην Αμερική απέτυχαν η Βραζιλία που δεν έχει χάσει διοργάνωση, αλλά και ο Καναδάς, ενώ στην Ευρώπη όπου έτσι κι αλλιώς ο συναγωνισμός είναι μεγάλος, έμειναν εκτός Ελλάδα, Ρωσία, Τουρκία και Ιταλία.

Αν υπολογίσουμε ότι την wild card έχουν ζητήσει, ήδη, η Νιγηρία και η Βενεζουέλα καταλαβαίνει κανείς ότι η FIBA θα έχει πονοκεφάλους διαρκείας, μπας και "αδικήσει" κάποιον που ενδεχομένως να δικαιούται την απευθείας πρόσκληση.

Ο Franchila έγραψε πρώτα ότι άκουσε φήμες για τουρνουά 8 ομάδων...

Και εν συνεχεία αποκάλυψε και την πηγή του (TPG Sports Group) λέγοντας ότι υπήρξαν συζητήσεις με ιθύνοντες της διεθνούς ομοσπονδίας.

Μια ανάλογη συζήτηση είχαν και οι Ισπανοί δημοσιογράφοι με τον γενικό γραμματέα της FIBA, Ντέιβιντ Μπάουμαν, που βρέθηκε στην Σλοβενία για το Ευρωμπάσκετ, αλλά επισήμως δεν υπάρχει κάτι.

Μη ξεχνάμε ότι η FIBA δίνοντας τις 4 προσκλήσεις για απευθείας συμμετοχή εισπράττει και 2 εκατομμύρια ευρώ (το ποσό δεν είναι ευκαταφρόνητο) ενώ το να διοργανώσει ένα τουρνουά με 8 ομάδες, λίγο πριν από το Παγκόσμιο, θέλει σίγουρα κάποιες διαδικασίες.

Οι περισσότερες, άλλωστε, ομοσπονδίες κινούνται σιγά-σιγά για να συζητήσουν με την FIBA για την wild card. Το αν θα αλλάξουν ή όχι τα πράγματα, θα το ξέρουμε το διήμερο 22-23 Νοεμβρίου, ημερομηνίες όπου συνεδριάζει το Κεντρικό Συμβούλιο της FIBA.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ