FIBA WORLD CUP

Οι 12 εκλεκτοί της Γαλλίας

Οι 12 εκλεκτοί της Γαλλίας

Ο Βινσέντ Κολέ έκοψε από την αποστολή της εθνικής Γαλλίας τον Τσαρλς Καουντί, κρατώντας στο ρόστερ της ομάδας τον Έντγουιν Τζάκσον.

Η 12άδα της Γαλλίας είναι πλέον γνωστή με τον προπονητή της ομάδα, Βινσέντ Κολέ να δείχνει εμπιστοσύνη στον Έντγουιν Τζάκσον αντί του Τσαρλς Καουντί.

"Η απουσία του Τόνι Πάρκερ και οι τροποποιήσεις στο εσωτερικό της ομάδας, συνάμα με την απώλεια του Ατζίνκα μας οδήγησε στην στο να κάνουμε την ομάδα πιο επιθετική", δήλωσε ο κόουτς των "τρικολόρ".

Εντός της αποστολής θα είναι και ο Μπόρις Ντιαό. Ο NBAερ των Σαν Αντόνιο Σπερς δεν έδωσε το παρών σε μια σειρά φιλικών της ομάδας (κόντρα στο Βέλγιο, τη Κροατία και την Ελλάδα), καθώς έπρεπε να διευθετηθεί το θέμα της ασφάλειάς του. Τελικά, όμως, ο 32χρονος πάουερ φόργουορντ θα αγωνιστεί στα επόμενα φιλικά της ομάδας με Ουκρανία και Αυστραλία.

"Είμαι πάντα ανακουφισμένος, ακόμα και σε περιπτώσεις που εγείρουν ανησυχίας. Τα θέματα της διευθέτησης της ασφάλειας πάντα παίρνουν χρόνο. Είμαι χαρούμενος, επειδή ήθελα να αγωνιστώ", ανέφερε ο Ντιό.

Οι 12 της Γαλλίας: Νίκολα Μπατούμ, Ναντό Ντε Κολό, Μπόρις Ντιαό, Αντουάν Ντιό, Εβάν Φουρνιέ, Μίκαελ Ζελαμπέλ, Ρούντι Γκομπέρ, Τόμας Ερτέλ, Έντγουιν Τζάκσον, Ζοφρέ Λοβέρν, Ίαν Μαινμί, Φλορέντ Πιετρούς.

Οι "τρικολόρ" εχθές (15/8) δυσκολεύτηκαν στο φιλικό κόντρα στις Φιλιππίνες (είναι αντίπαλος της Εθνικής στους ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου). Οι Φιλιππινέζοι βρίσκονταν πολύ κοντά στο σκορ καθ΄όλη τη διάρκεια του αγώνα και μάλιστα 7 λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης ήταν μπροστά με 5 πόντους. Οι Γάλλοι, όμως, πέρασαν στην αντεπίθεση και κέρδισαν τον αγώνα με 75-68.

Πρώτος σκόρερ για τη Γαλλία ήταν ο Μπατούμ με 16π. και 11 ριμπ., ενώ ακολούθησε ο Λοβέρν με 12π. και 8 ριμπ.. Για τις Φιλιππίνες ήταν οι Μπλάτσε και Λι με 12.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ