FIBA WORLD CUP

Σάριτς: "Μπορούμε να νικήσουμε τους πάντες"

Σάριτς: "Μπορούμε να νικήσουμε τους πάντες"

Η Κροατία ολοκλήρωσε την προετοιμασία της με το 94-80 επί της Λιθουανίας, ματς που όπως είπε ο Ντάριο Σάριτς θα είναι οδηγός για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Οι Κροάτες υποδέχθηκαν τη Λιθουανία στο Ζάγκρεμπ -στο πρώτο παιχνίδι των δευτεραθλητών Ευρώπης, χωρίς τον Μάντας Καλνιέτις- και επικράτησαν 94-80, προσφέροντας στον κόσμο που γέμισε κάθε εκατοστό του γηπέδου (ήταν 10.000) θέαμα και λόγους να ελπίζει σε διάκριση, στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Για αυτό και ο Ντάριο Σάριτς (είχε 16π.) εξήγησε πως " αν παίξουμε έτσι και στο τουρνουά, μπορούμε να νικήσουμε τους πάντες". Πρόσθεσε ότι "παίξαμε ένα εξαιρετικό ημίχρονο (πρώτο δεκάλεπτο 25-12), ήμασταν καλοί στην άμυνα και αυτό μας επέτρεψε να σκοράρουμε εύκολα καλάθια. Ήταν μια καλή πρόβα τζενεράλ, εν όψει του Παγκοσμίου". Για το τέλος, άφησε την αποθέωση του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, ο οποίος τελείωσε με 24π. (4/5 διπ., 5/9 τριπ.), ενώ όταν τον ρώτησαν για τα φαβορί, είπε την Ισπανία και τις ΗΠΑ. "Αυτές είναι οι ομάδες που βρίσκονται ένα βήμα πιο μπροστά από τις υπόλοιπες. Αλλά στον όμιλο μας, πιστεύω ότι μπορούμε να τους τακτοποιήσουμε όλους".

Για την ιστορία, ο Ρόκο Λένι Ούκιτς έγινε ο πρώτος σε συμμετοχές με την εθνική, στο τουρνουά που φιλοξένησε η Κροατία.

Όνομα Συμμετοχές
Ρόκο Λένι Ούκιτς 165
Νίκολα Πρκάτσιν 163
Βέλικο Μρστιτς 148
Μάρκο Πόποβιτς 148
Νίκολα Βούιτσιτς 138
TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ