FIBA WORLD CUP

Οι Ισπανοί διάλεξαν τον Ιμπάκα

Οι Ισπανοί διάλεξαν τον Ιμπάκα

Η ανακοίνωση της ισπανικής ομοσπονδίας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ήθελαν τους Ισπανούς να διαλέγουν τον Σερζ Ιμπάκα, αντί του Νίκολα Μίροτιτς, για τη θέση του "νατουραλιζέ" στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ποιους διάλεξε ο Ορένγκα και τι είπε... για το μάρμαρο.

Το πρώτο από τα δυο διλήμματα που είχε ο Νίκολα Μίροτιτς έπαψε να υφίσταται, μετά την ανακοίνωση της ισπανικής ομοσπονδίας με τους 12 παίκτες που θα εκπροσωπήσουν το έθνος στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Στη λίστα ήταν ο Σερζ Ιμπάκα, ο οποίος έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις (είχε τραύμα στο πόδι) και οι γιατροί του επέτρεψαν τη συμμετοχή στο World Cup. Κατόπιν αυτού, ο Μίροτιτς είναι εκτός (και μπορεί να παίξει στο Μαυροβούνιο).

Ποιοι συγκροτούν την 12άδα; Οι Ρίκι Ρούμπιο, Χόσε Μάνουελ Καλντερόν, Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Σέρχιο Γιουλ, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Ρούντι Φερνάντεθ, Άλεξ Αμπρίνες, Βικτόρ Κλαβέρ, Πάου Γκασόλ, Φελίπε Ρέγιες και Μαρκ Γκασόλ.

Ο Χουάν Αντόνιο Ορένγκα εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην επιλογή του Ιμπάκα αντί του Μίροτις. Κατ' αρχάς, διευκρίνισε πως "δεν μίλησα με τον Μίροτιτς, πριν την δημοσίευση της λίστας για προφανείς λόγους. Ήθελα να περιμένω να είναι επίσημο. Θα μιλήσω μαζί του. Πάντα υπάρχουν αμφιβολίες όταν σκέφτεσαι πως θα διαμορφώσεις την ομάδα. Θες να είσαι δίκαιος. Η πορεία του Μίροτις φέτος δεν ήταν σταθερή, αυτό ωστόσο, δεν σημαίνει κάτι τελεσίδικο. Από την άλλη όμως, η πορεία του Ιμπάκα ήταν εξαιρετική. Διάλεξα τον Σερζ γιατί θέλω να υπάρχει ισορροπία και σταθερότητα."

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ